Γωνιά μάθησης
Βιβλίο δραστηριοτήτων

Ευρώπη + μαζί!

Παιδαγωγικό υλικό σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές από την ηλικία των 10 ετών.

Το κιτ περιλαμβάνει:

  • Ένα σημείωμα υποδοχής και έναν οδηγό διδασκαλίας
  • Τρία συμπληρωματικάφυλλάδια: Ευρώπη Οικοδομούμε+ μαζί! Ευρώπη Οργανωνόμαστε + μαζί! Ευρώπη Ζούμε+ μαζί!
  • Ένα χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ηλικίες από 9 έως 12 Λίγα λόγια για την ΕΕ Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 27 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Χώρες της ΕΕ
Φυλλάδιο
Εγχειρίδιο
Υλικό διδασκαλίας

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Το φυλλάδιο αυτό δίνει στα παιδιά μια ζωντανή εικόνα της Ευρώπης με ενδιαφέροντα στοιχεία και πολύχρωμη εικονογράφηση, και εξηγεί συνοπτικά τι είναι η ΕΕ και πώς λειτουργεί.
Συνοδεύεται από διαδικτυακό Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Ηλικίες από 9 έως 12 Λίγα λόγια για την ΕΕ Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ Ιστορία της ΕΕ
Παιχνίδι

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Βοηθήστε τους μαθητές σας να ανακαλύψουν περισσότερα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτόν το διασκεδαστικό, διαδραστικό χάρτη. Ταξιδέψτε στην κάθε χώρα και δείτε τι τους αρέσει να τρώνε στην Τσεχική Δημοκρατία, πιο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Σλοβακία, μάθετε τα ονόματα μερικών φημισμένων Ολλανδών ζωγράφων και ακόμα πολλά περισσότερα!

Ηλικίες από 9 έως 12 Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ Πολιτισμός Ιστορία της ΕΕ Χώρες της ΕΕ Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα

Παίξε με τους φίλους σου ένα παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα. Θα μάθεις ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φύση και για το πώς μπορείς να την προστατεύεις. Βάψε μερικά χαλίκια με διάφορα χρώματα και χρησιμοποίησέ τα για μάρκες ή βρες δικές σου καλύτερες ιδέες. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη

Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα
Κουίζ

Climate & Energy Quiz

Πάρε μέρος σε αυτό το κουίζ για τα ζητήματα που αφορούν το κλίμα και γίνε ήρωας του κλίματος!

Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα
Ιστότοπος

ESA Kids

Ένας χώρος για τα παιδιά! Ο ESA Kids περιλαμβάνει ειδήσεις, πληροφορίες, κινούμενα σχέδια και τηλεφορτώσεις σχετικά με το διάστημα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Επιστήμη και έρευνα
Doves
Υλικό διδασκαλίας
Ιστότοπος

Περιστέρια της ειρήνης και γεράκια του πολέμου – Σύγκρουση

Πολλές αιτίες μπορεί να φέρουν άτομα και ομάδες σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να επιτύχουμε χωρίς τη βοήθεια άλλων. Αυτό το θέμα εξετάζει τις δυναμικές πολέμου και ειρήνης μέσω προτύπων αλληλεπίδρασης όπως "νικητές και νικημένοι", και "ειρηνόφιλοι και πολεμοκάπηλοι". Επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα ιστορίας πολέμων, κατακτήσεων και καταστροφών, αλλά και ιστορία αλληλεγγύης, διαπραγματεύσεων και συμφιλίωσης.
Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Ιστορία της ΕΕ
Εγχειρίδιο
Ιστότοπος

Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας

Με τίτλο «Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας» εξηγεί τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση μιας από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος και πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το περιοδικό περιέχει ένα κεφάλαιο με επιστημονικό υλικό και συνεντεύξεις με μαθητές, καθώς και πληροφορίες για το τι γίνεται σε όλη την Ένωση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προσαρμογή μας σε ένα κλίμα που αλλάζει. Διαβάστε για όλα αυτά!

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Περιβάλλον και κλίμα
Παιχνίδι

O «Πράσινος» Shaun Διαδικτυακό παιχνίδι

Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι «Σον το πρόβατο» που προσπαθεί να μας διδάξει πώς να δημιουργήσουμε ένα καθαρότερο, υγιέστερο, βιωσιμότερο μέλλον για τις πόλεις και τον πλανήτη μας!
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει να βοηθήσετε στο χτίσιμο μιας πόλης καινούργιας, με οικολογικές ευαισθησίες για τα αδέσποτα της Μεγάλης Πόλης, φροντίζοντας να είναι όλα ευχαριστημένα. Θα πρέπει να διαχειρίζεστε τους πόρους, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τις μεταφορές και τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος.
Προσπαθήστε να χτίσετε τη δική σας πόλη μέσα σε δέκα ημέρες, όσο λείπει ο αγρότης-νοικοκύρης! Και αν νομίζετε ότι είστε αρκετά «πράσινοι», προσπαθήσετε να τα καταφέρετε με τις αποστολές του Σον! Προσπαθήστε να λύσετε ένα πρόβλημα, καθοδηγώντας τον Σον και το κοπάδι του, και σώστε την πόλη σας!

Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα
Παιχνίδι
Βίντεο
Ιστότοπος

TAXEDU Portal

Μαθαίνω για τους φόρους!
Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους φόρους ή να ενημερωθείς για ένα συγκεκριμένο φορολογικό θέμα; Περιηγήσου στις χρήσιμες πηγές μας, που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων (φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εθνικοί πόροι, κ.α.)

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Οικονομία