investEU

Projectoverzicht

Filteren op:

Luchtvaartmuseum in Szolnok

Het interactieve luchtvaartmuseum RepTár in Szolnok, Hongarije, is gebouwd met EU-financiering en omvat een tentoonstellingsruimte met een aantal unieke stukken uit de luchtvaartgeschiedenis. De bouw van het museum heeft het voorheen verwaarloosde gebied nieuw leven ingeblazen, er worden volop nieuwe winkels en café's geopend.

Read more about Luchtvaartmuseum in Szolnok Meer lezen >

De wolvarkensboerderij van Zsóka Fekete

Na haar afstuderen in de voedselwetenschap is Zsóka Fekete met financiële steun van de EU een eigen boerderij begonnen. Zij fokt en verkoopt vee, kweekt groenten en gewassen, en maakt haar eigen producten van het vlees van het Hongaarse wolvarken. Met haar producten heeft ze al heel wat prestigieuze prijzen gewonnen.

Read more about De wolvarkensboerderij van Zsóka Fekete Meer lezen >

Integratie door werk

Door opleiding en werk kunnen immigranten makkelijker integreren in Finland. Het project Social Impact Bond (SIB) wil 2500 immigranten helpen werk te vinden in sectoren met een personeelstekort. SIB loopt van 2016 tot 2019 en moet de Finse staat tot eind 2022 zo'n 28 miljoen euro besparen. Dit is mogelijk door hogere belastinginkomsten en lagere uitgaven voor uitkeringen en integratie.

Read more about Integratie door werk Meer lezen >

Milieuvriendelijk winkel-, werk- en wooncomplex in Helsinki

Tripla is een bouwproject in de wijk Pasila in Helsinki, dat tussen 2019 en 2021 in fasen opgeleverd wordt. Het biedt plaats aan het grootste winkelcentrum van Finland, kantoren, appartementen en een nieuw treinstation. Tripla wekt zelf bijna genoeg energie op om in de eigen behoefte te voorzien en krijgt eigen systemen voor recycling, waterbeheer en de verwerking van afval.

Read more about Milieuvriendelijk winkel-, werk- en wooncomplex in Helsinki Meer lezen >

Biotechbedrijf uit Graz breidt uit

ZETA Biopharma uit Graz (Oostenrijk) maakt productiesystemen voor de biotechnologische, farmaceutische en levensmiddelensector. Deze worden gebruikt voor de productie van stoffen zoals geneesmiddelen tegen kanker, insuline, vaccins en infusen. Een Oostenrijkse bank kon ZETA met steun van de EU een lening geven om zijn activiteiten uit te breiden. Het bedrijf heeft nu een wereldwijd klantenbestand en zijn marktaandeel neemt voortdurend toe.

Read more about Biotechbedrijf uit Graz breidt uit Meer lezen >

Een kleine boerderij met grootse ideeën

In 2015 kwamen elf pas afgestudeerde landbouwkundigen uit het Franse departement Haute-Vienne met het idee om een gemeenschapsboerderij op te richten waar lokale biologische producten worden verkocht. Twee jaar later blijkt het een slimme zet te zijn geweest en produceert La Tournerie fruit, groenten, vlees en zelfs biologisch bier. De milieubewuste aanpak van de boeren krijgt financiële steun van de EU.

Read more about Een kleine boerderij met grootse ideeën Meer lezen >

Hulp voor startende onderzoekbedrijven

Quadrivium 1 is een zaaikapitaalfonds met een budget van 56,1 miljoen euro dat in 2013 is opgericht door de Franse risicokapitaalinvesteerder Seventure Partners. Het helpt veelbelovende starters in de sector biowetenschappen, waaronder bio-, gezondheids- en schone technologie, evenals in de sector digitale technologie en robotica.

Read more about Hulp voor startende onderzoekbedrijven Meer lezen >

Slimme energiebesparing thuis

Met steun van de EU heeft het Bulgaarse bedrijf MClimate de slimme thermostaat Melissa ontwikkeld, waarmee de temperatuur in huis met een smartphone en een app geregeld kan worden.  Melissa volgt welke temperatuur de gebruiker meestal instelt wanneer hij of zij thuiskomt en hoe lang het duurt om die te bereiken. Daarna wordt het systeem zo energie-efficiënt mogelijk afgesteld.

Read more about Slimme energiebesparing thuis Meer lezen >

Nieuw ziekenhuis van Treviso verzoent gezondheid en duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid vereist een aanzienlijke inzet van alle economische sectoren, ook van de gezondheidszorg. In Italië is het ziekenhuis Ca ’Foncello in Treviso deze uitdaging aangegaan. Met steun van de regio Veneto en de EU worden hier bestaande gebouwen gerenoveerd en nieuwe opgetrokken. Het is de bedoeling zo de energie-efficiëntie van het ziekenhuis te verhogen, de kooldioxide-emissies te verlagen en tegen 2024 een hoog niveau van ecologische duurzaamheid te bereiken.

Read more about Nieuw ziekenhuis van Treviso verzoent gezondheid en duurzaamheid Meer lezen >

Hoogwaardige gezondheidszorg met economische voordelen

ISMETT (Istituto Mediterraneo per i Trapianti e Terapie ad Alta Specializzazione), een instituut voor transplantaties en geavanceerde gespecialiseerde therapieën, is het eerste ziekenhuis in Italië dat uitsluitend gebouwd is voor transplantaties en zorg bij terminaal orgaanfalen. Het wordt gezien als toonaangevend voor heel Europa en het is een regionale economische motor. Subsidies van de regio Sicilië en de EU hebben de kwaliteit van de dienstverlening van ISMETT verbeterd.

Read more about Hoogwaardige gezondheidszorg met economische voordelen Meer lezen >

Pages