Navigacijski put

kids-corner

Dječji kutak

Dječji kutak

Dječji kutak

EU nam pokušava poboljšati život na mnogo načina, poput zaštite prirode, osiguravanjem sigurnosti naše hrane, nižim cijenama telefonskih poziva i poruka, borbom protiv kriminala i još mnogo toga.

EU također radi na poboljšanju života za djecu i mlade. Moraš znati svoja prava, što možeš očekivati od svijeta oko sebe i zašto to ne moraš trpjeti!

Toliko toga još trebaš otkriti - a najbolje je početi ovdje! Zabavi se!

O čemu se radi u EU-u?

Što znaš o Europskoj uniji?

Jesi li znao/znala da u Europskoj uniji živi više od 500 milijuna ljudi?

Jesi li znao/znala da stanovnici Europske unije govore 24 različita službena jezika?

I da je Europska unija osnovana prije 50 godina i da se proširila sa 6 na 28 zemalja?

I jesi li čuo/čula za europsku zastavu s dvanaest zlatnih zvijezda na plavoj pozadini?

Klikni ovdje i doznaj više o EU-u!

Istražimo Europu!

EU ima 28 zemalja članica. Svaka od njih ima drugačiju povijest, geografiju i kulturu. Testiraj svoje znanje društvenom igrom - igraj sam/sama ili izazovi prijatelje iz razreda.

ČITAJ12+

Vremenski stroj

Odigraj ovaj kviz i otkrij koliko znaš o europskoj povijesti. Odleti svemirskim brodom do točnog odgovora, pazeći da pritom izbjegavaš meteorite!

12+

NEURODYSSEY

Provjeri svoje poznavanje EU-a i njezinih 28 zemalja članica dok preuzimaš ulogu izvanzemaljca koji posjećuje planet Zemlju. Igraj sam ili izazovi prijatelje i druge igrače – ova igra je pravi izazov za mozak!

12+

Jezični kviz

Znaš li ponešto o jezicima? Provjeri svoje znanje našim kvizom poznavanja europskih jezika.

12+

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom za učenike u dobi od 10 do 12 ili od 13 do 15 godina dio je obrazovnih alata namijenjenih učiteljima. Služi kao uvod u europsku kulturnu baštinu i potiče raspravu. Može se igrati u parovima ili skupinama, a učitelj ima ulogu moderatora.

READ9+

Zeleni Janko

Pomozite Janku izgraditi nov, ekološki prihvatljiv grad za lutalice Velikog Grada dok nema gospodara. Neka životinje budu sretne, dajte im sve što trebaju, ali nemojte pritom zaboraviti na zaštitu okoliša.

9+

LinguaGo!

EU ima 24 službena jezika. Prepoznaj ih izbjegavajući zle pauke i sakupi bodove. Moraš biti brz/brza!

9+

Igra memorije

Svaka od 28 zemalja EU-a ima svoju zastavu. Vidi možeš li spojiti parove okretanjem karata. Nauči što znače boje na svakoj zastavi.

ČITAJ6+