investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:

100 de inimi pentru 100 de copii

În România, numărul copiilor cu malformații cardiace congenitale este estimat la 1.500 – 2.000, iar fără un tratament corespunzător, șansele de supraviețuire sunt minime. Cu ajutorul proiectului finanțat european „100 de inimi pentru 100 de copii”, specialiștii de cardiologie pediatrică vor putea diagnostica și trata o mare parte din acești copii, oferindu-le astfel o nouă șansă la viață. Pe perioada proiectului, peste 200 de copii au fost evaluați în program, 140 dintre aceștia au fost diagnosticați, iar 113 au...

Read more about 100 de inimi pentru 100 de copii Citiți mai multe >

Ajutor pentru persoanele care suferă de demență

În prezent, în Germania, aproximativ 1,6 milioane de persoane suferă de demență. Majoritatea doresc să locuiască la domiciliul lor cât mai mult cu putință. Oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din Chemnitz se străduiesc să facă posibil acest lucru. Cu fonduri din partea UE, ei au elaborat sistemul AUXILIA pentru a veni în sprijinul bolnavilor, al familiilor lor și al personalului medical. 

Read more about Ajutor pentru persoanele care suferă de demență Citiți mai multe >

Un centru pentru tineri și vârstnici

Abandonat în 2002, situl cu o suprafață de 19 000 m² al unei fabrici din Mallersdorf-Pfaffenberg, lângă Regensburg (Bavaria), a fost pe punctul de a se degrada complet. Autoritățile locale au intervenit și, cu finanțare din partea UE, au transformat fabrica din anii 1960 într-un centru comunitar pentru toate generațiile.

Read more about Un centru pentru tineri și vârstnici Citiți mai multe >

Cluj-Napoca își modernizează liniile de tramvai

Orașul Cluj Napoca a accesat fonduri europene pentru modernizarea unor linii de tramvai. Printre beneficii se numără  timpul unei călătorii redus la jumătate, creșterea confortului și prezența unor vehicule mai silențioase.

Read more about Cluj-Napoca își modernizează liniile de tramvai Citiți mai multe >

Reabilitarea Cetății Alba Carolina

Fondurile europene au contribuit la transformarea orașului Alba Iulia într-una dintre cele mai importante atracții turistice din România atât pentru români, cât și pentru vizitatorii străini, creându-se astfel un cadru economic adecvat pentru antreprenorii locale să-și dezvolte afacerile și să creeze locuri de muncă.

Read more about Reabilitarea Cetății Alba Carolina Citiți mai multe >

Combaterea cancerului la copii

Firma austriacă de biotehnologie Apeiron Biologics dezvoltă produse farmaceutice pentru tratarea cancerului, acordând o atenție specială formelor rare ale bolii care îi afectează în special pe copii. Un împrumut acordat de UE va ajuta compania să își extindă activitățile de cercetare și să găsească noi modalități de combatere a bolii.

Read more about Combaterea cancerului la copii Citiți mai multe >

Cel mai puternic laser din lume, la Măgurele

Fondurile UE au făcut posibilă construirea unui laser de o foarte mare intensitate într-un centru de cercetare în apropierea Bucureștiului. Cercetători din toată lumea vor avea acum șansa de a folosi lumina cu strălucire extremă în explorarea de noi teorii și descoperirea de noi aplicații în diverse domenii de cercetare.

Read more about Cel mai puternic laser din lume, la Măgurele Citiți mai multe >

Tineri cu instruire europeană, șanse crescute la angajare

Un grup de tineri participanți la un proiect susținut de EU au primit instruire pe competențe digitale, de antreprenoriat și de comunicare în timpul unui interviu. Scopul acestui proiect este de a le spori șansele de angajare.

Read more about Tineri cu instruire europeană, șanse crescute la angajare Citiți mai multe >

Integrare prin muncă

Educația și munca le permit imigranților să se integreze în societatea finlandeză. Proiectul „Social Impact Bond” (SIB) își propune să ajute 2 500 de imigranți să-și găsească un loc de muncă și, în același timp, să le ofere sectoarelor deficitare forța de muncă necesară. Lansat în 2016, proiectul se va finaliza în 2019 și îi va permite statului să facă economii de 28 de milioane EUR până la sfârșitul lui 2022. Aceste economii vor veni din reducerea cheltuielilor pentru asistență socială și integrare și din...

Read more about Integrare prin muncă Citiți mai multe >

PLOCAN: o cale de acces la ocean

Platforma oceanică din Insulele Canare (PLOCAN) este un laborator plutitor care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor marine avansate. Este situat pe coasta de est a insulei Gran Canaria și reunește numeroase proiecte de cercetare. Acestea acoperă diverse domenii, de la biologia marină la proiectarea vehiculelor.

Read more about PLOCAN: o cale de acces la ocean Citiți mai multe >

Pages