Γωνιά μάθησης
Παιχνίδι

Το παζλ της ΕΕ!

Θέλεις να κάνεις ένα παζλ για τις χώρες ή τις γλώσσες της ΕΕ; Ή και για τα δύο; Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις έναν γιγαντιαίο χάρτη της Ευρώπης για να τον χρωματίσεις!

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Μάντεψε τι δώρο σου φέραμε γιαγιά!

Δύο παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη και αγοράζουν αναμνηστικά δώρα για τη γιαγιά τους. Διασκέδασε με το παιχνίδι και ένωσε τις τελείες για να βοηθήσεις τη γιαγιά να βρει τα δώρα της!

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

EL Βρες τις σημαίες!

Καθεμιά από τις 27 χώρες της ΕΕ έχει τη δική της σημαία. Δες αν μπορείς να αντιστοιχίσεις ζεύγη ανοίγοντας τις κάρτες. Μάθε τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε σημαίας.

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Χάρτινη χήνα

Διάλεξε μερικά βασικά γεγονότα για την ΕΕ: τύπωσε και δίπλωσε το χαρτί για να φτιάξεις ένα αστείο οριγκάμι που θα λατρέψεις όπως όλα τα παιδιά!

Έως 9 ετών Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα

Παίξε με τους φίλους σου ένα παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα. Θα μάθεις ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φύση και για το πώς μπορείς να την προστατεύεις. Βάψε μερικά χαλίκια με διάφορα χρώματα και χρησιμοποίησέ τα για μάρκες ή βρες δικές σου καλύτερες ιδέες. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη

Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα
Ιστότοπος

ESA Kids

Ένας χώρος για τα παιδιά! Ο ESA Kids περιλαμβάνει ειδήσεις, πληροφορίες, κινούμενα σχέδια και τηλεφορτώσεις σχετικά με το διάστημα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Επιστήμη και έρευνα
Euro Coin
Ενημερωτικό δελτίο

Το κέρμα του ευρώ – Βασικές πληροφορίες για το ευρώ

Το φυλλάδιο αυτό σε μορφή κέρματος ευρώ προορίζεται για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα μάθουν βασικά στοιχεία για το νόμισμα της ΕΕ και τα μέρη στα οποία χρησιμοποιείται. Θα ανακαλύψουν επίσης διάφορα σχέδια κερμάτων ευρώ, θα μπορούν να παίξουν ένα παιχνίδι μαθηματικών και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σε ένα σύντομο κουίζ. Το φυλλάδιο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα διδασκαλίας για τα μαθηματικά ή την αγωγή του πολίτη.

Έως 9 ετών Οικονομία
Doves
Υλικό διδασκαλίας
Ιστότοπος

Περιστέρια της ειρήνης και γεράκια του πολέμου – Σύγκρουση

Πολλές αιτίες μπορεί να φέρουν άτομα και ομάδες σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να επιτύχουμε χωρίς τη βοήθεια άλλων. Αυτό το θέμα εξετάζει τις δυναμικές πολέμου και ειρήνης μέσω προτύπων αλληλεπίδρασης όπως "νικητές και νικημένοι", και "ειρηνόφιλοι και πολεμοκάπηλοι". Επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα ιστορίας πολέμων, κατακτήσεων και καταστροφών, αλλά και ιστορία αλληλεγγύης, διαπραγματεύσεων και συμφιλίωσης.
Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Ιστορία της ΕΕ
Βιβλίο δραστηριοτήτων

Στο αγρόκτημα

Πρόκειται για βιβλίο χρωματίσματος που περιέχει εικόνες από τη ζωή στο αγρόκτημα, όπως, γεωργούς που εργάζονται στα χωράφια, αγελάδες που βόσκουν και προϊόντα όπως το γάλα και τα αυγά.

Έως 9 ετών Τρόφιμα, γεωργία, αλιεία
Εγχειρίδιο

Τρεις γενιές αγροτών

Αυτό το βιβλίο καλύπτει 50 έτη γεωργικής δραστηριότητας, από τα δύσκολα πρώτα χρόνια μέχρι τους καλύτερους καιρούς χάρη στα κίνητρα και το δίχτυ οικονομικής ασφάλειας της ΕΕ.
Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Τρόφιμα, γεωργία, αλιεία
Φυλλάδιο

Τομ και Λίλα

Απολαύστε με τους μαθητές σας συναρπαστικές περιπέτειες με τον Τομ και τη φίλη του Λίλα την αλεπού σε αυτή τη σειρά βιβλίων για το περιβάλλον. Οι περιπέτειές τους περιλαμβάνουν την ανακύκλωση παλιών ποδηλάτων για να φτιάξουν ένα άλλο ολοκαίνουργιο, την προσπάθεια να πείσουν το δήμαρχο να δημιουργήσει μια πιο φιλική προς τον πεζό πόλη και την ανακάλυψη του αντίκτυπου που έχει η αποψίλωση και η κλιματική αλλαγή. Παράλληλα με τα βιβλία, υπάρχει επίσης ένα συνοδευτικό βιβλίο του δασκάλου και ένα βιβλίο δραστηριοτήτων.

Έως 9 ετών Περιβάλλον και κλίμα