Tanulósarok
Készségfejlesztő könyv
Játék
Kvízjáték
Webhely

Az EU és én

Ezt a kiadványt azoknak a 14–18 éves fiataloknak, illetve középiskolai tanároknak ajánljuk, akik szeretnének tájékozódni arról, hogy mi az Európai Unió, és pontosan mit is tesz értünk.

Reményeink szerint a kiadvány és a benne lévő feladatok nemcsak gondolatébresztők lesznek számodra, hanem érdekes témákat is kínálnak a barátaiddal vagy családoddal való, Európáról szóló beszélgetésekhez.

Az ismertetőhöz internetes tudáspróba is tartozik, amely szórakoztató lehetőséget nyújt a tárgyalt témakörök átismétlésére.

15 éven felüliek Az EU jogszabályai és intézményei Az EU története Uniós országok Az Európai Unióról
Webhely

EU-Idővonal

Utazgass az időben! Fedezd fel, melyek voltak a történelem azon fontos pillanatai, találmányai, sport- és társadalmi eseményei stb., amelyek kialakították az általunk is ismert Uniót.

12–15 évesek Az Európai Unióról Culture Az EU története
Készségfejlesztő könyv

Tudj meg többet Európáról!

Oktatócsomag felső tagozatos tanulók európai uniós ismereteinek bővítésére

A csomag a következőket tartalmazza:

  • Általános ismertető és használati utasítás tanároknak
  • Három kiegészítő tájékoztató füzet: Tudj meg többet Európa történetéről! Tudj meg többet Európa működéséről! Tudj meg többet Európa életéről!
  • Az Európai Unió térképe

9–12 évesek Culture Uniós országok Az Európai Unióról
Játék

Fedezzük fel Európát!

Az Európai Uniónak 27 tagállama van. Mindegyik más és más történelemmel, földrajzi adottságokkal és kultúrával rendelkezik. Tedd próbára tudásod e társasjáték segítségével! Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra osztálytársaidat!

9–12 évesek 12–15 évesek Uniós országok
Prezentáció

Az EU diaképekben

A tanárok e diaképek felhasználásával powerpointos előadást tarthatnak az EU-ról. Az egyes diaképek az EU-ról előzetes ismeretekkel nem rendelkező közönség számára is könnyen érthető stílusban egyszerű adatokat vagy kulcsszavakat mutatnak be. Ismertetik a legfontosabb számadatokat, a szakpolitikákat és az EU működését, valamint alapvető ismeretekkel szolgálnak az EU bővítéséről, a szerződésekről és az EU-s szimbólumokról.

15 éven felüliek Az EU jogszabályai és intézményei Az EU története Uniós országok Az Európai Unióról