investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:
Partajați

Un sistem de apelare automată eCall

Legislația UE prevede ca toate mașinile și vehiculele comerciale ușoare noi înmatriculate după 31 martie 2018 să fie echipate cu sistemul eCall pentru apelarea automată a serviciilor de urgență prin intermediul GPS-ului. Cu sprijin financiar din partea UE, compania maghiară Albacomp RI dezvoltă un sistem pentru apeluri de urgență care să poată fi instalat în vehiculele aflate deja în circulație. Astfel, tehnologia eCall le va fi accesibilă și persoanelor care conduc mașini mai vechi.

Read more about Un sistem de apelare automată eCall Citiți mai multe >
Partajați

Job’In: ghișeul unic pentru antreprenori

Job’In combate șomajul în Regiunea Valonă ajutând persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să își înființeze propriile întreprinderi. Cu 50 % din finanțare provenind din fonduri UE, ghișeul are 28 de angajați în cele 7 centre din întreaga regiune.

Read more about Job’In: ghișeul unic pentru antreprenori Citiți mai multe >
Partajați

Gestionarea deșeurilor în Macedonia de Vest

UE a sprijinit financiar proiectarea și construcția unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor în regiunea Macedonia de Vest din Grecia. Finanțarea acoperă întreținerea și exploatarea sistemului pe o perioadă de 27 de ani. Infrastructura poate gestiona până la 120 000 de tone de deșeuri pe an. Astfel, se va reduce utilizarea depozitelor de deșeuri.

Read more about Gestionarea deșeurilor în Macedonia de Vest Citiți mai multe >
Partajați

Extinderea unui spital din Toruń

Multe spitale din Polonia au nevoie de bani pentru a se extinde, însă autoritățile locale nu dispun întotdeauna de fonduri pentru proiecte de modernizare. Administrația regională Kujawsko-Pomorskie a combinat mai multe forme de finanțare pentru renovarea spitalului Rydygier din Toruń și îmbunătățirea asistenței medicale acordate populației locale.

Read more about Extinderea unui spital din Toruń Citiți mai multe >
Partajați

Hydrama Grand Hotel

Construit în 1924, depozitul de tutun Hermann Spierer a fost emblema orașului Drama din nordul Greciei, funcționând, în vremurile sale de glorie, ca centru pentru producția de tutun.  Între 1974 și 2016, această clădire a rămas neutilizată, până când antreprenorul Manolis Ledakis a transformat-o în hotel tradițional – Hydrama Grand Hotel. Datorită acestei inițiative, clădirea a reintrat în uz și a fost reintegrată în viața de zi cu zi a orașului.

Read more about Hydrama Grand Hotel Citiți mai multe >
Partajați

Sprijin pentru start-up-urile din cercetare

Quadrivium 1 este un fond de capital de tip seed în valoare de 56,1 milioane EUR, lansat în 2013 de societatea franceză de capital de risc Seventure Partners. Acesta sprijină start-up-urile cu potențial din domeniul științelor vieții (inclusiv biotehnologii, tehnologii pentru sănătate și tehnologii ecologice) și din sectorul digital și al roboticii.

Read more about Sprijin pentru start-up-urile din cercetare Citiți mai multe >
Partajați

DRAGON – o abordare inovatoare în domeniul construcției de tuneluri

În construcția de tuneluri, milioane de metri cubi de rocă sunt excavați, transformându-se, de multe ori, în deșeuri. Datorită tehnologiei DRAGON, această rocă poate fi analizată și sortată la fața locului. Resurse minerale valoroase sunt astfel separate pentru a fi prelucrate ulterior în industrii precum cea a ceramicii și oțelului.

Read more about DRAGON – o abordare inovatoare în domeniul construcției de tuneluri Citiți mai multe >
Partajați

Investiții care decolează

Poate că pasagerii care trec prin aeroportul din Riga nu văd cu ochiul liber rezultatele investițiilor în valoare de 58 de milioane EUR din bani europeni, dar influența acestora asupra confortului și securității este de necontestat. Pista a fost renovată, s-a extins platforma aeroportuară, s-a accelerat procesul de alimentare cu combustibil a aeronavelor, s-au adăugat noi căi de rulare, s-au instalat lumini de aterizare și s-au montat sisteme de antigivrare. Astfel, aeroportul din Riga poate concura cu alte aeroporturi din regiune și chiar...

Read more about Investiții care decolează Citiți mai multe >
Partajați

Aer mai curat pentru Małopolska

Orașele din Polonia sunt printre cele mai poluate din Europa. Dornice de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor lor, orașele din regiunea Małopolska și-au unit forțele pentru a crea o rețea de consultanți de mediu. Aceștia îi ajută pe localnici să găsească noi modalități de a reduce emisiile și de a obține finanțare în acest sens.

Read more about Aer mai curat pentru Małopolska Citiți mai multe >
Partajați

Analiză informatică realizată de compania Critical Materials

Compania Critical Materials dezvoltă soluții informatice pentru analiza elementelor structurale ale instrumentelor complexe, precum avioanele și turbinele eoliene. Pe baza acestei analize, furnizează propuneri și diagnoze pentru a îmbunătăți performanța, pentru a reduce costurile de întreținere și pentru a preveni accidentele. Înființată în 2009, compania are sediul în Guimarães, în Portugalia.

Read more about Analiză informatică realizată de compania Critical Materials Citiți mai multe >

Pages