Oppisoppi
Tehtäväkirja
Tietovisa
Verkkosivusto

EU & minä

Tämä julkaisu on suunnattu 14–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

Tämä julkaisu ja siihen kuuluvat tehtävät tarjoavat paitsi ajateltavaa itsellesi myös Eurooppaan liittyviä keskustelunaiheita, joista voit puhua ystäviesi ja perheesi kanssa.

Tähän kirjaseen liittyvä tietovisa on hauska tapa kerrata käsiteltyjä aiheita.

Yli 15-vuotiaat EU:n lainsäädäntö ja toimielimet EU:n historia EU-maat Perustietoa EU:sta
Verkkosivusto

EU aikajanalla

Tervetuloa EU:n aikajanalle! Lähde aikamatkalle menneisyyteen. Tutustu historian suuriin hetkiin, keksintöihin, merkittäviin urheilutapahtumiin ja yhteiskunnan käänteisiin – monet niistä ovat vaikuttaneet siihen, mitä EU on tänä päivänä.

12–15-vuotiaat Perustietoa EU:sta Kulttuuri EU:n historia
Tehtäväkirja

Eurooppa enemmän yhdessä!

EU-opetusmateriaalia yli 10-vuotiaille oppilaille.

Pakettiin kuuluu:

  • Tervetuliaissanat ja opettajan opas
  • Kolme esitettä: Eurooppa, rakennetaan enemmän yhdessä!; Eurooppa, pelataan paremmin yhteen!; Eurooppa, eletään paremmin yhdessä!
  • Euroopan unionin kartta
9–12-vuotiaat Perustietoa EU:sta Kulttuuri EU-maat
Diaesitys

EU-diaesitys

Opettajat voivat näiden diojen avulla valmistella EU:ta koskevan PowerPoint esityksen. Dioissa annetaan yksinkertaisia ja helppotajuisia perustietoja ja avainsanoja EU:sta. Yleisöltä ei vaadita aiempaa EU-tuntemusta. Dioissa esitellään tilastotietoja, politiikanaloja ja EU:n toimintaperiaatteita sekä annetaan perustietoa esimerkiksi EU:n laajentumisesta, perussopimuksista ja EU:n symboleista.

Yli 15-vuotiaat EU:n lainsäädäntö ja toimielimet EU:n historia EU-maat Perustietoa EU:sta