Γωνιά μάθησης
Βιβλίο δραστηριοτήτων
Κουίζ
Ιστότοπος

Η ΕΕ & εγώ

Αν είστε 14-18 ετών ή καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θέλετε να μάθετε τι κάνει για σας η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η έκδοση σάς ενδιαφέρει. 

Η έκδοση αυτή και οι ασκήσεις που περιλαµβάνει παρέχουν ερεθίσµατα για σκέψη όχι µόνο για εσάς, αλλά και για τις συζητήσεις που κάνετε µε φίλους ή µε την οικογένειά σας για την Ευρώπη.

Το φυλλάδιο συνοδεύεται από ένα διαδικτυακό κουίζ, το οποίο είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να επανέλθετε σε ορισµένα από τα θέµατα που καλύπτονται.

15 ετών και πάνω Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ Ιστορία της ΕΕ Χώρες της ΕΕ Λίγα λόγια για την ΕΕ
Διαφάνειες παρουσίασης

Η ΕΕ σε διαφάνειες

Οι διαφάνειες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καθηγητές που θέλουν να κάνουν μία παρουσίαση με το πρόγραμμα PowerPoint για την ΕΕ. Κάθε διαφάνεια παρουσιάζει βασικά στοιχεία ή λέξεις κλειδιά σε απλό και κατανοητό ύφος, για κοινό που δεν γνωρίζει τίποτε για την ΕΕ. Οι διαφάνειες εξηγούν μερικά βασικά στοιχεία, ορισμένες πολιτικές καθώς και πώς λειτουργεί η ΕΕ, και παρέχουν βασικές πληροφορίες για θέματα όπως η διεύρυνση της ΕΕ, οι συνθήκες και τα σύμβολα της ΕΕ.

15 ετών και πάνω Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ Ιστορία της ΕΕ Χώρες της ΕΕ Λίγα λόγια για την ΕΕ
Εγχειρίδιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι είναι και τι κάνει

Αυτή η έκδοση είναι ένας οδηγός για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δραστηριότητές της. Στο πρώτο μέρος εξηγείται εν συντομία τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση», περιγράφεται η δράση που αναλαμβάνει η ΕΕ σε 35 διαφορετικούς τομείς προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων στην Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτή. Στο τρίτο μέρος, με τίτλο «Πώς λαμβάνει αποφάσεις και πώς ενεργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση», περιγράφονται τα θεσμικά όργανα που έχουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ και ο τρόπος με τον οποίο οι αποφάσεις των οργάνων αυτών μετουσιώνονται σε πράξη.

15 ετών και πάνω Λίγα λόγια για την ΕΕ Χώρες της ΕΕ Ιστορία της ΕΕ Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ
Παιχνίδι

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

 

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Ιστορία της ΕΕ
Ενημερωτικό δελτίο

Δράση της ΕΕ για τις γυναίκες

Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών αποτελεί θεμελιώδη αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ανάγεται στη Συνθήκη της Ρώμης του 1957, στην οποία κατοχυρώθηκε η αρχή της ισότητας αμοιβής για όμοια εργασία. Έκτοτε, η ΕΕ συνεχίζει να καταπολεμά τις διακρίσεις λόγω φύλου, ώστε σήμερα η Ευρώπη να συγκαταλέγεται στα μέρη του κόσμου με τη μεγαλύτερη ασφάλεια και την πιο δίκαιη αντιμετώπιση για τις γυναίκες.

15 ετών και πάνω Δικαιώματα των καταναλωτών Λίγα λόγια για την ΕΕ
Υλικό διδασκαλίας
Βίντεο

#EUANDME

Ανακάλυψε πώς η ΕΕ κάνει τη διαφορά, μέσα από εφτά ταινίες μικρού μήκους. Από δύο αδέλφια που προσκαλούν την υπόλοιπη Ευρώπη στο χωριό τους μέχρι έναν χορευτή που ξεκινά μια επιχείρηση στο πιο απίθανο μέρος, δες πώς η ΕΕ δίνει σε κάθε άνθρωπο τη δύναμη να κάνει αυτό που αγαπά.

15 ετών και πάνω Λίγα λόγια για την ΕΕ
Κουίζ

#EuroAt20

Τι ακριβώς γνωρίζεις για το ευρώ; Πάρε μέρος σε αυτό το κουίζ και ενημερώσου!

15 ετών και πάνω Οικονομία
Euro at 20
Βίντεο
Ιστότοπος

#EuroAt20

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει διάφορα επεξηγηματικά βίντεο και περισσότερες πληροφορίες για το ευρώ.

15 ετών και πάνω Οικονομία Ιστορία της ΕΕ
Βίντεο

25 χρόνια ενιαίας αγοράς

Η ενιαία αγορά, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, απλουστεύει τη ζωή των ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Δικαιώματα των πολιτών Δικαιώματα των καταναλωτών
Εγχειρίδιο

52 βήματα για μια πιο «πράσινη» πόλη

Στις πόλεις βρίσκεται μεγάλο μέρος της βιοποικιλότητας και θα πρέπει να την προστατεύσουμε καθώς τη χρειαζόμαστε για την ποιότητα της ζωής, τον καθαρό αέρα, τα τρόφιμα, το νερό και την ψυχική υγεία μας. Ας αφήσουμε χώρο για τη φύση. Αυτό το φυλλάδιο περιέχει 52 προτάσεις σχετικά με το πώς μπορούμε να στηρίξουμε την αστική βιοποικιλότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Περιβάλλον και κλίμα
Βίντεο

Μια μέρα στη ζωή...

Πώς είναι μια μέρα στη ζωή ανθρώπων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες;
Σε αυτά τα μικρά βίντεο για κάθε χώρα μπορείτε να ανακαλύψετε τι κάνει η ΕΕ για σας και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας. 
Υπάρχουν σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

15 ετών και πάνω Λίγα λόγια για την ΕΕ
Εγχειρίδιο

Σύντομος οδηγός του ευρώ

Αυτός ο οδηγός παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία σχετικά με το ευρώ. Δίνει μια σύντομη ιστορία του ευρώ, τις αιτίες που το δημιούργησαν και τα οφέλη που προσφέρει. Στο τέλος του οδηγού θα βρεις ένα εικονογραφημένο χρονολόγιο που περιγράφει τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ύπαρξη του ευρώ μέχρι σήμερα.

15 ετών και πάνω Οικονομία