investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:
Partajați

Cel mai puternic laser din lume, la Măgurele

Fondurile UE au făcut posibilă construirea unui laser de o foarte mare intensitate într-un centru de cercetare în apropierea Bucureștiului. Cercetători din toată lumea vor avea acum șansa de a folosi lumina cu strălucire extremă în explorarea de noi teorii și descoperirea de noi aplicații în diverse domenii de cercetare.

Read more about Cel mai puternic laser din lume, la Măgurele Citiți mai multe >
Partajați

Tineri cu instruire europeană, șanse crescute la angajare

Un grup de tineri participanți la un proiect susținut de EU au primit instruire pe competențe digitale, de antreprenoriat și de comunicare în timpul unui interviu. Scopul acestui proiect este de a le spori șansele de angajare.

Read more about Tineri cu instruire europeană, șanse crescute la angajare Citiți mai multe >
Partajați

Integrare prin muncă

Educația și munca le permit imigranților să se integreze în societatea finlandeză. Proiectul „Social Impact Bond” (SIB) își propune să ajute 2 500 de imigranți să-și găsească un loc de muncă și, în același timp, să le ofere sectoarelor deficitare forța de muncă necesară. Lansat în 2016, proiectul se va finaliza în 2019 și îi va permite statului să facă economii de 28 de milioane EUR până la sfârșitul lui 2022. Aceste economii vor veni din reducerea cheltuielilor pentru asistență socială și integrare și din...

Read more about Integrare prin muncă Citiți mai multe >
Partajați

PLOCAN: o cale de acces la ocean

Platforma oceanică din Insulele Canare (PLOCAN) este un laborator plutitor care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor marine avansate. Este situat pe coasta de est a insulei Gran Canaria și reunește numeroase proiecte de cercetare. Acestea acoperă diverse domenii, de la biologia marină la proiectarea vehiculelor.

Read more about PLOCAN: o cale de acces la ocean Citiți mai multe >
Partajați

Componente “made in Romania” pun lumea în mișcare și în zbor

Compania Turbocam România, din Sântana de Mureș, județul Mureș, produce din 2008 piese de schimb și componente de înaltă tehnologie, destinate să echipeze generatoare, turbine, compresoare, pentru industria auto, energetică sau aeronautică. Cu ajutorul unei finanțări europene, exportatorul de componente pentru turbine are acum posibilitatea de a exporta nu doar componente ci și ansambluri integrate pentru pia­ța internaționala de turbine. 

Read more about Componente “made in Romania” pun lumea în mișcare și în zbor Citiți mai multe >
Partajați

Construcții durabile din lemn

Cu sediul la Foligno, în regiunea Umbria din Italia, Umbria Legno este un start-up inovator care utilizează lemnul ca material de construcție. Pe lângă faptul că este durabil și ecologic, lemnul reduce consumul de energie în clădiri. Datorită sprijinului UE, fondatorii companiei au putut obține finanțare în condiții avantajoase, ceea ce le-a permis să își înceapă afacerea.

Read more about Construcții durabile din lemn Citiți mai multe >
Partajați

La Treviso, un nou spital axat pe sănătate și durabilitate

Durabilitatea mediului necesită eforturi considerabile din partea tuturor sectoarelor economice, inclusiv a sistemului medical. În Italia, această problemă a fost abordată de spitalul Ca’Foncello din Treviso, unde, datorită sprijinului oferit de regiunea Veneto și de UE, vor fi renovate clădirile existente și vor fi construite noi instalații. Acest lucru va ajuta spitalul să-și crească eficiența energetică, să-și reducă emisiile de dioxid de carbon și să atingă un nivel înalt de ecodurabilitate până în 2024.

Read more about La Treviso, un nou spital axat pe sănătate și durabilitate Citiți mai multe >
Partajați

O rampă de lansare pentru întreprinderile de înaltă tehnologie în regiunea Emilia-Romagna

Cercetare industrială, dezvoltare experimentală și transfer de tehnologie - acestea sunt câteva dintre principalele aspecte ale unui proiect finanțat de UE pentru a promova 10 politehnologici în regiunea italiană Emilia-Romagna. Investiția a dus la semnarea a peste 3 000 de contracte între întreprinderi și centre de cercetare, regiunea devenind astfel unul dintre principalele centre de inovare ale UE.

Read more about O rampă de lansare pentru întreprinderile de înaltă tehnologie în regiunea Emilia-Romagna Citiți mai multe >
Partajați

Formare integrată și locuri de muncă în sectorul asistenței la domiciliu

Sectorul asistenței la domiciliu se confruntă uneori cu o problemă: de multe ori, beneficiarii acestor servicii de asistență au de-a face cu persoane necalificate în domeniu, în timp ce mulți îngrijitori se confruntă cu dificultăți pentru a se integra și a fi angajați în mod legal. Pentru a depăși aceste obstacole, regiunea Piemont din Italia, împreună cu UE, au dezvoltat un program care încorporează politicile în materie de egalitate de șanse și pe cele în materie de muncă și formare profesională, în beneficiul a...

Read more about Formare integrată și locuri de muncă în sectorul asistenței la domiciliu Citiți mai multe >
Partajați

Asistență medicală de înaltă calitate, cu beneficii economice

ISMETT, Institutul mediteranean din Sicilia pentru transplanturi și terapii avansate specializate, este primul spital din Italia construit exclusiv pentru transplanturi și îngrijiri pentru cazuri de insuficiență a organelor vitale. Este recunoscut drept un punct de referință în întreaga Europă, precum și o forță motrice pentru economia regiunii. Subvențiile din partea regiunii Sicilia și a UE au contribuit la creșterea calității serviciilor oferite de ISMETT.

Read more about Asistență medicală de înaltă calitate, cu beneficii economice Citiți mai multe >

Pages