Navigációs útvonal

kids-corner

Az Európai Unióról

Az Európai Unióról

Az Európai Unióról

Az EU arra törekszik, hogy minden szinten jobbá tegye életünket: védi a környezetet, gondoskodik arról, hogy  élelmiszereink biztonságosak legyenek, korlátozza a telefonhívások és az SMS-esek árát, fellép a bűnözés ellen és még sorolhatnánk tovább.

Az EU a gyermekek és a fiatalok életének javításán is munkálkodik. Ismerned kell a jogaidat, tudnod kell, milyen külső segítségre számíthatsz, és hogy milyen bánásmódot nem szabad elviselned!

Rengeteg a témában a tudnivaló, melyekre itt játszva szert tehetsz! Jó szórakozást!

Mit jelent pontosan az EU?

Mit tudsz az Európai Unióról (EU)?

Tudtad, hogy az Európai Unióban több mint 500 millióan élnek?

Tudtad, hogy az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van?

És azt, hogy az Európai Unió több mint 50 évvel ezelőtt jött létre, és tagországainak száma 6-ról 28-re növekedett?

Ismered az EU zászlaját, amelyen kék alapon tizenkét aranyszínű csillag látható?

Kattints ide, hogy még többet megtudj az EU-ról!

Fedezzük fel Európát!

Az Európai Uniónak 28 tagállama van. Mindegyik más és más történelemmel, földrajzi adottságokkal és kultúrával rendelkezik. Tedd próbára tudásod e társasjáték segítségével! Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra osztálytársaidat!

OLVASÁS12+

Időgép (Time Machine)

A kvízkérdések segítségével derítsd ki, mennyit tudsz Európa történelméről. Az űrhajót irányítsd a helyes válaszok felé és mindenféleképpen kerüld ki a meteorköveket!

12+

NEURODÜSSZEIA

Tedd próbára tudásod az Európai Unióról és 28 tagállamáról, mintha egy földönkívüli lennél, mely a Föld nevű bolygóra látogat. Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra barátaidat, esetleg más játékosokat! Egy igazi fejtörőben lesz részed.

12+

Nyelvi kvíz

Úgy gondolja, tud egyet s mást a nyelvekről? Tegye próbára tudását európai nyelvekről szóló kvízünkkel.

12+

Kulturális Örökség Nyomozói

A 10–12 vagy 13–15 éves gyerekeknek szóló Kulturális Örökség Nyomozói játék a tanári eszköztár része, amely megismerteti a diákokkal Európa kulturális örökségét és izgalmas órai vitákra teremt alkalmat. Az online játékot a tanár vezetésével kettesével vagy csoportosan lehet játszani.

READ9+

Környezetbarát Shaun

A gazda elutazott. Segíts új, környezetbarát várost építeni a nagyváros kóbor állatainak! Ügyelj arra, hogy semmiben se szenvedjenek hiányt, és közben védd a környezetet.

9+

LinguaGo!

Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van. Ismerd fel őket és kerüld el a gonosz pókokat, hogy pontokat szerezhess! Vigyázz, mert gyorsnak kell lenned!

9+

Memóriajáték

Az Európai Unió 28 tagállama saját zászlóval rendelkezik. A kártyákat felfordítva találd meg a párokat! Ismerd meg a zászlók színeinek jelentését!

OLVASÁS6+