investEU

Pregled projektov

Filtriraj po:
Deli

Vključevanje z delom

Priseljenci se z izobraževanjem in delom vključujejo v finsko družbo. Cilj projekta Social Impact Bond (SIB) je 2 500 priseljencem pomagati poiskati zaposlitev ter izpolniti potrebe po delovni sili v določenih sektorjih.  Projekt bo potekal v obdobju 2016–2019. Do konca leta 2022 naj bi državni blagajni omogočil za 28 milijonov evrov prihrankov, in sicer z zmanjšanjem porabe za socialno varstvo in vključevanje ter višjimi davčnimi prihodki.

Read more about Vključevanje z delom Preberi več >
Deli

PLOCAN: raziskovanje oceana

Oceanska platforma Kanarskih otokov (PLOCAN) je plavajoči laboratorij, v katerem razvijajo napredne pomorske tehnologije.  Nahaja se na vzhodni obali otoka Gran Canaria in je središče številnih raziskovalnih projektov, ki segajo od morske biologije do projektiranja plovil.

Read more about PLOCAN: raziskovanje oceana Preberi več >
Deli

Deli, ki poganjajo turbine

Podjetje Turbocam România so ustanovili leta 2008 v Sântana de Mureş v romunskem okrožju Mureş. Izdeluje rezervne dele in visokotehnološke komponente za generatorje, turbine in kompresorje, ki se uporabljajo v avtomobilski, energetski in letalski industriji.

S finančnimi sredstvi EU je podjetje, ki je pred tem komponente samo izvažalo, lahko prešlo na prodajo integriranih enot na mednarodnem trgu turbin.

Read more about Deli, ki poganjajo turbine Preberi več >
Deli

Ko stena postane tabla

Bolgarsko podjetje Escreo je razvilo barvo, ki omogoča, da stene v pisarni spremenimo v površino za pisanje in risanje s pisali za tablo. Tako lahko nemudoma zabeležimo vsako novo zamisel. Izmenjava zamisli, poslovni sestanki in predstavitve postanejo zabavni in ustvarjalni dogodki. Barvo proizvajajo v vseh barvnih odtenkih po barvni lestvici RAL.

Read more about Ko stena postane tabla Preberi več >
Deli

Pametna otroška igrišča

Otroci vse več prostega časa preživijo z igranjem iger na elektronskih napravah, namesto da bi se zabavali na otroških igriščih. Zaradi pomanjkanja gibanja in nezdrave prehrane narašča delež otrok s prekomerno telesno težo. Bolgarsko podjetje  Playground Energy je s pomočjo sredstev EU zasnovalo igrišča, ki kinetično energijo, ustvarjeno pri igri, pretvarjajo v zvok in svetlobo. To otroke spodbuja h gibanju in k bolj zdravemu življenju.

Read more about Pametna otroška igrišča Preberi več >
Deli

Sveža granatna jabolka iz Grčije

Inovativno socialno podjetje Alfeios Rodi so ustanovili prijatelji in sodelavci, ki so združili pridelovanje, skladiščenje, predelavo in prodajo granatnih jabolk. Želijo razviti novo super hrano ter celinsko Grčijo in polotok Peloponez postopno spremeniti v eno od glavnih evropskih območjih za pridelavo granatnih jabolk.

Read more about Sveža granatna jabolka iz Grčije Preberi več >
Deli

Kolesarska čelada z zračno blazino

Podjetje Hövding s sedežem v Malmu je po več letih raziskav in razvoja oblikovalo inovativno kolesarsko čelado. Čelada ima obliko neupadljivega ovratnika, ki vsebuje zložljivo zračno blazino. Ta se v primeru nesreče napihne in obda glavo kolesarja. 

Read more about Kolesarska čelada z zračno blazino Preberi več >
Deli

Okolju prijazen promet iz Bolgarije

V boju proti podnebnim spremembam je treba sprejeti nujne ukrepe. Bolgarsko podjetje Eldrive išče pripravne in okolju prijazne prometne rešitve. S podporo EU razvija elektromobilnost v jugovzhodni Evropi tako, da izposoja električne avtomobile in gradi omrežje polnilnih postaj.

Read more about Okolju prijazen promet iz Bolgarije Preberi več >
Deli

Madžarska – Smart Bus Stop

Madžarsko podjetje AQUIS Innovo posluje na področju pametne mestne infrastrukture, informacijskih tehnologij v javnem prometu in storitvenih rešitev za uporabnike. Sedaj s pomočjo sredstev EU razvija večfunkcionalno avtobusno postajališče. Pametno avtobusno postajališče „Smart Bus Stop“ nudi posodobljene prometne informacije in istočasno potnikom omogoča, da opravljajo vsakodnevna opravila, kot so plačevanje računov, pošiljanje paketov ali polnjenje mobilnega telefona.

Read more about Madžarska – Smart Bus Stop Preberi več >
Deli

Kovinarsko podjetje se širi

Podjetje Papp és Társa Lakatos, ki ga je leta 2009 s svojim očetom ustanovil János Papp, je zdaj vodilno podjetje v vzhodnomadžarskem mestu Kecskemét. Proizvaja dele za kovinske konstrukcije in nudi široko paleto kovinarskih proizvodov in storitev. Podjetje s strankami z vse Madžarske je leta 2015 prejelo sredstva EU za povečanje proizvodne zmogljivosti.

Read more about Kovinarsko podjetje se širi Preberi več >

Pages