Кът за обучение
Комплект учебни материали

Програма за училища посланици

Образователният инструмент Европа в училище – Активни уроци за Европейския съюз е разработен с цел учениците да се запознаят с ЕС. Той съдържа 7 модула, които могат да бъдат използвани поотделно, както и ръководство за учители. Инструментът подпомага обучението за ЕС, неговите държави членки, историята му, неговите ценности и въздействието му върху ежедневния ни живот. Той също така включва модул относно медийната грамотност и дезинформацията. Инструментът прилага идеята за „учене чрез игра“, викторини, ролеви игри и упражнения. Това е идеалният инструмент за учениците от средните и професионалните училища и включва ръководство за учителя.

12–15 години Над 15 години За Европейския съюз
Презентационни слайдове
Комплект учебни материали

Готови ли сте за екологичното предизвикателство?

Образователен набор от инструменти със свежи идеи и обща информация за занятията в класната стая по въпросите на устойчивостта е наличен за учителите в средните училища. Инструментите са разработени като част от кампанията Green Trip за насърчаване на устойчиви проекти и начин на живот сред младите европейци.

12–15 години Над 15 години Околна среда, климат и енергетика
Уебсайт

ХРОНОЛОГИЯ НА ЕС

Попътувайте назад във времето и научете за важни исторически моменти, изобретения, значими спортни и обществени събития и още много... — факти, които превърнаха ЕС в това, което е днес.

12–15 години Култура История на ЕС За Европейския съюз
Презентационни слайдове

Европа накратко

Какво знаят вашите ученици за Европейския съюз? Тази презентация ще ви помогне да им обясните най-важното за 15 — 30 минути и да ги подготвите за дискусия. На страниците с бележки ще намерите допълнителна информация и връзки.    

12–15 години За Европейския съюз
Видео

25 години единен пазар

Създаденият преди 25 години единен пазар улеснява европейските граждани и предприятия, като стимулира растежа и създава работни места.

12–15 години Над 15 години Права на гражданите
Книга със занимания

52 стъпки за по-зелен град

В градовете има голямо биоразнообразие и е важно да го опазваме, защото се нуждаем от него за качеството на живота, чистия въздух, храната и водата, както и психичното ни здраве. Направете място на природата. Тази брошура съдържа 52 съвета как да подкрепяме биоразнообразието в градовете през цялата година.

12–15 години Над 15 години Околна среда, климат и енергетика
Комплект учебни материали
Уебсайт

Програмиране

Безплатни ресурси на 29 езика, които учителите могат да използват, за да въведат ученици от всички възрасти в света на програмирането и изчислителното мислене. Тези забавни дейности помагат за развитието на основни умения, като творческо мислене, работа в екип и решаване на проблеми.

9–12 години 12–15 години Над 15 години Цифрови технологии
Брошура

Финансирани от ЕС научни изследвания чертаят вашето бъдеще

Науката и технологията засягат почти всяка част от ежедневието ни. От тази книга можеш да научиш как ЕС подпомага сътрудничеството между европейските учени, изследователи и новатори.
12–15 години Над 15 години Наука и изследвания
Видео

„Еразъм+“: младежки обмен

Четирима европейски студенти описват преживяното в Тортона, Италия, по време на младежки обмен по програма „Еразъм+“.

12–15 години Над 15 години Култура