Sti

kids-corner

About the European Union

About the European Union

About the European Union

EU forsøger at gøre livet bedre for os alle sammen. F.eks. ved at beskytte landdistrikterne, sørge for, at vores mad er sikker, gøre det billigere at tale i telefon og sende sms'er, bekæmpe kriminalitet og meget meget mere.

EU arbejder også på at gøre livet bedre for børn og unge. Det er vigtigt, at du kender dine rettigheder og ved, hvad du kan forvente dig fra verden omkring dig, og hvad du ikke skal finde dig i!

Der er meget mere at lære – og Børnehjørnet er det bedste sted at starte! God fornøjelse!

EU: Hvad er det for noget?

Hvad ved du om Den Europæiske Union (EU)?

Vidste du, at der bor over 500 mio. mennesker i EU?

Vidste du, at folk i EU taler 24 forskellige officielle sprog?

Og at EU blev oprettet for over 50 år siden og er vokset fra 6 til 28 lande?

Og har du hørt om det europæiske flag med de 12 stjerner på blå baggrund?

Klik her for at finde ud af meget mere om EU!

FYR

På opdagelse i Europa

EU har 28 medlemslande. Hvert land har sin egen historie, geografi og kultur. Test din viden med et brætspil – spil alene eller udfordr dine klassekammerater.

LÆS MERE12+

Tidsmaskinen

Prøv quizzen og find ud af, hvor meget du ved om Europas historie. Styr rumskibet ind i det rigtige svar og undgå på samme tid meteoritterne!

12+

NEURODYSSÉ

Test din viden om EU og de 28 medlemslande i rollen som et rumvæsen på besøg på planeten jorden. Spil alene eller udfordr dine venner eller andre spillere – dette spil er en rigtig hjernevrider!

12+

Sprogquiz

Mener du, at du ved et og andet om sprog? Test din viden med vores sprogquiz om europæiske sprog.

12+

Detektivspillet om Kulturarv

-"Detektivspillet om Kulturarv" for elever på 10-12 år og 13-15 år er en del af undervisningsværktøjssættet for lærere. Det giver en introduktion til Europas kulturarv og sætter gang i debatten. Spillet kan spilles to og to eller i grupper med læreren som moderator.

READ9+

Bæredygtige Shaun

Hjælp med at bygge en miljøvenlig by til bortløbne dyr fra Den Store By, mens landmanden er væk! Gør dyrene glade ved at opfylde alle deres behov på en miljørigtig måde.

9+

Euro Run

Hjælp Anna og Alex med at samle mønter og sedler i EU's valuta – euroen – der bruges i 19 lande.  Vær på vagt – krager og falskmøntnere er også ude efter dine penge!

LÆS MERE9+

LinguaGo!

EU har 24 officielle sprog. Udpeg sprogene og undgå på samme tid de onde edderkopper for at score points. Du skal være vaks!

9+

Vendespil

Hvert af de 28 EU-lande har sit eget flag. Prøv, om du kan finde parrene ved at vende kortene. Lær, hvad flagenes farver betyder.

LÆS MERE6+