Tanulósarok
Készségfejlesztő könyv
Kvízjáték
Webhely

Az EU és én

Ezt a kiadványt azoknak a 14–18 éves fiataloknak, illetve középiskolai tanároknak ajánljuk, akik szeretnének tájékozódni arról, hogy mi az Európai Unió, és pontosan mit is tesz értünk. A kiadvány online megoldható feladványokat is tartalmaz.

15 éven felüliek Az Európai Unióról Uniós országok Az EU története Az EU jogszabályai és intézményei
Játék

EURÓPAI UNIÓS KIRAKÓJÁTÉK

Lenne kedved kirakósat játszani az uniós országok vagy nyelvek témájában? Vagy mindkettőt megpróbálod? Kinyomtathatsz továbbá egy nagy Európa-térképet, és ki is színezheted!
9 éven aluliak Culture Uniós országok
Kvízjáték

Az EU és én

Ez a középiskolásoknak szóló feleletválasztós online kvíz hasznos alapismereteket közvetít az Európai Unióról. A tanórákon és házi feladatként egyaránt hasznosítható kvíz kérdéseit nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is meg lehet válaszolni.

15 éven felüliek Uniós országok Az EU története Az EU jogszabályai és intézményei Az Európai Unióról
Készségfejlesztő könyv

Tudj meg többet Európáról!

Oktatócsomag felső tagozatos tanulók európai uniós ismereteinek bővítésére

A csomag a következőket tartalmazza:

9–12 évesek Az Európai Unióról Culture Uniós országok
Játék

Fedezzük fel Európát!

Az Európai Uniónak 28 tagállama van. Mindegyik más és más történelemmel, földrajzi adottságokkal és kultúrával rendelkezik. Tedd próbára tudásod e társasjáték segítségével! Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra osztálytársaidat!

 

9–12 évesek 12–15 évesek Uniós országok
Nyomtatvány
Brosúra
Oktatócsomag

Fedezzük fel Európát!

Az érdekes tényeket és színes ábrákat felvonultató füzet izgalmas áttekintést nyújt Európáról, és röviden bemutatja, hogy mi az Európai Unió és hogyan működik.
A füzethez internetes játék tartozik.

9–12 évesek Az Európai Unióról Culture Uniós országok Az EU története
Játék

Párosítsd össze a látnivalókat!

Kattints az európai országok zászlaira, és megjelenik az adott ország egy-egy nevezetessége! Mindegyik zászlóból kettő van. Meg tudod találni a párokat?
9 éven aluliak Culture Uniós országok
Játék

Memóriajáték

Az Európai Unió 28 tagállama saját zászlóval rendelkezik. A kártyákat felfordítva találd meg a párokat! Ismerd meg a zászlók színeinek jelentését!

 

9 éven aluliak Az Európai Unióról Culture Uniós országok
Játék

Papírtyúk

Válassz ki néhány alapvető tényt az Unióról: nyomtasd ki és hajtogasd össze ezt a jópofa origamit, amivel a gyerekek is nagyon szeretnek játszani!Pick up some basic facts about the EU: print out and fold the sheet to make this fun origami game that children love to play!

9 éven aluliak Az Európai Unióról
Játék

Mit jelent pontosan az EU?

Segítsen tanítványainak ezzel az érdekes interaktív térképpel, hogy tájékozottabbak legyenek az Európai Unióról! Elutazhatnak az egyes országokba, és megtudhatják, mi a csehek kedvenc étele, melyik a legnépszerűbb sportág Szlovákiában, megtanulhatják néhány híres holland festő nevét és még sok-sok egyebet!

9–12 évesek Az Európai Unióról Culture Uniós országok Az EU története Az EU jogszabályai és intézményei
Játék

Időgép (Time Machine)

A kvízkérdések segítségével derítsd ki, mennyit tudsz Európa történelméről. Az űrhajót irányítsd a helyes válaszok felé és mindenféleképpen kerüld ki a meteorköveket!

 

15 éven felüliek Az EU története