Kruimelpad

kids-corner

Over de Europese Unie

Over de Europese Unie

Over de Europese Unie

De EU probeert wonen en werken in Europa aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door het platteland leefbaar te houden, voedsel veilig te houden, telefoneren en sms'en goedkoper te maken, misdaad te bestrijden en nog veel, veel meer.

De EU doet ook veel om het leven van kinderen en jongeren beter te maken. Het is belangrijk dat je je rechten kent, zodat je weet wat je van je omgeving kunt verwachten en welke dingen je niet hoeft te accepteren.

Er valt zoveel te ondekken... en dit is de beste plaats om daarmee te beginnen! Veel plezier!

De EU, waar gaat het om?

Wat weet je eigenlijk over de Europese Unie (EU)?

Wist je dat er in de Europese Unie meer dan 500 miljoen mensen wonen?

Wist je dat er in de Europese Unie 24 verschillende officiële talen zijn?

En dat de Europese Unie meer dan 50 jaar geleden door 6 landen werd opgericht en intussen al 28 landen telt.

En wist je dat die blauwe vlag met 12 gouden sterren de Europese vlag is?

Meer weten over de EU?

Ontdek Europa!

De EU telt 28 landen. Elk van die landen heeft een eigen geschiedenis, geografie en cultuur. Test je kennis op het spelbord - alleen of samen met vrienden of klasgenoten

LEZEN12+

Tijdmachine

Doe mee aan deze quiz en test je kennis over de Europese geschiedenis. Vlieg met het ruimteschip naar het juiste antwoord. Ontwijk de meteorieten!

12+

NEURODYSSEE

Stel je kennis van de EU op de proef: bezoek de aarde als buitenaards wezen. Je kunt dit uitdagende spel alleen doen of online met anderen.

12+

Talenquiz

Denk je dat je het een en ander weet over talen? Test je kennis met onze quiz over Europese talen.

12+

Speurtocht naar cultureel erfgoed

De onlinegame “Speurtocht naar cultureel erfgoed” voor scholieren van 10-12 of 13-15 jaar maakt deel uit van de onderwijstoolkit voor leerkrachten. De game laat jongeren kennis maken met het Europees cultureel erfgoed en zorgt voor gespreksstof. Je kunt de game spelen met twee of in groepjes, met de leerkracht als begeleider.

READ9+

Duurzame Shaun

Bouw mee aan een milieuvriendelijke stad voor de zwerfdieren uit de Grote Stad! Geef ze wat ze nodig hebben en bescherm het milieu, zo maak je ze blij!

9+

LinguaGo!

De EU telt 24 officiële talen. Probeer ze te herkennen en punten te scoren terwijl je de gemene spinnen vermijdt. Je moet wel snel zijn!

9+

Memory

Alle 28 landen van de EU hebben een eigen vlag. Keer iedere beurt 2 kaartjes om en probeer 2 dezelfde vlaggen te vinden. Wat betekenen de kleuren van de vlaggen?

LEZEN6+