Kutak za učenje
Interaktivna knjiga

Europa više zajedno!

 Pedagoški materijali o Europskoj uniji za podizanje svijesti učenika u dobi od 10 i više godina.

 Materijali sadržavaju:

  • pozdravnu poruku i vodič za učitelje
  • tri dodatne brošure: Europa, gradimo više zajedno!; Europa, organizirajmo se više zajedno!; Europa, živimo više zajedno!
  • kartu Europske unije
Od 9 do 12 godina Kultura Zemlje EU-a O EU-u
Igra

Istražimo Europu!

EU ima 27 zemalja članica. Svaka od njih ima drugačiju povijest, geografiju i kulturu. Testiraj svoje znanje društvenom igrom - igraj sam/sama ili izazovi prijatelje iz razreda.

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Zemlje EU-a
Igra

O čemu se radi u EU-u?

Pomognite svojim učenicima otkriti više o zemljama Europske unije pomoću ove zabavne, interaktivne karte. Krenite na istraživanje svake zemlje i saznajte što vole jesti Česi, koji je najpopularniji sport u Slovačkoj, koji su poznati nizozemski slikari i mnogo, mnogo više!

 

Od 9 do 12 godina Pravo i institucije EU-a Kultura Povijest EU-a Zemlje EU-a O EU-u
Kviz

Climate & Energy Quiz

Riješite ovaj kviz o klimatskim pitanjima i postanite klimatski junak!

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Internetske stranice

ESA – djeca

Svemir za djecu! ESA – djeca nudi vijesti o svemiru, informacije, crtane filmove i preuzimanja za djecu između 6 i 12 godina.
Do 9 godina Od 9 do 12 godina Znanost i istraživanje
Doves
Alat za poučavanje
Internetske stranice

Jastrebovi i golubovi – sukob

Mnogi razlozi mogu dovesti pojedince i skupine u međusobni sukob. Istovremeno postoje stvari koje ne možemo postići bez drugih. Ovom se temom obrađuju dinamike rata i mira kroz interakcije između, na primjer, pobjednika i gubitnika, pacifista i militarista. Na taj se način ističe kako je današnja Europa velikim dijelom proizašla iz povijesti rata, okupacije i uništenja, ali i iz povijesti solidarnosti, pregovaranja i pomirenja.
Do 9 godina Od 9 do 12 godina Povijest EU-a
Brošura
Internetske stranice

Naš planet, naša budućnost

U časopisu „Naš planet, naša budućnost” objašnjeno je što čini Europska unija kako bi riješila jedan od najvećih trenutačnih problema čovječanstva te na koji način svi mi možemo pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Časopis sadržava dio o znanosti te intervjue s učenicima, kao i informacije o tome što se diljem EU-a poduzima kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova te kako bismo se prilagodili klimatskim promjenama. Pročitajte sve o tome!

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Okoliš i klima
Igra

Zeleni Janko igra

Dobrodošli u igru Janko Strižić u kojoj ćemo naučiti kako stvoriti čistiju, zdraviju i „održiviju” budućnost za naše gradove i planet! U igri morate pomoći u izgradnji novog ekološkog grada za lutajuće životinje Velikoga grada. Pritom morate nadgledati resurse, hranu, energiju, prijevoz i pitanja prirode kako biste ih održavali sretnima. Pokušajte izgraditi vlastiti grad tijekom deset dana dok nema poljoprivrednika! Ako mislite da ste dovoljno „zeleni”, okušajte se u Jankovim misijama! Pokušajte riješiti problem navodeći Janka i njegovo stado te spasite svoj grad.

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Igra
Videozapis
Internetske stranice

TAXEDU Portal

Učenje o porezima!
Želiš znati više o porezima općenito ili te zanima specifičan aspekt poreza? Pregledaj naše korisne resurse koji obuhvaćaju širok spektar tema (porezna prijevara, utaja poreza, nacionalni resursi itd.)

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Gospodarstvo