Kutak za učenje
Igra

Istražimo Europu!

EU ima 28 zemalja članica. Svaka od njih ima drugačiju povijest, geografiju i kulturu. Testiraj svoje znanje društvenom igrom - igraj sam/sama ili izazovi prijatelje iz razreda.

 

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Zemlje EU-a
Igra

O čemu se radi u EU-u?

Pomognite svojim učenicima otkriti više o zemljama Europske unije pomoću ove zabavne, interaktivne karte. Krenite na istraživanje svake zemlje i saznajte što vole jesti Česi, koji je najpopularniji sport u Slovačkoj, koji su poznati nizozemski slikari i mnogo, mnogo više!

Od 9 do 12 godina O EU-u Kultura Zemlje EU-a Povijest EU-a Pravo i institucije EU-a
Kviz

Climate & Energy Quiz

Riješite ovaj kviz o klimatskim pitanjima i postanite klimatski junak!

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Igra

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom za učenike u dobi od 10 do 12 ili od 13 do 15 godina dio je obrazovnih alata namijenjenih učiteljima. Služi kao uvod u europsku kulturnu baštinu i potiče raspravu. Može se igrati u parovima ili skupinama, a učitelj ima ulogu moderatora.

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Kultura
Alat za poučavanje

Europska kulturna baština – obrazovni alati za učitelje

Ovaj nastavni materijal namijenjen je učenicima od 10 do 15 godina. Njegova je svrha pomoći učiteljima u uvođenju teme kulturne baštine u nastavi i pripremi za nastavu. Cilj je potaknuti mlade da obilježavaju, otkrivaju i dožive bogatu i raznoliku kulturnu baštinu Europe na zabavan način.

Postoji i internetska igra na tu temu.

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina O EU-u Kultura Zemlje EU-a
Brošura

Na putu do pobjede

Međunarodni razred iz Bratislave odlučio je prema uzoru na proračun EU-a financirati pustolovno školsko putovanje kroz Europu
Od 9 do 12 godina Gospodarstvo
Igra

Zeleni Janko igra

Dobrodošli u igru Janko Strižić u kojoj ćemo naučiti kako stvoriti čistiju, zdraviju i „održiviju” budućnost za naše gradove i planet! U igri morate pomoći u izgradnji novog ekološkog grada za lutajuće životinje Velikoga grada. Pritom morate nadgledati resurse, hranu, energiju, prijevoz i pitanja prirode kako biste ih održavali sretnima. Pokušajte izgraditi vlastiti grad tijekom deset dana dok nema poljoprivrednika! Ako mislite da ste dovoljno „zeleni”, okušajte se u Jankovim misijama! Pokušajte riješiti problem navodeći Janka i njegovo stado te spasite svoj grad.

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Igra
Videozapis
Internetske stranice

TAXEDU Portal

Učenje o porezima!
Želiš znati više o porezima općenito ili te zanima specifičan aspekt poreza? Pregledaj naše korisne resurse koji obuhvaćaju širok spektar tema (porezna prijevara, utaja poreza, nacionalni resursi itd.)

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Više od 15+ godina Gospodarstvo
Brošura

Let ždralova

Ova publikacija pruža zanimljive činjenice o selidbi ptica u Europi, bioraznolikosti, a također sadrži i ideje za djecu za zaštitu prirodnog okoliša. Također sadrži i „knjižicu” sa svime što su djeca opazila i kojima se mladi čitatelji pozivaju na sudjelovanje.

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima
Brošura

Priča triju generacija poljoprivrednika

U ovoj knjižici opisano je 50 godina poljoprivrede, od teških ranih godina do danas, te kako EU osigurava poticaje i financijsku sigurnost.
Do 9 godina Od 9 do 12 godina Hrana, poljoprivreda, ribarstvo