Γωνιά μάθησης
Ιστότοπος

Χρονολογιο τησ ΕΕ

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο και «ανακαλύψτε» ιστορικές στιγμές, εφευρέσεις, σπουδαία αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα και πολλά άλλα… που έκαναν την ΕΕ αυτό που είναι σήμερα.

Ηλικίες από 12 έως 15 Λίγα λόγια για την ΕΕ Πολιτισμός Ιστορία της ΕΕ
Διαφάνειες παρουσίασης

Η Ευρώπη συνοπτικά

Τι γνωρίζουν οι μαθητές σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Η παρουσίαση αυτή θα σας βοηθήσει να εξηγήσετε τα βασικά σημεία μέσα σε 15-30 λεπτά και να προετοιμάσετε το έδαφος για συζήτηση. Οι σελίδες σημειώσεων περιέχουν και άλλες πληροφορίες και συνδέσμους.  

Ηλικίες από 12 έως 15 Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 27 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

 

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Ιστορία της ΕΕ
Βίντεο

25 χρόνια ενιαίας αγοράς

Η ενιαία αγορά, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, απλουστεύει τη ζωή των ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Δικαιώματα των πολιτών Δικαιώματα των καταναλωτών
Εγχειρίδιο

52 βήματα για μια πιο «πράσινη» πόλη

Στις πόλεις βρίσκεται μεγάλο μέρος της βιοποικιλότητας και θα πρέπει να την προστατεύσουμε καθώς τη χρειαζόμαστε για την ποιότητα της ζωής, τον καθαρό αέρα, τα τρόφιμα, το νερό και την ψυχική υγεία μας. Ας αφήσουμε χώρο για τη φύση. Αυτό το φυλλάδιο περιέχει 52 προτάσεις σχετικά με το πώς μπορούμε να στηρίξουμε την αστική βιοποικιλότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Περιβάλλον και κλίμα
Φυλλάδιο

Αυτό το ήξερες; Η χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ έρευνα διαμορφώνει το μέλλον σου

Η επιστήμη και η τεχνολογία επηρεάζουν σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ανακάλυψε στο παρόν εγχειρίδιο τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ βοηθά τους ευρωπαίους επιστήμονες, ερευνητές και φορείς καινοτομίας να συνεργαστούν.
Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Επιστήμη και έρευνα
Βίντεο

Erasmus+: Ανταλλαγές νέων

Τέσσερις Ευρωπαίοι φοιτητές περιγράφουν τις εμπειρίες τους στην Tortona της Ιταλίας, όπου συμμετείχαν σε ανταλλαγές νέων του προγράμματος Erasmus+.
Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Πολιτισμός
Βίντεο

Δράση για το κλίμα

This playlist contains short 2-4 minutes videos on various climate-related topics, i.e. causes and consequences of climate change, EU climate action, adaptation to climate change, Paris Agreement, climate neutrality by 2050.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Περιβάλλον και κλίμα
Βίντεο

Τελωνειακή ένωση της ΕΕ — 50 χρόνια

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση γιόρτασε την 50ή επέτειο της Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ.
Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Δικαιώματα των πολιτών Δικαιώματα των καταναλωτών Ιστορία της ΕΕ
Βίντεο

Η ΕΕ υπέρμαχος της Συμφωνίας του Παρισιού

Η ΕΕ έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού το 2015 για την κλιματική αλλαγή, η οποία περιλαμβάνει σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε «αρκετά κάτω» από τους 2°C από το 2020 και μετά.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Περιβάλλον και κλίμα