Kutak za učenje
Internetske stranice

Vremeplov EU-a

Pođite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte povijesno važne trenutke, izume, sportska i društvena postignuća, od kojih su mnogi oblikovali temelje EU-a.

Od 12 do 15 godina O EU-u Kultura Povijest EU-a
Videozapis

25 godina jedinstvenog tržišta

Jedinstveno tržište više od 25 godina olakšava život europskim građanima i poduzećima poticanjem rasta i stvaranjem radnih mjesta.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Prava građana Prava potrošača
Brošura

52 koraka – prema zelenijem gradu

Gradovi obiluju bioraznolikošću. Trebamo ju zaštititi jer je važna za kvalitetu našeg života, čistoću zraka, hranu i vodu te naše mentalno zdravlje. Ostavimo prostora prirodi! U ovoj knjižici pronaći ćete 52 prijedloga o tome kako tijekom cijele godine možete podupirati bioraznolikost u svojem gradu.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima
Videozapis

Erasmus+: Razmjene mladih

Četiri europska studenta opisuju svoja iskustva prikupljena u Tortoni (Italija) tijekom „Razmjena mladih” u sklopu programa Erasmus+.
Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Kultura
Videozapis

Klimatska politika EU-a

Popis kraćih videa (2 – 4 min.) o različitim klimatskim temama: uzroci i posljedice klimatskih promjena, što EU radi u pogledu klimatskih promjena, prilagođavanje klimatskim promjenama, Pariški sporazum i klimatska neutralnost do 2050.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima
Videozapis

EU za Pariški sporazum

EU je potpisnik Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. koji sadržava akcijski plan za ograničavanje globalnog zagrijavanja na znatno ispod 2 °C od 2020.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima
Videozapis

EU-ov zeleni plan

Više od 90 % Europljana želi da se EU bori protiv klimatskih promjena. U ovom videozapisu možete doznati kako će se na temelju europskog zelenog plana promijeniti način na koji živimo, radimo i krećemo se te kako će EU postati prvi klimatski neutralan kontinent.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima