Γωνιά μάθησης
Βιβλίο δραστηριοτήτων

Ένας Οδηγός για τον Διαδικτυακό Κόσμο των Θαυμάτων για Έξυπνα Παιδιά

Εξερεύνησε τον υπέροχο και παράξενο κόσμο του διαδικτύου με τον παρόντα οδηγό σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, τη μαγεία του προγραμματισμού, και τον τρόπο που μπορείς να περιηγείσαι ελεύθερα με ασφαλή τρόπο. Μάθε πώς να αντιμετωπίζεις με κριτική ματιά τους ξένους που γνωρίζεις στο διαδίκτυο, τις απάτες, τις ψευδείς ειδήσεις και τις δηλώσεις ατόμων που είναι δημοφιλή στο διαδίκτυο. Πάρε έμπνευση από τις ιστορίες σχετικά με τη ζωή και τη δουλειά μιας ειδικού σε θέματα ασφαλείας και μιας σχεδιάστριας παιχνιδιών. Και παράλληλα, μπορείς να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου παίρνοντας μέρος σε μια σειρά από διασκεδαστικές προκλήσεις.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Ψηφιακή εποχή
© EU/UNHCR/UNICEF
Υλικό διδασκαλίας

Παροχή βοήθειας σε άτομα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Χρησιμοποιήστε αυτό το διδακτικό εργαλείο-εργαλειοθήκη για να διδάξετε τις μαθήτριες και τους μαθητές σχετικά με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και της UNICEF να βοηθούν ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Αφρική.

Αμφισβητήστε το κοινό αφήγημα σχετικά με την αναγκαστική εκτόπιση παρουσιάζοντας στις μαθήτριες και τους μαθητές σας νέες προοπτικές που μπορούν να τις/τους βοηθήσουν να προβληματιστούν σχετικά με την προστιθέμενη αξία της βοήθειας που παρέχεται στις χώρες εταίρους της ΕΕ.

Αυτή η διδακτική εργαλειοθήκη καταρτίστηκε από την ΕΕ, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την UNICEF.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Μετανάστευση
Διαδραστικός χάρτης

Ενωμένοι στην πολυμορφία

Αφίσα για παιδιά με τον χάρτη της Ευρώπης που αποτελείται από μικρά σχέδια που απεικονίζουν ορισμένα από τα εθνικά χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις της κάθε χώρας. Το κέρμα του ευρώ δίπλα στα ονόματα των χωρών δείχνει τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ.

Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Χώρες της ΕΕ
Βιβλίο δραστηριοτήτων

Οι ξένες γλώσσες ανοίγουν νέους ορίζοντες

Οι γλώσσες είναι διασκεδαστικές! Ανοίγουν πόρτες σε νέες φιλίες, νέους πολιτισμούς και νέες ευκαιρίες, ενώ διευκολύνουν τη ζωή μας όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό. Εδώ θα πάρετε μια πρακτική γεύση καθεμιάς από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το φυλλάδιο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με σκοπό να ανακαλύψουν όλοι τις χαρές της μάθησης, της ομιλίας και της κατανόησης ξένων γλωσσών.

Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
© Ryckevelde vzw, 2018
Υλικό διδασκαλίας

Προγράμματος Σχολείων-Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το εκπαιδευτικό βοήθημα «Europe@school — Ενεργά μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναπτύχθηκε για να "φέρει την ΕΕ μέσα στην τάξη". Περιλαμβάνει επτά ενότητες οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα και έναν οδηγό για τους εκπαιδευτικούς. Το εργαλείο επικουρεί την αναβάθμιση της γνώσης για την ΕΕ, τα κράτη μέλη, την ιστορία, τις αξίες της και την επιδράση που έχει στη ζωή μας καθημερινά. Περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα για τον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και την παραπληροφόρηση. Το εργαλείο βασίζεται στην ιδέα «παίζω και μαθαίνω» με κουίζ, παιχνίδια ρόλου και ασκήσεις. Είναι το ιδανικό εργαλείο για μαθητές λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, από σχολεία δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ διατίθεται και εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι
Κουίζ

Climate & Energy Quiz

Πάρε μέρος σε αυτό το κουίζ για τα ζητήματα που αφορούν το κλίμα και γίνε ήρωας του κλίματος!

Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον, κλίμα και ενέργεια
Βίντεο

ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ σειρά κινουμένων σχεδίων

Γνωρίστε την Ελένα, τον Κλάους, την Κασία, τον Ένζο και τη Μαριόν – τους «ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ» μας σε ένα ταξίδι σε όλη την Ευρώπη για να δούμε πώς προχωρά η ψηφιοποίηση. Ο ψηφιακός τομέας ανοίγει έναν κόσμο ευκαιριών: μην χάσετε την ευκαιρία να μάθετε σχετικά με κάποια από τα πιο συναρπαστικά θέματα, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα δεδομένα ή οι υπερυπολογιστές, και μάθετε πώς όλα αυτά διαμορφώνουν το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης – το μέλλον ΣΑΣ.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Ψηφιακή εποχή
Εγχειρίδιο
Ιστότοπος

Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας

Εξερευνήστε τον διαδραστικό ιστότοπο «Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας» για να ανακαλύψετε την επιστημονική πλευρά της κλιματικής αλλαγής, να μάθετε τι συμβαίνει στην ΕΕ και πώς μπορούμε όλοι μας να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, στον «Εκπαιδευτικό κόμβο» θα βρείτε μια σειρά ασκήσεων για την τάξη και σχετικό υλικό.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Περιβάλλον, κλίμα και ενέργεια
Διαφάνειες παρουσίασης
Υλικό διδασκαλίας

Έτοιμοι για την Πράσινη Πρόκληση;

Μια εκπαιδευτική εργαλειοθήκη που παρέχει νέες ιδέες και γενικές πληροφορίες για μαθήματα στην τάξη σχετικά με θέματα βιωσιμότητας είναι διαθέσιμη για τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εργαλειοθήκη αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας Green Trip, προωθώντας βιώσιμα έργα και τρόπους ζωής μεταξύ των νέων Ευρωπαίων.

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Περιβάλλον, κλίμα και ενέργεια
Διαφάνειες παρουσίασης
Υλικό διδασκαλίας

Εντοπίζουμε και αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση

Η πανδημία κατέδειξε πόσο γρήγορα διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Μ’ αυτή την εργαλειοθήκη, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις ψευδείς πληροφορίες κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εργαλειοθήκη αποτελείται από μια επεξεργάσιμη παρουσίαση και ένα φυλλάδιο οδηγιών.

15 ετών και πάνω Παραπληροφόρηση Ψηφιακή εποχή
Εγχειρίδιο

Η ΕΕ το 2020

Όσα θέλετε να μάθετε σχετικά με τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2020. Η Γενική Έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σάς ενημερώνει για το πώς η ΕΕ αντιμετώπισε τις πρωτοφανείς προκλήσεις του 2020.

15 ετών και πάνω Λίγα λόγια για την ΕΕ
Ιστορία

Κυνήγι θησαυρού στο αγρόκτημα

Η Άννα και ο Τομ πέρασαν μια ημέρα στο αγρόκτημα του θείου Τζακ, όπου έμαθαν νέα πράγματα για τον θαυμάσιο κόσμο της γεωργίας. Βιβλίο με εικονογραφημένη ιστορία για παιδιά.
Έως 9 ετών Τρόφιμα, γεωργία, αλιεία