investEU

Projectoverzicht

Filteren op:

Hulp voor dementiepatiënten

Vandaag de dag lijden in Duitsland zo'n 1,6 miljoen mensen aan dementie. De meesten willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wetenschappers aan de technische universiteit van Chemnitz proberen dat voor elkaar te krijgen. Met geld van de EU ontwikkelen ze AUXILIA, een systeem om patiënten, zorgverleners en familieleden te helpen.

Read more about Hulp voor dementiepatiënten Meer lezen >

Een centrum voor jong en oud

Een fabrieksterrein van 19 000 m² in Mallersdorf-Pfaffenberg (dicht bij Regensburg, Beieren), dat in 2002 werd verlaten, was bijna volledig in verval geraakt. De gemeente kwam tussenbeide en dankzij EU-financiering werd de productiehal, die nog uit de jaren '60 stamde, omgevormd tot een gemeenschapscentrum voor mensen van alle leeftijden.

Read more about Een centrum voor jong en oud Meer lezen >

Alternatieven voor antibiotica

Antibioticaresistentie doodt 25 000 mensen per jaar in Europa. Om daar wat aan te doen heeft het Franse bedrijf Pherecydes Pharma natuurlijke alternatieven voor antibiotica ontwikkeld, die gebruikmaken van bacteriofagen, virussen die bacteriën besmetten. Met geld van de EU kon het bedrijf een productie-installatie bouwen voor deze nieuwe soort geneesmiddelen.

Read more about Alternatieven voor antibiotica Meer lezen >

Strijd tegen kinderkanker

Het Oostenrijkse biotechnologiebedrijf Apeiron Biologics ontwikkelt geneesmiddelen tegen kanker, met bijzondere aandacht voor zeldzame vormen die voornamelijk bij kinderen optreden. Een EU-lening zal het bedrijf helpen om zijn onderzoek verder uit te breiden en nieuwe manieren te vinden om de ziekte te bestrijden.

Read more about Strijd tegen kinderkanker Meer lezen >

Grachtenpand uit de printer

Het printen van een volledig grachtenpand met duurzame materialen klinkt als een fantasie, maar in Amsterdam is het werkelijkheid geworden. Dit unieke project is mogelijk gemaakt met financiering van de EU.

Read more about Grachtenpand uit de printer Meer lezen >

Sonaca - Waalse industrie schiet als een raket de lucht in

Het Waalse lucht- en ruimtevaartbedrijf Sonaca, gevestigd in Gosselies nabij Charleroi, heeft bijgedragen aan de revitalisering van een gebied dat werd getroffen door een hoge werkloosheid - mede dankzij EU-financiering. Hierdoor kon Sonaca internationaal blijven concurreren door middel van de ontwikkeling van een reeks onderzoeksprojecten. 

Read more about Sonaca - Waalse industrie schiet als een raket de lucht in Meer lezen >

Belangrijke ondersteuning voor ontwikkelaars van videogames

Videogames zijn hard op weg om in Nederland een belangrijke bedrijfstak te worden. Met financiering van de EU ondersteunt incubator Dutch Game Garden gamebedrijven, door hen kantoorruimte en opleidingsprogramma’s aan te bieden zodat ze kunnen beschikken over de nodige vaardigheden om succes te hebben.

Read more about Belangrijke ondersteuning voor ontwikkelaars van videogames Meer lezen >

Ginkgo – waar financiën en milieutechniek hand in hand gaan

Met de hulp van de Europese Investeringsbank zullen oude, vervuilde industriële terreinen die niet langer worden gebruikt in een tiental Belgische
en Franse gemeenten worden opgewaardeerd via diverse vastgoed- en renovatieprojecten. Projecten met ongetwijfeld veel positieve gevolgen. 

Read more about Ginkgo – waar financiën en milieutechniek hand in hand gaan Meer lezen >

Duurzame energie uit houtsnippers

Met de financiële steun van de EU heeft Samenwerking voor Agrarisch Landschap (SVAL) een houthakselaar ter beschikking gesteld van lokale boeren in Vlaanderen. Houtafval van snoeibomen en hagen wordt versnipperd en omgezet in een hernieuwbare energiebron.

Read more about Duurzame energie uit houtsnippers Meer lezen >

dabei VoG staat voor integratie, jobs en sociale rechtvaardigheid

De sociale onderneming dabei VoG – gevestigd in het oosten van België – en haar voorzitter Rainer Palm, hebben het gezamenlijke doel om "mensen de kans te bieden hun potentieel te realiseren en een echte rol te spelen in de samenleving". EU-financiering stelt dabei VoG in staat om mensen, die anders weinig uitzicht op de toekomst hebben, stages, opleidingen en banen aan te bieden.

Read more about dabei VoG staat voor integratie, jobs en sociale rechtvaardigheid Meer lezen >

Pages