Διαδρομή πλοήγησης

kids-corner

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Στόχος της ΕΕ είναι να κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη με διάφορους τρόπους, όπως προστατεύοντας την ύπαιθρο, φροντίζοντας ώστε οι τροφές που τρώμε να είναι ασφαλείς, κάνοντας τα τηλεφωνήματά μας και τα μηνύματα που στέλνουμε φθηνότερα, καταπολεμώντας την εγκληματικότητα, κ.λπ. κ.λπ!

Η ΕΕ προσπαθεί επίσης να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών και των νέων.Πρέπει να ξέρεις τα δικαιώματά σου, τι μπορείς να περιμένεις από τον κόσμο γύρω σου και τι δεν πρέπει να ανέχεσαι!

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να μάθεις, και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις!Καλή διασκέδαση!

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Τι ξέρεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ);

Ξέρεις ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι;

Ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλιούνται 24 διαφορετικές επίσημες γλώσσες;

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια και οι χώρες-μέλη της από 6 έχουν φτάσει σήμερα τις 28;

Έχεις δει την ευρωπαϊκή σημαία με τα δώδεκα χρυσά αστέρια σε μπλε φόντο;

Κάνε κλικ εδώ για να ανακαλύψεις πολλά περισσότερα για την ΕΕ!

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 28 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ12+

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

12+

ΕΥΡΩΟΔΥΣΣΕΙΑ

Δοκίμασε τις γνώσεις σου γύρω από την ΕΕ και τις 28 χώρες της, παίζοντας τον ρόλο ενός εξωγήινου που επισκέπτεται τον πλανήτη Γη. Μπορείς να παίξεις μόνος ή με τους φίλους σου: το παιχνίδι αυτό είναι μια πραγματική σπαζοκεφαλιά!

12+

Γλωσσικό κουίζ

Πιστεύεις ότι ξέρεις αρκετά για τις γλώσσες; Δοκίμασε τις γνώσεις σου με το κουίζ μας για τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

12+

Ντεντέκτιβ Πολιτιστικής Κληρονομιάς

- Το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντεντέκτιβ Πολιτιστικής Κληρονομιάς» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10-12 ή 13-15 ετών και είναι μέρος του παιδαγωγικού υλικού για εκπαιδευτικούς. Αποτελεί εισαγωγή στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και καλλιεργεί το έδαφος για συζητήσεις. Μπορεί να παιχτεί από ζευγάρια ή ομάδες παικτών, και ο δάσκαλος βοηθά όταν χρειάζεται.

READ9+

Ο «Πράσινος» Shaun

Βοήθησε να κτιστεί μια νέα οικολογική πόλη για τα αδέσποτα ζώα της μεγαλούπολης, όσο λείπει ο αγρότης! Φρόντισε για τις ανάγκες τους προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον.

9+

LinguaGo!

Η ΕΕ έχει 24 επίσημες γλώσσες. Βρες ποιες είναι αποφεύγοντας τις αράχνες για να κερδίζεις πόντους. Πρέπει να παίζεις γρήγορα!

9+

Παιχνίδι μνήμης

Καθεμιά από τις 28 χώρες της ΕΕ έχει τη δική της σημαία. Δες αν μπορείς να αντιστοιχίσεις ζεύγη ανοίγοντας τις κάρτες. Μάθε τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε σημαίας.

ΔΙΑΒΑΣΕ6+