Oppisoppi
Opettajan aineistopaketti

Ambassador School -ohjelma

Oppimispaketti Europe@school – Tietoa ja tehtäviä Euroopan unionista tuo EU:n koululuokkaan. Siihen kuuluu seitsemän moduulia, joita voi käyttää yksitellen, sekä opettajan opas. Oppimispaketissa on helpossa muodossa tietoa EU:n jäsenmaista, historiasta, arvoista ja vaikutuksesta arjessamme. Yksi moduuleista käsittelee medialukutaitoa ja disinformaatiota. Ideana on tehdä oppimisesta hauskaa tietovisojen, roolipelien ja harjoitusten avulla. Paketti on ihanteellinen apuväline yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opetukseen. Mukana on opettajan opas.

12–15-vuotiaat Yli 15-vuotiaat Perustietoa EU:sta
Diaesitys
Opettajan aineistopaketti

Ota vihreä haaste vastaan

Uusi aineistopaketti antaa keskiasteen opettajille ideoita ja taustatietoa kestävää kehitystä käsitteleville oppitunneille. Aineisto on laadittu osana Green Trip -kampanjaa, jossa nuoret voivat tutustua alan hankkeisiin ja pohtia omia toimintatapojaan.

12–15-vuotiaat Yli 15-vuotiaat Ympäristö, ilmasto ja energia
Diaesitys
Opettajan aineistopaketti

Tunnista ja selätä disinformaatio

Pandemian aikana olemme joutuneet huomaamaan, miten nopeasti väärät tiedot saattavat levitä verkossa. Tämän aineistopaketin avulla keskiasteen opettajat voivat auttaa opiskelijoita tunnistamaan valeuutiset. Aineistopakettiin kuuluu esitysrunko (powerpoint- ja pdf-muodossa) sekä ohjekirjanen opettajille.

Yli 15-vuotiaat Disinformaatio Digitaaliala
Tehtäväkirja

EU & minä

Tämä julkaisu on suunnattu 14–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

Tämä julkaisu ja siihen kuuluvat tehtävät tarjoavat paitsi ajateltavaa itsellesi myös Eurooppaan liittyviä keskustelunaiheita, joista voit puhua ystäviesi ja perheesi kanssa.

Tähän kirjaseen liittyvä tietovisa on hauska tapa kerrata käsiteltyjä aiheita.

Yli 15-vuotiaat EU:n lainsäädäntö ja toimielimet EU:n historia EU-maat Perustietoa EU:sta
Peli
Tietovisa

EU & minä

Tämä tietovisa on suunnattu yläkoulujen ja keskiasteen oppilaille, jotka voivat oppia sen avulla perustietoa EU:sta. Visan voi tehdä oppitunnilla tai kotitehtävänä. Se toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Yli 15-vuotiaat EU:n lainsäädäntö ja toimielimet EU:n historia EU-maat Perustietoa EU:sta
Verkkosivusto

Euroopan unionin perustajat

Keitä ovat ne visionäärit, jotka loivat pohjan nykyisen kaltaiselle Euroopan unionille? EU:ta on ollut rakentamassa monenlaisia ihmisiä vastarintataistelijoista tutkijoihin, juristeihin ja parlamentaarikkoihin.
Yli 15-vuotiaat EU:n historia