investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:

Investiții în viitorul oamenilor

UE investește în asociația Comme chez nous care oferă adăpost de urgență, asistență medicală și programe de formare persoanelor aflate în dificultate din regiunea Valonia (Belgia). Beneficiarii au astfel șansa de a se repune pe picioare și de a începe treptat să joace un rol activ în societate. În 2018, Comme Chez Nous a oferit asistență și îndrumare unui număr de 1 037 de persoane.

Read more about Investiții în viitorul oamenilor Citiți mai multe >

Belvue: un hotel cu consum redus de energie

Hotelul Belvue, situat pe locul fostei fabrici de bere Belle-Vue, este un proiect inovator sprijinit de administrația locală a comunei Molenbeek-Saint-Jean din Bruxelles. Proiectul îmbină patrimoniul industrial cu regenerarea urbană, eficiența energetică și crearea de locuri de muncă, devenind alegerea ideală pentru turiștii care vor să viziteze atracțiile din Bruxelles.

Read more about Belvue: un hotel cu consum redus de energie Citiți mai multe >

Analiză informatică realizată de compania Critical Materials

Compania Critical Materials dezvoltă soluții informatice pentru analiza elementelor structurale ale instrumentelor complexe, precum avioanele și turbinele eoliene. Pe baza acestei analize, furnizează propuneri și diagnoze pentru a îmbunătăți performanța, pentru a reduce costurile de întreținere și pentru a preveni accidentele. Înființată în 2009, compania are sediul în Guimarães, în Portugalia.

Read more about Analiză informatică realizată de compania Critical Materials Citiți mai multe >

Wello, platforma de sănătate pentru copii și părinți

Prin inovație tehnologică bazată pe inteligență artificială și jocuri, un start-up din Cluj dezvoltă cu finanțare din partea UE aplicația Wello. Aceasta este prima platformă de sănătate din România care ajută familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viată sănătos.

Read more about Wello, platforma de sănătate pentru copii și părinți Citiți mai multe >

Ferme pentru persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijiri

Găzduite de ferme tradiționale, fermele ecologice de îngrijire din Polonia reprezintă o abordare inovatoare în materie de asistență socială în zonele rurale. Scopul lor este să încurajeze persoanele în vârstă să rămână active și implicate, pentru a lupta împotriva singurătății și a altor probleme de sănătate asociate acesteia. Datorită unei finanțări din partea UE, Centrul de consiliere agricolă din voievodatul Cuyavia-...

Read more about Ferme pentru persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijiri Citiți mai multe >

Macro Array Diagnostics face cercetări în domeniul alergiilor

O nouă companie vieneză, Macro Array Diagnostics, elaborează metode revoluționare de diagnosticare a alergiilor:  Allergy Explorer (ALEX) este primul test din lume care permite testarea simultană, rapidă și fiabilă pentru circa 300 de alergeni. O singură picătură de plasmă sau de ser sanguin este suficientă pentru a obține o analiză cuprinzătoare. Compania beneficiază de finanțare din partea UE.

Read more about Macro Array Diagnostics face cercetări în domeniul alergiilor Citiți mai multe >

Un centru educațional unic

Noul campus al Nova School of Business and Economics (Nova SBE), situat în Carcavelos, lângă Lisabona, are o suprafață de 84 000 m². El ar trebui să fie pe deplin operațional la începutul anului universitar 2018-2019. Cofinanțat de UE, campusul poate găzdui 3 200 de studenți, cu 700 mai mulți decât actualul campus din Campolide.

Read more about Un centru educațional unic Citiți mai multe >

Genți solare

SunnyBAG, cu sediul în orașul Graz din Austria, este un producător de genți și rucsacuri inovatoare. Acestea transformă lumina soarelui în electricitate, permițându-le posesorilor să își încarce din mers dispozitivele mobile, precum telefoanele și tabletele.

Read more about Genți solare Citiți mai multe >

Energie inteligentă pe insula Borkum

În cadrul proiectului NETfficient, derulat pe insula Borkum din Marea Nordului, un grup de oameni de știință dezvoltă și testează o serie de tehnologii inteligente de stocare pentru diverse tipuri de energie din surse regenerabile. Este vorba, printre altele, despre baterii pentru vehicule electrice reutilizabile, ultracondensatori, baterii litiu-ion, pile de combustie pe bază de hidrogen și un sistem hibrid de stocare a energiei. Cu sprijinul financiar al UE, proiectul va ajuta insula Borkum să devină autonomă...

Read more about Energie inteligentă pe insula Borkum Citiți mai multe >

Copaci de înaltă tehnologie pentru un aer curat

Cifrele publicate de Organizația Mondială a Sănătății arată că peste 90 % din populație locuiește în zone unde calitatea aerului nu corespunde standardelor stabilite în orientările sale. Cu sprijinul UE, start-up-ul german „Green City Solutions” a elaborat City Tree, un filtru de aer inteligent, confecționat din mușchi. Acesta produce un aer mai curat și mai răcoros în locuri în care nu există spații verzi.

Read more about Copaci de înaltă tehnologie pentru un aer curat Citiți mai multe >

Pages