Кът за обучение
Карта

Единство в многообразието

Детска карта на Европа с изображения, показващи някои от националните характеристики и традиции на всяка страна. Евромонетите до имената на държави ще ви помогнат да разберете кои страни използват еврото.

До 9 години 9–12 години Държави от ЕС
Книга със занимания

EC & аз

Ако сте на възраст между 14 и 18 години или сте учител в средното образование, който се интересува от Европейския съюз и какво прави той за хората, тази публикация е за вас. Това издание и съдържащите се в него упражнения би трябвало да ви накарат да се замислите по поставените въпроси не само когато сте сами, но и когато говорите за Европа със своите приятели и семейството си.

Брошурата е придружена от онлайн викторина, която е забавен начин да преговорите някои от разгледаните теми.

Над 15 години Закони и институции на ЕС История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Игра
Викторина

Викторина „ЕС & АЗ“

Тази онлайн викторина е създадена за учениците от средните училища, за да им помогне да научат основното за ЕС. Тя може да се използва като част от урок или за домашно и работи на компютри, таблети и смартфони.

Над 15 години Закони и институции на ЕС История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Книга със занимания

ЕВРОПА повече заедно!

Комплект учебни материали за Европейския съюз, предназначен за ученици от 10-годишна възраст нагоре.

Комплектът съдържа:

  • Приветствие и наръчник за учителя
  • Три допълнителни брошури: Европа, изграждаме + заедно!, Европа, действаме организирано + заедно! и Европа, живеем + заедно!
  • Карта на Европейския съюз
9–12 години Култура Държави от ЕС За Европейския съюз
Брошура
Комплект учебни материали

Да опознаем Европа!

Пълна с интересни факти и пъстри илюстрации, тази брошура живописно представя Европа и накратко обяснява какво представлява и как работи Европейският съюз.
Освен това към брошурата има и Да опознаем Европа!

9–12 години Култура История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Презентационни слайдове

ЕС в слайдове

Тези слайдове могат да се използват от учители за подготвяне на powerpoint презентация за ЕС. Всеки от слайдовете съдържа обикновени факти или ключови думи в стил, достъпен за слушатели без предварителни знания за ЕС. Те включват разяснения относно ключови цифри, политики и начина на функциониране на ЕС и предоставят основна информация по въпроси като разширяването на ЕС, договорите и символите на ЕС.

Над 15 години Закони и институции на ЕС История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Игра

EC: За какво става въпрос?

Помогнете на Вашите ученици да научат за държавите в Европейският Съюз, използвайки тази забавна и интерактивна карта. Пътешествайте до всяка страна и научете какво обичат да ядат в Чехия, кой е най-разпространения спорт в Словакия, научете имената на известни холандски художници и още много, много повече.

9–12 години Закони и институции на ЕС Култура История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз