investEU

Pregled projektov

Filtriraj po:
Deli

Vključevanje z delom

Priseljenci se z izobraževanjem in delom vključujejo v finsko družbo. Cilj projekta Social Impact Bond (SIB) je 2 500 priseljencem pomagati poiskati zaposlitev ter izpolniti potrebe po delovni sili v določenih sektorjih.  Projekt bo potekal v obdobju 2016–2019. Do konca leta 2022 naj bi državni blagajni omogočil za 28 milijonov evrov prihrankov, in sicer z zmanjšanjem porabe za socialno varstvo in vključevanje ter višjimi davčnimi prihodki.

Read more about Vključevanje z delom Preberi več >
Deli

PLOCAN: raziskovanje oceana

Oceanska platforma Kanarskih otokov (PLOCAN) je plavajoči laboratorij, v katerem razvijajo napredne pomorske tehnologije.  Nahaja se na vzhodni obali otoka Gran Canaria in je središče številnih raziskovalnih projektov, ki segajo od morske biologije do projektiranja plovil.

Read more about PLOCAN: raziskovanje oceana Preberi več >
Deli

Deli, ki poganjajo turbine

Podjetje Turbocam România so ustanovili leta 2008 v Sântana de Mureş v romunskem okrožju Mureş. Izdeluje rezervne dele in visokotehnološke komponente za generatorje, turbine in kompresorje, ki se uporabljajo v avtomobilski, energetski in letalski industriji.

S finančnimi sredstvi EU je podjetje, ki je pred tem komponente samo izvažalo, lahko prešlo na prodajo integriranih enot na mednarodnem trgu turbin.

Read more about Deli, ki poganjajo turbine Preberi več >
Deli

Trajnostna gradnja z lesom

Podjetje Umbria Legno s sedežem v Folignu v italijanski deželi Umbrii je inovativno zagonsko podjetje, ki za gradnjo uporablja les. Les ni samo trajen in ekološki material, zmanjša tudi porabo energije v stavbah.  Finančna sredstva EU so ustanoviteljem podjetja omogočila pridobiti posojilo po ugodnih pogojih in začeti poslovanje.

Read more about Trajnostna gradnja z lesom Preberi več >
Deli

Nova bolnišnica v Trevisu osredotočena na zdravje in trajnost

Okoljska trajnost zahteva veliko zavzetost vseh gospodarskih sektorjev, tudi zdravstva. V Italiji je izziv sprejela bolnišnica Ca’ Foncello v Trevisu, kjer bodo s podporo dežele Benečija in EU prenovili obstoječe stavbe ter zgradili nove. Bolnišnica bo tako lahko povečala energijsko učinkovitost, zmanjšala emisije ogljikovega dioksida in dosegla visoko raven ekološke trajnosti do leta 2024.

Read more about Nova bolnišnica v Trevisu osredotočena na zdravje in trajnost Preberi več >
Deli

Vzletišče za visokotehnološka podjetja v Emiliji–Romanji

Industrijske raziskave, eksperimentalni razvoj in prenos tehnologije – to so nekateri izmed glavnih vidikov projekta, ki je z evropskimi sredstvi podprl 10 tehnopolisov v italijanski pokrajini Emilija–Romanja. Vložena sredstva so omogočila sklenitev več kot 3 000 pogodb med podjetji in raziskovalnimi laboratoriji, kar to italijansko pokrajino spreminja v enega poglavitnih inovacijskih vozlišč EU.

Read more about Vzletišče za visokotehnološka podjetja v Emiliji–Romanji Preberi več >
Deli

Integrirano usposabljanje in zaposlovanje v sektorju pomoči na domu

Sektor pomoči na domu se srečuje z več težavami: prejemniki pomoči so pogosto prepuščeni neusposobljenemu osebju, številni oskrbovalci se težko vključijo in zakonito zaposlijo. Za premostitev teh težav je italijanska regija Piemont skupaj z EU pripravila program, ki vključuje politike enakih možnosti, zaposlitev in strokovno usposabljanje, kar je koristilo več kot 26 000 ljudem.

Read more about Integrirano usposabljanje in zaposlovanje v sektorju pomoči na domu Preberi več >
Deli

Kakovostno zdravstvo je tudi ekonomska korist

Sredozemski inštitut za transplantacijo in napredno specialistično zdravljenje (ISMETT) na Siciliji je prva italijanska bolnišnica, ki so jo odprli izključno za presajanje organov in oskrbo bolnikov pri odpovedi vitalnih organov.  V Evropi velja za referenčno bolnišnico, v regiji za gonilno silo gospodarstva. S finančnimi sredstvi regije Sicilije in evropskimi sredstvi je inštitut ISMETT še izboljšal svoje storitve.

Read more about Kakovostno zdravstvo je tudi ekonomska korist Preberi več >
Deli

Posodobitev kmetije za vzrejo koz Nagyréde

Na južnih obronkih pogorja Mátra na Madžarskem se nahaja kmetija za vzrejo koz Nagyréde, ki že od leta 1998 prideluje sir, katerega značilen okus izvira iz vulkanskih tal. Lastniki kmetije so se leta 2017 odločili za obnovo kmetije in za to prejeli sredstva EU.

Read more about Posodobitev kmetije za vzrejo koz Nagyréde Preberi več >
Deli

Prenovljeni vodni komunalni sistem v Gabrovem

Prebivalci bolgarskega mesta Gabrovo se lahko zdaj pohvalijo s čistejšim in modernejšim mestom. Mestne oblasti so z evropskimi sredstvi obnovile večji del mestnega vodovoda in kanalizacije ter asfaltirale številne ulice.

Read more about Prenovljeni vodni komunalni sistem v Gabrovem Preberi več >

Pages