investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:

100 de inimi pentru 100 de copii

În România, numărul copiilor cu malformații cardiace congenitale este estimat la 1.500 – 2.000, iar fără un tratament corespunzător, șansele de supraviețuire sunt minime. Cu ajutorul proiectului finanțat european „100 de inimi pentru 100 de copii”, specialiștii de cardiologie pediatrică vor putea diagnostica și trata o mare parte din acești copii, oferindu-le astfel o nouă șansă la viață. Pe perioada proiectului, peste 200 de copii au fost evaluați în program, 140 dintre aceștia au fost diagnosticați, iar 113 au...

Read more about 100 de inimi pentru 100 de copii Citiți mai multe >

Cluj-Napoca își modernizează liniile de tramvai

Orașul Cluj Napoca a accesat fonduri europene pentru modernizarea unor linii de tramvai. Printre beneficii se numără  timpul unei călătorii redus la jumătate, creșterea confortului și prezența unor vehicule mai silențioase.

Read more about Cluj-Napoca își modernizează liniile de tramvai Citiți mai multe >

Reabilitarea Cetății Alba Carolina

Fondurile europene au contribuit la transformarea orașului Alba Iulia într-una dintre cele mai importante atracții turistice din România atât pentru români, cât și pentru vizitatorii străini, creându-se astfel un cadru economic adecvat pentru antreprenorii locale să-și dezvolte afacerile și să creeze locuri de muncă.

Read more about Reabilitarea Cetății Alba Carolina Citiți mai multe >

Cel mai puternic laser din lume, la Măgurele

Fondurile UE au făcut posibilă construirea unui laser de o foarte mare intensitate într-un centru de cercetare în apropierea Bucureștiului. Cercetători din toată lumea vor avea acum șansa de a folosi lumina cu strălucire extremă în explorarea de noi teorii și descoperirea de noi aplicații în diverse domenii de cercetare.

Read more about Cel mai puternic laser din lume, la Măgurele Citiți mai multe >

Tineri cu instruire europeană, șanse crescute la angajare

Un grup de tineri participanți la un proiect susținut de EU au primit instruire pe competențe digitale, de antreprenoriat și de comunicare în timpul unui interviu. Scopul acestui proiect este de a le spori șansele de angajare.

Read more about Tineri cu instruire europeană, șanse crescute la angajare Citiți mai multe >

Componente “made in Romania” pun lumea în mișcare și în zbor

Compania Turbocam România, din Sântana de Mureș, județul Mureș, produce din 2008 piese de schimb și componente de înaltă tehnologie, destinate să echipeze generatoare, turbine, compresoare, pentru industria auto, energetică sau aeronautică. Cu ajutorul unei finanțări europene, exportatorul de componente pentru turbine are acum posibilitatea de a exporta nu doar componente ci și ansambluri integrate pentru pia­ța internaționala de turbine. 

Read more about Componente “made in Romania” pun lumea în mișcare și în zbor Citiți mai multe >

Pacienții români beneficiază de finanțare europeană

Rețelei private de sănătate Regina Maria i-a fost garantată un credit de 15 milioane euro prin Planul de Investiții pentru Europa. Această finanțare permite modernizarea și extinderea serviciilor.

Read more about Pacienții români beneficiază de finanțare europeană Citiți mai multe >