Кът за обучение
Комплект учебни материали

Програма за училища посланици

Образователният инструмент Европа в училище – Активни уроци за Европейския съюз е разработен с цел учениците да се запознаят с ЕС. Той съдържа 7 модула, които могат да бъдат използвани поотделно, както и ръководство за учители. Инструментът подпомага обучението за ЕС, неговите държави членки, историята му, неговите ценности и въздействието му върху ежедневния ни живот. Той също така включва модул относно медийната грамотност и дезинформацията. Инструментът прилага идеята за „учене чрез игра“, викторини, ролеви игри и упражнения. Това е идеалният инструмент за учениците от средните и професионалните училища и включва ръководство за учителя.

12–15 години Над 15 години За Европейския съюз
Презентационни слайдове
Комплект учебни материали

Готови ли сте за екологичното предизвикателство?

Образователен набор от инструменти със свежи идеи и обща информация за занятията в класната стая по въпросите на устойчивостта е наличен за учителите в средните училища. Инструментите са разработени като част от кампанията Green Trip за насърчаване на устойчиви проекти и начин на живот сред младите европейци.

12–15 години Над 15 години Околна среда, климат и енергетика
Презентационни слайдове
Комплект учебни материали

Да разпознаваме и да се борим с дезинформацията

Пандемията показа колко бързо се разпространява фалшивата информация онлайн. Чрез този набор от инструменти учителите от средните училища могат да помогнат на учениците си да определят кое е истина и кое е фалшива информация в интернет. Инструментите включват презентация, която може да се редактира, и брошура с инструкции.

Над 15 години Дезинформация Цифрови технологии
Брошура

ЕС през 2020 г.

Научете всичко, което трябва да знаете за постиженията на Европейския съюз през 2020 г. В Общия доклад за дейността на Европейския съюз ще намерите актуална информация за действията на ЕС във връзка с безпрецедентните предизвикателства през 2020 г.
Над 15 години За Европейския съюз
Книга със занимания

EC & аз

Ако сте на възраст между 14 и 18 години или сте учител в средното образование, който се интересува от Европейския съюз и какво прави той за хората, тази публикация е за вас. Това издание и съдържащите се в него упражнения би трябвало да ви накарат да се замислите по поставените въпроси не само когато сте сами, но и когато говорите за Европа със своите приятели и семейството си.

Брошурата е придружена от онлайн викторина, която е забавен начин да преговорите някои от разгледаните теми.

Над 15 години Закони и институции на ЕС История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Игра
Викторина

Викторина „ЕС & АЗ“

Тази онлайн викторина е създадена за учениците от средните училища, за да им помогне да научат основното за ЕС. Тя може да се използва като част от урок или за домашно и работи на компютри, таблети и смартфони.

Над 15 години Закони и институции на ЕС История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Уебсайт

Пионерите на Европейския съюз

Кои са жените и мъжете, които са допринесли за облика на Европа, каквато я познаваме днес? От адвокати до участници в съпротивата, от изследователи до политици — всички те имат принос към изграждането на Съюза.

Над 15 години История на ЕС
Информационен документ

Действия на ЕС за жените

Равенството между жените и мъжете е основна ценност на Европейския съюз, заложена още в Римския договор от 1957 г., в който бе установен принципът на равно заплащане за равен труд. Оттогава насам ЕС продължава да се бори с дискриминацията, основана на пола, и днес Европа е едно от най-безопасните и най-справедливите места за жените в световен мащаб.

Над 15 години Права на гражданите За Европейския съюз
Презентационни слайдове

ЕС в слайдове

Тези слайдове могат да се използват от учители за подготвяне на powerpoint презентация за ЕС. Всеки от слайдовете съдържа обикновени факти или ключови думи в стил, достъпен за слушатели без предварителни знания за ЕС. Те включват разяснения относно ключови цифри, политики и начина на функциониране на ЕС и предоставят основна информация по въпроси като разширяването на ЕС, договорите и символите на ЕС.

Над 15 години Закони и институции на ЕС История на ЕС Държави от ЕС За Европейския съюз
Брошура

Европейският съюз: Същност и дейности

Тази публикация е наръчник за Европейския съюз (ЕС) и неговите дейности. Първият раздел обяснява накратко какво представлява ЕС. Вторият раздел „Какво прави Европейският съюз“ информира относно дейностите на ЕС в 35 различни области, насочени към подобряване живота на хората в Европа и извън нея. Третият раздел „Как Европейският съюз взема решения и предприема действия“ описва институциите, които стоят в основата на процеса на вземане на решения в ЕС, и как тези решения се превръщат в действия.

Над 15 години За Европейския съюз Държави от ЕС История на ЕС Закони и институции на ЕС
Карта

Пътуване в Европа

Европа е дом на някои от най-популярните туристически дестинации в света, а благодарение на ЕС пътуването е по-лесно от всякога. Вижте публикацията „Пътуване в Европа“ за информация и полезни съвети.

Над 15 години Държави от ЕС