Tanulósarok
© Ryckevelde vzw, 2018
Oktatócsomag

Nagykövet Iskola program

Az Európa az iskolában – Interaktív leckék az Európai Unióról oktatási eszköz célja, hogy a diákok az iskolai oktatás keretében tanulhassanak az EU-ról. Hét, külön használható modult és egy tanároknak szóló útmutatót tartalmaz. Az eszköz segítségével az EU-ról, az EU tagállamairól, történelméről, értékeiről és mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról tanulhatunk. Az oktatási segédanyag része egy, a médiaműveltségről és a dezinformáióról szóló modul is. Az eszköz a játékos tanulás elvét alkalmazza kvízek, szerepjátékok és feladatok segítségével. A tanári kézikönyvet is magában foglaló segédanyag ideális eszköz közép- és szakiskolák diákjai számára.

12–15 évesek 15 éven felüliek Az Európai Unióról
Videó

DIGITÁLIS FELFEDEZŐK animációs sorozat

Találkozz „DIGITÁLIS FELFEDEZŐINKKEL”, Helenával, Klausszal, Kasiával, Enzóval és Marionnal egy terepgyakorlaton Európában, és tudd meg mi újság a digitalizációval. A digitalizáció megnyitja a lehetőségek tárházát: ne szalaszd el a lehetőséget, tanulj az izgalmasabbnál is izgalmasabb témáinkról, többek között a mesterséges intelligenciáról, az adatokról vagy a szuperszámítógépekről, és tudj meg többet arról, hogyan alakítják mindezek Európa digitális jövőjét, amely egyben a TE jövőd is.

12–15 évesek 15 éven felüliek Digitalizálás
Brosúra
Webhely

Bolygónk a jövőnk

A „Bolygónk a jövőnk” című interaktív honlapra látogatva megtudhatja, mi idézi elő az éghajlatváltozást, milyen kezdeményezések indultak eddig EU-szerte a probléma kezelésére, és hogy mi magunk mit tehetünk a klímaváltozás ellen. A „Tanárok központja” ezenkívül tantermi feladatokat és kapcsolódó oktatási anyagokat bocsát rendelkezésre a témában.

9–12 évesek 12–15 évesek Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiapolitika
Prezentáció
Oktatócsomag

Készen áll a Zöld Kihívásra?

Új ötleteket és háttér-információkat tartalmazó eszköztárat  bocsátunk a középiskolai tanárok rendelkezésére, mellyel a fenntarthatóság témáját járhatják körül tanórai foglalkozásokon. Az eszköztár a Green Trip (zöld utazás) kampány keretében készült. Ez a kezdeményezés a fenntartható projekteket és életmódokat hivatott népszerűsíteni a fiatal európaiak körében.

12–15 évesek 15 éven felüliek Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiapolitika
Prezentáció
Oktatócsomag

A dezinformáció azonosítása és leküzdése

A hamis információk villámgyorsan terjednek az interneten, amint azt a világjárvány kapcsán is megtalapasztalhattuk. Ennek az eszköztárnak a segítségével a középiskolai tanárok segíthetik diákjaikat, hogy meg tudják különböztetni a világhálón az álhíreket a valós információkról. Az eszköztár egy szerkeszthető prezentációból és egy tanároknak szóló általános útmutatóból áll.

15 éven felüliek Álhírek és dezinformáció Digitalizálás
Képeskönyv

Kincsvadászat a gazdaságban

Anna és Tom Jack bácsi gazdaságában töltötték a napot, ahol új dolgokat tanultak az agrárgazdálkodás csodálatos világáról. Ezt a vidám hangulatú, színes képeskönyvet gyerekeknek ajánljuk.
9 éven aluliak Élelmiszerek, mezőgazdaság, halászat
Készségfejlesztő könyv

Az EU és én

Ezt a kiadványt azoknak a 14–18 éves fiataloknak, illetve középiskolai tanároknak ajánljuk, akik szeretnének tájékozódni arról, hogy mi az Európai Unió, és pontosan mit is tesz értünk.

Reményeink szerint a kiadvány és a benne lévő feladatok nemcsak gondolatébresztők lesznek számodra, hanem érdekes témákat is kínálnak a barátaiddal vagy családoddal való, Európáról szóló beszélgetésekhez.

Az ismertetőhöz internetes tudáspróba is tartozik, amely szórakoztató lehetőséget nyújt a tárgyalt témakörök átismétlésére.

15 éven felüliek Az EU jogszabályai és intézményei Az EU története Uniós országok Az Európai Unióról
Játék
Kvízjáték

Az EU és én

Ez a középiskolásoknak szóló feleletválasztós online kvíz hasznos alapismereteket közvetít az Európai Unióról. A tanórákon és házi feladatként egyaránt hasznosítható kvíz kérdéseit nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is meg lehet válaszolni.

15 éven felüliek Az EU jogszabályai és intézményei Az EU története Uniós országok Az Európai Unióról
Webhely

Az EU úttörői

Kik azok az emberek – nők és férfiak –, akik azzá tették Európát, amivé mára lett? Voltak köztük ügyvédek, ellenállók, tudósok, politikusok, és folytathatnánk a sorát azoknak, akik mind részt vettek a közös mű építésében.

15 éven felüliek Az EU története