Cale de navigare

kids-corner

About the European Union

About the European Union

About the European Union

UE se străduieşte să ne ofere tuturor o viaţă mai bună, protejând, de exemplu, mediul rural, asigurându-se că alimentele pe care le consumăm nu prezintă nici un risc pentru sănătate, ieftinind preţul apelurilor telefonice şi al SMS-urilor, luptând împotriva criminalităţii, etc.

De asemenea, UE depune eforturi pentru a îmbunătăţi viaţa copiilor şi a tinerilor. Trebuie să îţi cunoşti drepturile, să ştii la ce te poţi aştepta din partea celor din jur şi cu ceea ce nu trebuie să fii de acord!

Sunt atât de multe de aflat, iar aceasta este cea mai bună modalitate prin care o poţi face – prin jocuri! Distracţie plăcută!

UE: despre ce este vorba?

Ce ştii despre Uniunea Europeană (UE)?

Ştiai că aici trăieşte o populaţie de peste 500 de milioane de locuitori?

Ştiai că în Uniunea Europeană se vorbesc 24 de limbi oficiale?

Ştiai că Uniunea a fost creată în urmă cu peste 50 de ani şi s-a extins de la 6 la 28 de ţări?

Ai auzit despre drapelul european cu douăsprezece steluţe aurii pe fond albastru?

Fă clic aici şi află o mulţime de alte lucruri despre UE!

Să descoperim Europa!

UE numără 28 de state membre. Fiecare dintre acestea are propria istorie, geografie şi cultură. Testează-ţi cunoştinţele cu un joc de societate. Poţi juca singur sau cu colegii de clasă.

CITEŞTE12+

Maşina timpului

Răspunde la întrebări şi află ce ştii despre istoria Europei. Evită meteoriţii şi condu nava spaţială către răspunsul corect!

12+

NEURODYSSÉE

Intră în pielea unui extraterestru care vizitează Terra şi testează-ţi cunoştinţele despre UE şi cele 28 de state membre. Joacă singur, cu prietenii sau cu alţi jucători. Jocul acesta îţi pune cu adevărat mintea la încercare!

12+

Quiz lingvistic

Sunteţi pasionaţi de limbi străine? Verificaţi-vă cunoştinţele răspunzând la întrebările noastre despre limbile europene.

12+

Detectivii patrimoniului cultural

Jocul on-line „Detectivii patrimoniului cultural”, pentru elevi cu vârsta între 10-12 ani sau 13-15 ani, face parte din setul de materiale didactice pentru profesori. Oferă o introducere la patrimonial cultural european și încurajează dezbaterile. Se poate juca în doi sau în grup, profesorul fiind facilitatorul.

9+

LinguaGo!

UE are 24 de limbi oficiale. Identifică-le pentru a câştiga puncte, dar păzesteşte-te de păianjeni. Trebuie să fii rapid!

9+

Joc de memorie

Fiecare din cele 28 de state membre are propriul drapel. Întoarce cărţile şi vezi dacă poţi găsi perechile. Află ce semnificaţie au culorile fiecărui steag.

CITEŞTE6+