investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:

Un muzeu al aviației la Szolnok

Înființat cu sprijinul UE, muzeul interactiv de aviație RepTár din Szolnok (Ungaria) include un spațiu expozițional în care sunt prezentate câteva piese unice din istoria aviației. Acest proiect a revitalizat un cartier care fusese neglijat, mai multe magazine și cafenele făcându-și apariția în apropierea muzeului.

Read more about Un muzeu al aviației la Szolnok Citiți mai multe >

Crescătoria de porci Mangalița a lui Zsóka Fekete

După ce a obținut o diplomă în științe alimentare, Zsóka Fekete și-a înființat propria fermă în Ungaria, cu ajutorul fondurilor UE. Scopul său a fost să crească și să vândă animale, să cultive legume și să își fabrice propriile produse din carne de porc din rasa maghiară Mangalița. Produsele sale au fost recompensate cu numeroase premii.

Read more about Crescătoria de porci Mangalița a lui Zsóka Fekete Citiți mai multe >

Integrare prin muncă

Educația și munca le permit imigranților să se integreze în societatea finlandeză. Proiectul „Social Impact Bond” (SIB) își propune să ajute 2 500 de imigranți să-și găsească un loc de muncă și, în același timp, să le ofere sectoarelor deficitare forța de muncă necesară. Lansat în 2016, proiectul se va finaliza în 2019 și îi va permite statului să facă economii de 28 de milioane EUR până la sfârșitul lui 2022. Aceste economii vor veni din reducerea cheltuielilor pentru asistență socială și integrare și din...

Read more about Integrare prin muncă Citiți mai multe >

Un nou complex imobiliar va fi construit în Helsinki

Tripla este denumirea unui complex care se va construi în districtul Pasila din Helsinki și se va finaliza în etape, între 2019 și 2021. Complexul va include cel mai mare centru comercial din Finlanda, birouri, apartamente și o gară. El va produce suficientă energie regenerabilă pentru a-și acoperi întregul necesar și va fi prevăzut cu sisteme de reciclare, de tratare a apei și de procesare a deșeurilor.

Read more about Un nou complex imobiliar va fi construit în Helsinki Citiți mai multe >

Extinderea unei companii de biotehnologie din Graz

ZETA Biopharma, din Graz (Austria), realizează sisteme de producție pentru sectorul biotehnologiei, alimentației și produselor farmaceutice. Aceste sisteme sunt utilizate pentru a produce diverse substanțe, precum medicamentele pentru tratarea cancerului, insulina, vaccinurile și infuziile de plante. Pentru a se dezvolta, ZETA a primit de la o bancă austriacă un împrumut garantat de UE. Compania are acum clienți din lumea întreagă, iar cota sa de piață este în continuă creștere.

Read more about Extinderea unei companii de biotehnologie din Graz Citiți mai multe >

Idei mari de la o companie mică

În 2015, 11 tineri absolvenți de agronomie din departamentul francez Haute-Vienne au avut ideea de a înființa o fermă comunală care să vândă produse locale, ecologice. Doi ani mai târziu, proiectul a dat rezultate, iar „La Tournerie” produce fructe, legume, carne și chiar bere bio. Această abordare responsabilă din punct de vedere ecologic a fost sprijinită prin fonduri UE.

Read more about Idei mari de la o companie mică Citiți mai multe >

Sprijin pentru start-up-urile din cercetare

Quadrivium 1 este un fond de capital de tip seed în valoare de 56,1 milioane EUR, lansat în 2013 de societatea franceză de capital de risc Seventure Partners. Acesta sprijină start-up-urile cu potențial din domeniul științelor vieții (inclusiv biotehnologii, tehnologii pentru sănătate și tehnologii ecologice) și din sectorul digital și al roboticii.

Read more about Sprijin pentru start-up-urile din cercetare Citiți mai multe >

Economii inteligente de energie pentru locuințe

Cu sprijinul UE, compania bulgară MClimate a elaborat dispozitivul inteligent Melissa, care controlează reglarea aerului condiționat prin intermediul smartphone-ului și al unei aplicații Wi-Fi. Melissa studiază diverși parametri, cum ar fi temperatura pe care utilizatorii preferă să o găsească atunci când vin acasă sau durata de care are nevoie instalația de aer condiționat pentru a ajunge la temperatura în cauză. După aceea, aplicația reglează sistemul în mod corespunzător, cu un consum minim de energie.

Read more about Economii inteligente de energie pentru locuințe Citiți mai multe >

La Treviso, un nou spital axat pe sănătate și durabilitate

Durabilitatea mediului necesită eforturi considerabile din partea tuturor sectoarelor economice, inclusiv a sistemului medical. În Italia, această problemă a fost abordată de spitalul Ca’Foncello din Treviso, unde, datorită sprijinului oferit de regiunea Veneto și de UE, vor fi renovate clădirile existente și vor fi construite noi instalații. Acest lucru va ajuta spitalul să-și crească eficiența energetică, să-și reducă emisiile de dioxid de carbon și să atingă un nivel înalt de ecodurabilitate până în 2024.

Read more about La Treviso, un nou spital axat pe sănătate și durabilitate Citiți mai multe >

Asistență medicală de înaltă calitate, cu beneficii economice

ISMETT, Institutul mediteranean din Sicilia pentru transplanturi și terapii avansate specializate, este primul spital din Italia construit exclusiv pentru transplanturi și îngrijiri pentru cazuri de insuficiență a organelor vitale. Este recunoscut drept un punct de referință în întreaga Europă, precum și o forță motrice pentru economia regiunii. Subvențiile din partea regiunii Sicilia și a UE au contribuit la creșterea calității serviciilor oferite de ISMETT.

Read more about Asistență medicală de înaltă calitate, cu beneficii economice Citiți mai multe >

Pages