Navigacijska pot

kids-corner

About the European Union

About the European Union

About the European Union

Evropska unija želi izboljšati naše življenje v vseh pogledih. Prizadeva si za ohranjanje podeželja, zagotavljanje zdrave hrane, cenejše telefoniranje in pošiljanje sporočil, bori se proti kriminalu in še veliko več!

EU se prav tako trudi izboljšati življenje otrok in mladine. Poznati morajo svoje pravice in vedeti, kaj lahko od svoje okolice pričakujejo in česa ne smejo dovoliti.

EU je polna zanimivosti, ki samo čakajo na nadebudne raziskovalce! Želimo vam obilo zabave!

Evropska unija: kaj je to?

Kaj veš o Evropski uniji?

Ali recimo veš, da živi v Evropski uniji več kot 500 milijonov ljudi?

In da v Evropski uniji govorimo 24 različnih uradnih jezikov?

Ali veš, da je bila Evropska unija ustanovljena pred več kot 50 leti in je bilo tedaj v njej 6 držav, danes pa jih je že 28?

Ali poznaš evropsko zastavo z dvanajstimi zlatimi zvezdicami na modrem ozadju?

Klikni tu, če želiš izvedeti več o EU!

Odkrivajmo Evropo!

EU ima 28 držav članic. Vsaka ima drugačno zgodovino, geografijo in kulturo. Preizkusi svoje znanje, igraj sam ali tekmuj s sošolci.

VEČ12+

Časovni stroj

Z zabavnim kvizom preveri, kako dobro poznaš evropsko zgodovino. Popelji svojo vesoljsko ladjo k pravilnemu odgovoru in pazi na meteoroide!

12+

NEURODYSSEE

Postani vesoljček na obisku na Zemlji in preizkusi svoje znanje o EU in njenih 28 državah članicah. Igraj sam, tekmuj s prijatelji ali drugimi igralci − igra je pravi izziv za možgane!

12+

Jezikovni kviz

Kaj veš o jezikih? Preveri svoje znanje z našim kvizom o evropskih jezikih.

12+

Detektivi na področju kulturne dediščine

Spletna igra Detektivi na področju kulturne dediščine za dijake od 10–12 let oziroma 13–15 let je del izobraževalnega gradiva za učitelje. Ponuja uvod v evropsko kulturno dediščino in daje iztočnice za razpravo. Igra je namenjena dvema ali več igralcem ob spremstvu učitelja.

READ9+

Trajnostni Bacek Jon

Pomagaj Baceku zgraditi novo, okolju prijazno mesto za potepuške živali Velikega mesta, medtem ko gospodarja ni. Poskrbi zanje, da bodo srečne, in ne pozabi na varstvo okolja.

9+

Euro Run

Pomagaj Ani in Aleksu zbrati kovance in bankovce skupne valute evra, ki jo uporabljamo v 19 državah EU. Pazi − tudi srake in preprodajalci bi radi imeli tvoj denar!

VEČ9+

LinguaGo!

V Evropski uniji je 24 uradnih jezikov. Prepoznaj jih in naberi točke, a pazi na zlobne pajke. Zato kar hitro skozi labirint!

9+

Spomin

Vsaka od 28 držav EU ima svojo zastavo. Z obračanjem kart poskusi najti ustrezne pare. Spoznaj, kaj pomenijo barve na zastavi.

VEČ6+