investEU

Projectoverzicht

Filteren op:

Begeleiden om herop te bouwen

De EU investeert in Comme Chez Nous, een project dat mensen in sociale onzekerheid ondersteunt in Wallonië. De organisatie begeleidt hen bij administratieve, juridische en financiële procedures en biedt huisvestingsoplossingen, toegang tot gezondheidszorg en socio-professionele opleidingen. In 2018 ondersteunde Comme Chez Nous 1.037 personen.

Read more about Begeleiden om herop te bouwen Meer lezen >

Hotel Belvue

Hotel Belvue is een vernieuwend project op de site van de oude Belle-Vue-brouwerij, ondersteund door de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Het project combineert de opwaardering van het industriële en historische patrimonium van de stad met het verzekeren van een professionele toekomst voor haar bewoners, stadsvernieuwing en een hoog energierendement, maar ook socioprofessionele integratie en een betere toeristische uitstraling van Sint-Jans-Molenbeek.

Read more about Hotel Belvue Meer lezen >

IT-analysesystemen van Critical Materials

Critical Materials ontwikkelt IT-oplossingen voor het analyseren van onderdelen van complexe machines zoals vliegtuigen en windmolens. Hiermee kunnen de prestaties worden verbeterd, de onderhoudskosten worden verlaagd en ongevallen worden voorkomen. Het bedrijf, dat in 2009 is opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in het Portugese Guimarães.

Read more about IT-analysesystemen van Critical Materials Meer lezen >

Wello, de gezondheidsapp voor kinderen en ouders

Een startup uit de Roemeense stad Cluj heeft met de hulp van EU-financiering Wello ontwikkeld, een gezondheidsapp op basis van gaming en artificial intelligence. Het is het eerste platform in Roemenië dat gezinnen helpt om overgewicht bij kinderen tegen te gaan en gezonder te leven.

Read more about Wello, de gezondheidsapp voor kinderen en ouders Meer lezen >

Groene zorgboerderijen voor ouderen

De groene zorgboerderijen in Polen zijn gevestigd in traditionele boerderijen en bieden een innovatieve aanpak voor maatschappelijke zorg in plattelandsgebieden.  Het project wil senioren aanmoedigen om actief en geëngageerd te blijven en zo eenzaamheid en gezondheidsproblemen tegen te gaan. Dankzij EU-financiering kon het landbouwadviescentrum van Koejavië-Pommeren (KPODR) 14 zorgboerderijen voor in totaal 225 gasten...

Read more about Groene zorgboerderijen voor ouderen Meer lezen >

Macro Array Diagnostics doet onderzoek naar allergieën

De Weense start-up Macro Array Diagnostics heeft een revolutionaire methode ontwikkeld voor het opsporen van allergieën:  de Allergy Explorer (ALEX) is de eerste test ter wereld waarmee iemand snel en betrouwbaar op maximaal 300 allergenen tegelijk kan worden getest, en daarvoor is maar één druppel bloedplasma of -serum nodig. Het jonge bedrijf krijgt hiervoor financiële steun van de EU.

Read more about Macro Array Diagnostics doet onderzoek naar allergieën Meer lezen >

Een unieke plek om te studeren

De Nova School of Business and Economics (Nova SBE) bouwt in Carcavelos, niet ver van Lissabon, een nieuwe campus met een oppervlakte van zo'n 84 duizend vierkante meter. Deze moet bij de start van het academisch jaar 2018-2019 operationeel zijn. De nieuwe campus, die medegefinancierd wordt door de EU, kan 3.200 studenten huisvesten, 700 meer dan de huidige campus in Campolide.

Read more about Een unieke plek om te studeren Meer lezen >

Zonne-energietassen

SunnyBAG, gevestigd in de Oostenrijkse stad Graz, is een producent van innovatieve schoudertassen en rugzakken. Die zetten zonlicht om in elektriciteit waarmee je onderweg je mobiele apparaten, zoals je smartphones of tablet, kunt opladen.

Read more about Zonne-energietassen Meer lezen >

Slimmere energie op Borkum

Voor het NETfficient-project op het Noordzee-eiland Borkum ontwikkelen en testen wetenschappers een reeks slimme energieopslagtechnieken voor verschillende types van hernieuwbare energie. Daarbij gaat het om autobatterijen die een tweede leven gekregen hebben, ultracondensators, lithium-ion-accu’s, brandstofcellen en hybride energieopslagsystemen. Het project wordt financieel ondersteund door de EU en zal Borkum helpen om op energiegebied zelfvoorzienend te worden.

Read more about Slimmere energie op Borkum Meer lezen >

Hightechbomen voor schone lucht

Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat meer dan 90% van de mensen in gebieden woont waar de luchtkwaliteit niet voldoet aan de internationale normen. Met de steun van de EU heeft City Solutions, een Duitse start-up, City Tree ontwikkeld: een slimme luchtfilter gemaakt van mos. Die zorgt voor schonere en koelere lucht op plaatsen zonder groen.

Read more about Hightechbomen voor schone lucht Meer lezen >

Pages