Navigointipolku

kids-corner

About the European Union

About the European Union

About the European Union

EU pyrkii parantamaan meidän kaikkien hyvinvointia. Se esimerkiksi pitää huolta maaseudun kehityksestä ja elintarvikkeiden turvallisuudesta sekä torjuu rikollisuutta.

EU toimii myös lasten ja nuorten hyväksi. Heidän on syytä tietää, mitä oikeuksia heillä on, millaista kohtelua he voivat edellyttää saavansa ja mitä heidän ei tarvitse hyväksyä.

Tämän sivuston pelejä pelaamalla voit pitää hauskaa ja samalla oppia hyödyllisiä asioita. Toivottavasti viihdyt!

EU – mikä se oikein on?

Mitä tiedät Euroopan unionista (EU)?

Tiesitkö, että Euroopan unionissa asuu yli 500 miljoonaa ihmistä?

Tiesitkö, että Euroopan unionissa on 24 virallista kieltä?

Tai tiesitkö, että Euroopan unioni perustettiin yli 50 vuotta sitten, ja aluksi siinä oli mukana kuusi maata, mutta nyt jäsenmaita on 28?

Oletko nähnyt Euroopan lipun, jossa on kaksitoista kullanväristä tähteä sinisellä pohjalla?

Napsauta tästä, niin saat selville paljon muuta EU:sta!

Tutkimusretkellä Euroopassa

EU:ssa on 28 jäsenmaata. Jokaisella niistä on oma historiansa, luontonsa ja kulttuurinsa. Testaa tietosi lautapelin avulla – pelaa yksin tai haasta mukaan kavereita.

LUE12+

Aikakone

Tämän tietokilpailun aiheena on Euroopan historia. Ohjaa avaruusalus oikeaan vastaukseen mutta varo meteoriitteja.

12+

NEURODYSSÉE

Tässä pelissä olet maassa vieraileva avaruusolento, jonka tiedot EU-maista joutuvat koetukselle. Pelaa yksin tai kaverin kanssa.

12+

Kielivisailu

Arveletko tietävästi yhtä sun toista kielistä? Testaa tietosi eurooppalaisia kieliä koskevassa visailussamme.

12+

Kulttuuriperintöetsivät-peli

Oppimateriaaliin kuuluu verkossa pelattava Kulttuuriperintöetsivät-peli, jonka kohderyhminä ovat 10–12-vuotiaat ja 13–15-vuotiaat nuoret. Pelissä esitellään Euroopan kulttuuriperintöä ja kannustetaan keskusteluun. Peliä voi opettajan johdolla pelata pareittain tai ryhminä.

READ9+

Euro Run

Anna ja Aleksi haluvat tutustua euroihin ja tarvitsevat apua. Pelissä saa lisäpisteitä vastaamalla kysymyksiin seteleistä ja kolikoista seitsemällä eri vaikeustasolla.

LUE9+

LinguaGo!

EU:ssa on 24 virallista kieltä. Tunnista kielten nimet, mutta varo ilkeää hämähäkkiä, joka voi viedä kaikki pisteesi. Nopeus on valttia!

9+

Muistipeli

Jokaisella EU-maalla on lippunsa. Pystytkö löytämään lippuparit? Tutustu myös lippujen historiaan ja niiden värien merkitykseen.

LUE6+