investEU

Projectoverzicht

Filteren op:
Delen

Integratie door werk

Door opleiding en werk kunnen immigranten makkelijker integreren in Finland. Het project Social Impact Bond (SIB) wil 2500 immigranten helpen werk te vinden in sectoren met een personeelstekort. SIB loopt van 2016 tot 2019 en moet de Finse staat tot eind 2022 zo'n 28 miljoen euro besparen. Dit is mogelijk door hogere belastinginkomsten en lagere uitgaven voor uitkeringen en integratie.

Read more about Integratie door werk Meer lezen >
Delen

PLOCAN: Poort naar de oceaan

Het platform voor oceaanonderzoek op de Canarische eilanden (PLOCAN) is een drijvend lab voor de ontwikkeling van geavanceerde mariene technologie. Het ligt voor de kust van Gran Canaria en is een hub voor diverse onderzoeksprojecten, variërend van mariene biologie tot scheepsbouw.

Read more about PLOCAN: Poort naar de oceaan Meer lezen >
Delen

Onderdelen die turbines doen draaien

Turbocam România werd opgericht in 2008 en is gevestigd in het Roemeense Sântana de Mureş in het district Mureş. Het bedrijf vervaardigt reserveonderdelen en hightechcomponenten voor generatoren, turbines en compressoren die worden gebruikt in de auto-, energie- en luchtvaartindustrie.

Dankzij EU-financiering kon het bedrijf, dat voorheen alleen componenten exporteerde, starten met de verkoop van halffabrikaten op de internationale turbinemarkt.

Read more about Onderdelen die turbines doen draaien Meer lezen >
Delen

Van muur tot schoolbord

De Bulgaarse ondernemingEscreo heeft een verf ontwikkeld die kantoormuren omvormt tot oppervlakken om met een viltstift op te schrijven en te tekenen. Hierdoor kan je makkelijker ideeën opschrijven en delen zodra ze je te binnen schieten. Brainstormsessies, bedrijfsvergaderingen en presentaties worden amusante, creatieve spelletjes. De verf wordt geproduceerd in alle RAL-kleuren.

Read more about Van muur tot schoolbord Meer lezen >
Delen

Slimme speeltuinen voor kinderen

Kinderen spelen steeds minder buiten in de speeltuin en steeds vaker thuis op hun computer of tablet. Door een gebrek aan lichaamsbeweging en ongezonde eetgewoonten worden ze steeds dikker. De EU heeft het Bulgaarse bedrijf Playground Energy geholpen speeltuinen te ontwikkelen die energie die bij het spelen vrijkomt in de vorm van beweging om te zetten in geluid en licht. Dit stimuleert kinderen om meer te bewegen en gezonder te leven.

Read more about Slimme speeltuinen voor kinderen Meer lezen >
Delen

Verse granaatappels uit Griekenland

Alfeios Rodi is een innovatieve sociale onderneming die door vrienden en collega's is opgericht om de teelt, opslag, verwerking en verkoop van granaatappels te combineren. De bedoeling is een nieuw superfood te creëren en de Peloponnesos en het Griekse vasteland geleidelijk te veranderen in een van de belangrijkste gebieden in Europa waar granaatappels worden geteeld.

Read more about Verse granaatappels uit Griekenland Meer lezen >
Delen

Een airbag voor fietsers

Het bedrijf Hövding in Malmö, Zweden, heeft na jaren onderzoek en ontwikkeling een innovatieve fietsairbag ontwikkeld. Het product ziet eruit als een onopvallende kraag die om de nek gedragen wordt. Verborgen in die kraag zit een airbag die zich bij een ongeval razendsnel opblaast tot een soort helm om het hoofd van de fietser.

Read more about Een airbag voor fietsers Meer lezen >
Delen

Groen transport uit Bulgarije

Er moet dringend actie ondernomen worden tegen klimaatverandering. Daarom richt het Bulgaarse bedrijf Eldrive zich op praktische en milieuvriendelijke transportoplossingen. Ondersteund door de EU ontwikkelt Eldrive e-mobiliteit in Zuidoost-Europa door elektrische auto's te verhuren en een netwerk van oplaadpunten uit te bouwen.

Read more about Groen transport uit Bulgarije Meer lezen >
Delen

Een slimme bushalte

Het Hongaarse bedrijf AQUIS Innovo is gespecialiseerd in slimme stedelijke infrastructuur, IT voor het openbaar vervoer en klantenservice. Het bedrijf ontwikkelt momenteel met financiering van de EU  een multifunctionele bushalte. De Smart Bus Stop (“Slimme bushalte”) geeft passagiers actuele OV-informatie terwijl ze dagelijkse taken kunnen uitvoeren, zoals rekeningen betalen, een pakketje verzenden of hun beltegoed aanvullen.

Read more about Een slimme bushalte Meer lezen >
Delen

Metaalbewerkingsbedrijf slaat zijn vleugels uit

Het in 2009 door János Papp en zijn vader opgerichte Papp és Társa Lakatos is nu een toonaangevend bedrijf in Kecskemét, een stad in het oosten van Hongarije. Het maakt metalen constructies en levert een breed gamma aan metaalbewerkingsproducten en -diensten. In 2015 heeft het bedrijf, met klanten over heel Hongarije, een EU-financiering gekregen om de productiecapaciteit te verhogen.

Read more about Metaalbewerkingsbedrijf slaat zijn vleugels uit Meer lezen >

Pages