investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:
Partajați

Integrare prin muncă

Educația și munca le permit imigranților să se integreze în societatea finlandeză. Proiectul „Social Impact Bond” (SIB) își propune să ajute 2 500 de imigranți să-și găsească un loc de muncă și, în același timp, să le ofere sectoarelor deficitare forța de muncă necesară. Lansat în 2016, proiectul se va finaliza în 2019 și îi va permite statului să facă economii de 28 de milioane EUR până la sfârșitul lui 2022. Aceste economii vor veni din reducerea cheltuielilor pentru asistență socială și integrare și din...

Read more about Integrare prin muncă Citiți mai multe >
Partajați

PLOCAN: o cale de acces la ocean

Platforma oceanică din Insulele Canare (PLOCAN) este un laborator plutitor care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor marine avansate. Este situat pe coasta de est a insulei Gran Canaria și reunește numeroase proiecte de cercetare. Acestea acoperă diverse domenii, de la biologia marină la proiectarea vehiculelor.

Read more about PLOCAN: o cale de acces la ocean Citiți mai multe >
Partajați

Componente “made in Romania” pun lumea în mișcare și în zbor

Compania Turbocam România, din Sântana de Mureș, județul Mureș, produce din 2008 piese de schimb și componente de înaltă tehnologie, destinate să echipeze generatoare, turbine, compresoare, pentru industria auto, energetică sau aeronautică. Cu ajutorul unei finanțări europene, exportatorul de componente pentru turbine are acum posibilitatea de a exporta nu doar componente ci și ansambluri integrate pentru pia­ța internaționala de turbine. 

Read more about Componente “made in Romania” pun lumea în mișcare și în zbor Citiți mai multe >
Partajați

100 de inimi pentru 100 de copii

În România, numărul copiilor cu malformații cardiace congenitale este estimat la 1.500 – 2.000, iar fără un tratament corespunzător, șansele de supraviețuire sunt minime. Cu ajutorul proiectului finanțat european „100 de inimi pentru 100 de copii”, specialiștii de cardiologie pediatrică vor putea diagnostica și trata o mare parte din acești copii, oferindu-le astfel o nouă șansă la viață. Pe perioada proiectului, peste 200 de copii au fost evaluați în program, 140 dintre aceștia au fost diagnosticați, iar 113 au...

Read more about 100 de inimi pentru 100 de copii Citiți mai multe >
Partajați

Pacienții români beneficiază de finanțare europeană

Rețelei private de sănătate Regina Maria i-a fost garantată un credit de 15 milioane euro prin Planul de Investiții pentru Europa. Această finanțare permite modernizarea și extinderea serviciilor.

Read more about Pacienții români beneficiază de finanțare europeană Citiți mai multe >
Partajați

Cluj-Napoca își modernizează liniile de tramvai

Orașul Cluj Napoca a accesat fonduri europene pentru modernizarea unor linii de tramvai. Printre beneficii se numără  timpul unei călătorii redus la jumătate, creșterea confortului și prezența unor vehicule mai silențioase.

Read more about Cluj-Napoca își modernizează liniile de tramvai Citiți mai multe >
Partajați

Când peretele devine tablă de scris

Firma bulgară Escreo a elaborat o vopsea care transformă pereții birourilor în spații pe care se poate scrie și desena cu carioca. Astfel, angajații pot să-și noteze ideile de îndată ce le vin în minte. Ședințele, întâlnirile de afaceri și prezentările devin practic jocuri amuzante și creative. Vopseaua este produsă în toate culorile incluse în sistemul RAL.

Read more about Când peretele devine tablă de scris Citiți mai multe >
Partajați

Locuri de joacă inteligente

În zilele noastre, copiii petrec tot mai mult timp pe tabletă sau calculator, în loc să se joace în aer liber. Din cauza sedentarismului și a alimentației nesănătoase, tot mai mulți ajung să sufere de obezitate. Fondurile UE au ajutat firma bulgară Playground Energy să creeze locuri de joacă în care energia cinetică produsă prin mișcare este captată și folosită pentru lumini și sunete. Copiii sunt mai atrași de astfel de locuri de joacă și se simt mai motivați să facă mișcare.

Read more about Locuri de joacă inteligente Citiți mai multe >
Partajați

Rodii proaspete din Grecia

Alfeios Rodi este o întreprindere socială inovatoare înființată de prieteni și colegi, care combină cultivarea, depozitarea, stocarea, procesarea și comercializarea rodiilor. Scopul este acela de a elabora un nou „superaliment” și de a transforma treptat regiunea Peloponez și Grecia continentală într-una din cele mai importante zone de cultivare a rodiilor din Europa.

Read more about Rodii proaspete din Grecia Citiți mai multe >
Partajați

Cască de protecție cu airbag pentru bicicliști

După ani de cercetare și dezvoltare, compania Hövding, cu sediul la Malmö, a elaborat o cască inovatoare pentru bicicliști. Ea se poartă în jurul gâtului, ca un guler discret. Conține un airbag pliat care se deschide în caz de accident și protejează capul biciclistului.

Read more about Cască de protecție cu airbag pentru bicicliști Citiți mai multe >

Pages