investEU

Prezentarea proiectului

Filtrare după:

Stupina Eberlin continuă să crească

La cei 27 de ani ai săi, cu o diplomă în științele comunicării, Krists Ēberliņš nu seamănă deloc cu un apicultor. Cu toate acestea, de 5 ani se ocupă de stupina familiei sale din Nīgrande, Letonia. Echipamentele cumpărate cu sprijinul UE i-au permis să își mărească numărul de colonii de albine de la 1 la 350, să creeze noi produse și să își consolideze activitatea de export. În prezent, familia ia în calcul posibilitatea de a-și moderniza producția și de a angaja mai mulți lucrători.

Read more about Stupina Eberlin continuă să crească Citiți mai multe >

UE investește în energia curată

Banca Europeană de Investiții, compania de investiții Mirova și compania producătoare de energie eoliană Eolus au finanțat împreună crearea parcului eolian Långmarken în Värmland (Suedia). Cele 8 turbine vor furniza energie din surse regenerabile pentru 40 000 de persoane. Parcul va crea locuri de muncă și va contribui, în același timp, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Read more about UE investește în energia curată Citiți mai multe >

Noi piețe de desfacere pentru uleiul de trandafir din Bulgaria

Ina EOOD, mic producător de uleiuri esențiale din Panaghiuriște, Bulgaria, a achiziționat, cu ajutorul fondurilor UE, un echipament modern de distilare a uleiului de trandafir. Acest lucru i-a permis întreprinderii să înființeze o nouă linie de fabricație pentru produse organice și să facă față cererii crescânde de uleiuri naturale în Bulgaria și în restul Europei.

Read more about Noi piețe de desfacere pentru uleiul de trandafir din Bulgaria Citiți mai multe >

Belvue: un hotel cu consum redus de energie

Hotelul Belvue, situat pe locul fostei fabrici de bere Belle-Vue, este un proiect inovator sprijinit de administrația locală a comunei Molenbeek-Saint-Jean din Bruxelles. Proiectul îmbină patrimoniul industrial cu regenerarea urbană, eficiența energetică și crearea de locuri de muncă, devenind alegerea ideală pentru turiștii care vor să viziteze atracțiile din Bruxelles.

Read more about Belvue: un hotel cu consum redus de energie Citiți mai multe >

Energetikum – Un laborator viu

Laboratorul de cercetare Energetikum din cadrul Universității de științe aplicate din Burgenland (Austria) este un centru experimental de ultimă generație. Cercetătorii de aici realizează studii cu privire la funcționarea clădirii, ținând cont de comportamentul utilizatorilor. Scopul lor este să identifice modalități de a maximiza confortul, limitând totodată consumul de energie al clădirii.

Read more about Energetikum – Un laborator viu Citiți mai multe >

Sisteme de manipulare a plachetelor de siliciu

Datorită unui împrumut care i-a fost acordat în contextul Planului de investiții pentru Europa, compania Mechatronic systemtechnik din Villach, regiunea Carintia (Austria),  se poate dezvolta în continuare, elaborând noi echipamente. Compania furnizează sisteme specializate către clienți din industria semiconductorilor de aproape 20 de ani. Acest lucru îi conferă o poziție aparte pe o piață în extindere rapidă.

Read more about Sisteme de manipulare a plachetelor de siliciu Citiți mai multe >

Inovare pentru toți

În cadrul proiectului InnoCámaras, camerele de comerț din Spania oferă finanțare pentru IMM-urile și liber profesioniștii care doresc să crească nivelul de inovare în activitățile lor. Beneficiarii primesc granturi, consiliere și invitații la evenimente unde pot să facă schimb de experiență și să își îmbunătățească cunoștințele.

Read more about Inovare pentru toți Citiți mai multe >

Cartiere mai primitoare

Finanțarea UE și investițiile private i-au permis Consiliului local din Santa Coloma de Gramenet (Catalonia) să revitalizeze mai multe cartiere din zona Serra d’en Mena. Printre îmbunătățirile aduse se numără construcția unei clădiri multifuncționale care găzduiește un centru comercial, o bibliotecă și o creșă. Acest proiect este un exemplu al modului în care orașele pot deveni mai primitoare și mai sustenabile din punct de vedere economic și ecologic.

Read more about Cartiere mai primitoare Citiți mai multe >

Un muzeu al aviației la Szolnok

Înființat cu sprijinul UE, muzeul interactiv de aviație RepTár din Szolnok (Ungaria) include un spațiu expozițional în care sunt prezentate câteva piese unice din istoria aviației. Acest proiect a revitalizat un cartier care fusese neglijat, mai multe magazine și cafenele făcându-și apariția în apropierea muzeului.

Read more about Un muzeu al aviației la Szolnok Citiți mai multe >

Crescătoria de porci Mangalița a lui Zsóka Fekete

După ce a obținut o diplomă în științe alimentare, Zsóka Fekete și-a înființat propria fermă în Ungaria, cu ajutorul fondurilor UE. Scopul său a fost să crească și să vândă animale, să cultive legume și să își fabrice propriile produse din carne de porc din rasa maghiară Mangalița. Produsele sale au fost recompensate cu numeroase premii.

Read more about Crescătoria de porci Mangalița a lui Zsóka Fekete Citiți mai multe >

Pages