Kutak za učenje
Igra

Istražimo Europu!

EU ima 28 zemalja članica. Svaka od njih ima drugačiju povijest, geografiju i kulturu. Testiraj svoje znanje društvenom igrom - igraj sam/sama ili izazovi prijatelje iz razreda.

 

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Zemlje EU-a
Videozapis

25 godina jedinstvenog tržišta

Jedinstveno tržište više od 25 godina olakšava život europskim građanima i poduzećima poticanjem rasta i stvaranjem radnih mjesta.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Prava potrošača
Alat za poučavanje
Internetske stranice

Učionica za Potrošače

Osnažite vaše učenike s praktičnim potrošačkim vještinama koje su im potrebne u stvarnom životu! Mrežna stranica „Učionica za Potrošače“ sadrži niz resursa za nastavnike - od pitanja oko društvenih medija do državljanstva i prava potrošača. „Učionica za Potrošače“ također omogućuje nastavnike da lekcije pripreme online i da ih podjele s učenicima, te da dijele savjete s drugim nastavnicima preko web zajednice aktivne diljem EU-a.

 

Od 12 do 15 godina Prava potrošača
Igra

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom za učenike u dobi od 10 do 12 ili od 13 do 15 godina dio je obrazovnih alata namijenjenih učiteljima. Služi kao uvod u europsku kulturnu baštinu i potiče raspravu. Može se igrati u parovima ili skupinama, a učitelj ima ulogu moderatora.

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Kultura
Videozapis

Erasmus+: Razmjene mladih

Četiri europska studenta opisuju svoja iskustva prikupljena u Tortoni (Italija) tijekom „Razmjena mladih” u sklopu programa Erasmus+.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Kultura
Videozapis

EU za Pariški sporazum

EU je potpisnik Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. koji sadržava akcijski plan za ograničavanje globalnog zagrijavanja na znatno ispod 2 °C od 2020.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Okoliš i klima
Interaktivna knjiga

EU60 u 60 sekundi

Europska unija u 60 sekundi.

Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina O EU-u Povijest EU-a Pravo i institucije EU-a