Kutak za učenje
Kviz

Climate & Energy Quiz

Riješite ovaj kviz o klimatskim pitanjima i postanite klimatski junak!

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Videozapis

EU za Pariški sporazum

EU je potpisnik Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. koji sadržava akcijski plan za ograničavanje globalnog zagrijavanja na znatno ispod 2 °C od 2020.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima
Brošura

EU ulaže u naš planet

„Kad bismo htjeli zadržati svoj sadašnji način života, proizvodnju i potrošnju, trebala bi nam najmanje četiri planeta – a imamo samo ovaj jedan. Zato se sada trebamo udružiti i prionuti na posao kako bismo ga očuvali. Sutra će već biti prekasno.” Jean-Claude Juncker, Predsjednik Europske komisije.

Više od 15+ godina O EU-u Okoliš i klima
Internetske stranice

Europski atlas morâ

Istražite, razvrstajte i izradite vlastitu kartu mora. Saznajte više o europskim morima i obalama, njihovu okolišu, povezanim ljudskim aktivnostima i europskim politikama.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima Zemlje EU-a Hrana, poljoprivreda, ribarstvo
Brošura

Naš planet, naša budućnost

U časopisu „Naš planet, naša budućnost” objašnjeno je što čini Europska unija kako bi riješila jedan od najvećih trenutačnih problema čovječanstva te na koji način svi mi možemo pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Časopis sadržava dio o znanosti te intervjue s učenicima, kao i informacije o tome što se diljem EU-a poduzima kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova te kako bismo se prilagodili klimatskim promjenama. Pročitajte sve o tome!

Od 12 do 15 godina Okoliš i klima
Igra

Zeleni Janko igra

Dobrodošli u igru Janko Strižić u kojoj ćemo naučiti kako stvoriti čistiju, zdraviju i „održiviju” budućnost za naše gradove i planet! U igri morate pomoći u izgradnji novog ekološkog grada za lutajuće životinje Velikoga grada. Pritom morate nadgledati resurse, hranu, energiju, prijevoz i pitanja prirode kako biste ih održavali sretnima. Pokušajte izgraditi vlastiti grad tijekom deset dana dok nema poljoprivrednika! Ako mislite da ste dovoljno „zeleni”, okušajte se u Jankovim misijama! Pokušajte riješiti problem navodeći Janka i njegovo stado te spasite svoj grad.

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Brošura

Let ždralova

Ova publikacija pruža zanimljive činjenice o selidbi ptica u Europi, bioraznolikosti, a također sadrži i ideje za djecu za zaštitu prirodnog okoliša. Također sadrži i „knjižicu” sa svime što su djeca opazila i kojima se mladi čitatelji pozivaju na sudjelovanje.

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima