investEU

Projectoverzicht

Filteren op:
Delen

Grachtenpand uit de printer

Het printen van een volledig grachtenpand met duurzame materialen klinkt als een fantasie, maar in Amsterdam is het werkelijkheid geworden. Dit unieke project is mogelijk gemaakt met financiering van de EU.

Read more about Grachtenpand uit de printer Meer lezen >
Delen

Sonaca - Waalse industrie schiet als een raket de lucht in

Het Waalse lucht- en ruimtevaartbedrijf Sonaca, gevestigd in Gosselies nabij Charleroi, heeft bijgedragen aan de revitalisering van een gebied dat werd getroffen door een hoge werkloosheid - mede dankzij EU-financiering. Hierdoor kon Sonaca internationaal blijven concurreren door middel van de ontwikkeling van een reeks onderzoeksprojecten. 

Read more about Sonaca - Waalse industrie schiet als een raket de lucht in Meer lezen >
Delen

Belangrijke ondersteuning voor ontwikkelaars van videogames

Videogames zijn hard op weg om in Nederland een belangrijke bedrijfstak te worden. Met financiering van de EU ondersteunt incubator Dutch Game Garden gamebedrijven, door hen kantoorruimte en opleidingsprogramma’s aan te bieden zodat ze kunnen beschikken over de nodige vaardigheden om succes te hebben.

Read more about Belangrijke ondersteuning voor ontwikkelaars van videogames Meer lezen >
Delen

Ginkgo – waar financiën en milieutechniek hand in hand gaan

Met de hulp van de Europese Investeringsbank zullen oude, vervuilde industriële terreinen die niet langer worden gebruikt in een tiental Belgische
en Franse gemeenten worden opgewaardeerd via diverse vastgoed- en renovatieprojecten. Projecten met ongetwijfeld veel positieve gevolgen. 

Read more about Ginkgo – waar financiën en milieutechniek hand in hand gaan Meer lezen >
Delen

Duurzame energie uit houtsnippers

Met de financiële steun van de EU heeft Samenwerking voor Agrarisch Landschap (SVAL) een houthakselaar ter beschikking gesteld van lokale boeren in Vlaanderen. Houtafval van snoeibomen en hagen wordt versnipperd en omgezet in een hernieuwbare energiebron.

Read more about Duurzame energie uit houtsnippers Meer lezen >
Delen

dabei VoG staat voor integratie, jobs en sociale rechtvaardigheid

De sociale onderneming dabei VoG – gevestigd in het oosten van België – en haar voorzitter Rainer Palm, hebben het gezamenlijke doel om "mensen de kans te bieden hun potentieel te realiseren en een echte rol te spelen in de samenleving". EU-financiering stelt dabei VoG in staat om mensen, die anders weinig uitzicht op de toekomst hebben, stages, opleidingen en banen aan te bieden.

Read more about dabei VoG staat voor integratie, jobs en sociale rechtvaardigheid Meer lezen >
Delen

De jongerengarantie – werk voor de Brusselse jeugd op de voorgrond

De jongerengarantie van de Brusselse tewerkstellingsdienst Actiris sluit perfect aan bij het engagement van de EU om pas-afgestudeerden snel aan een job te helpen. Met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds kan de dienst jongeren helpen een stage of een opleiding te vinden, zodat ze beter beslagen op de arbeidsmarkt komen. En het werkt! In amper vier jaar tijd is de jeugdwerkloosheid in Brussel met 8% gedaald. 

Read more about De jongerengarantie – werk voor de Brusselse jeugd op de voorgrond Meer lezen >
Delen

Integratie door werk

Door opleiding en werk kunnen immigranten makkelijker integreren in Finland. Het project Social Impact Bond (SIB) wil 2500 immigranten helpen werk te vinden in sectoren met een personeelstekort. SIB loopt van 2016 tot 2019 en moet de Finse staat tot eind 2022 zo'n 28 miljoen euro besparen. Dit is mogelijk door hogere belastinginkomsten en lagere uitgaven voor uitkeringen en integratie.

Read more about Integratie door werk Meer lezen >
Delen

PLOCAN: Poort naar de oceaan

Het platform voor oceaanonderzoek op de Canarische eilanden (PLOCAN) is een drijvend lab voor de ontwikkeling van geavanceerde mariene technologie. Het ligt voor de kust van Gran Canaria en is een hub voor diverse onderzoeksprojecten, variërend van mariene biologie tot scheepsbouw.

Read more about PLOCAN: Poort naar de oceaan Meer lezen >
Delen

Onderdelen die turbines doen draaien

Turbocam România werd opgericht in 2008 en is gevestigd in het Roemeense Sântana de Mureş in het district Mureş. Het bedrijf vervaardigt reserveonderdelen en hightechcomponenten voor generatoren, turbines en compressoren die worden gebruikt in de auto-, energie- en luchtvaartindustrie.

Dankzij EU-financiering kon het bedrijf, dat voorheen alleen componenten exporteerde, starten met de verkoop van halffabrikaten op de internationale turbinemarkt.

Read more about Onderdelen die turbines doen draaien Meer lezen >

Pages