investEU

A projektek listája

Szűrés:
Megosztás

Jótékonykodás ételmentéssel

Miközben bizonyos emberek akár a jó minőségű élelmiszert is a kukába dobják, sokan azt sem engedhetik meg magunknak, hogy alapvető élelmiszereket vásároljanak. Magyarországon a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. partnereivel együtt irányítja azt az Európai Unió által támogatott kampányt, melynek célja az élelmiszerhulladék csökkentése és a hátrányos helyzetű polgárok megsegítése.

Read more about Jótékonykodás ételmentéssel Tovább >
Megosztás

Társadalmi befogadás a munka világán keresztül

A tanulás és a munka megnyitja az utat a bevándorlók előtt a beilleszkedéshez a finn társadalomba. A társadalmi kötvényekre épülő finnországi integrációs projekt célja, hogy a hároméves időtartama alatt 2500 bevándorlónak segítsen állást találni a munkaerőhiánnyal küszködő ágazatokban. A 2016 és 2019 között futó projekt a tervek szerint 28 millió euró megtakarítást fog eredményezni az államnak 2022 végéig. Hiszen kevesebbet kell költeni szociális és beilleszkedési célú juttatásokra, és növekednek a személyi...

Read more about Társadalmi befogadás a munka világán keresztül Tovább >
Megosztás

PLOCAN: az óceán vonzásában

A Kanári-szigeteki Óceáni Platform (Plataforma Oceánica de Canarias, PLOCAN) egy úszó laboratórium, amely fontos kutatói és fejlesztési tevékenységeknek ad helyet a tengertudomány és -technológia területén. A Gran Canaria keleti partjánál található létesítményben a tengerbiológiától kezdve a tengerijármű-tervezésig számos kutatási területen folynak projektek.

Read more about PLOCAN: az óceán vonzásában Tovább >
Megosztás

Turbinák nélkülözhetetlen kellékei

A 2008-ban alapított Turbocam România vállalat székhelye a Mureş (Maros) megyében található Sântana de Mureş (Marosszentanna) városában van. A cég csúcstechnológiás alkatrészeket gyárt a gépjárműiparban, az energiaszektorban és az aeronautikában használt generátorokhoz, turbinákhoz és kompresszorokhoz.

Az uniós finanszírozás lehetővé tette a vállalatnak, amely korábban csak alkatrészeket exportált, hogy integrált egységek értékesítésébe kezdjen a nemzetközi turbinapiacon.

Read more about Turbinák nélkülözhetetlen kellékei Tovább >
Megosztás

Fenntartható építkezés fával

Az Umbria Legno innovatív startup vállalkozás (székhely: Foligno, Umbria régió, Olaszország) faanyagot hasznosít építőanyagként. A fa nemcsak tartós és környezeti szempontból fenntartható, de egyúttal az épületek energiafogyasztását is csökkenti. Az Umbria Legno alapítói az uniós támogatásnak köszönhetően kedvező feltételek mellett jutottak vállalkozásindító finanszírozáshoz.

Read more about Fenntartható építkezés fával Tovább >
Megosztás

Egy trevisói kórház a korszerű betegellátást a környezeti fenntarthatósággal ötvözi

A környezeti fenntarthatóság ma már megkerülhetetlen szempont, és jelentős kötelezettségvállalást tesz szükségessé minden gazdasági ágazatban, így az egészségügyben is. Az olaszországi Trevisóban működő Ca’ Foncello kórház tisztában van ezzel, és jó példával jár elöl: Veneto régió és az EU támogatásával felújítja meglévő épületeit és újakat épít. Ezáltal növelni fogja a kórház működésének energiahatékonyságát, csökkenteni fogja a szén-dioxid-kibocsátást, és lehetővé fogja tenni az intézmény számára, hogy 2024-re...

Read more about Egy trevisói kórház a korszerű betegellátást a környezeti fenntarthatósággal ötvözi Tovább >
Megosztás

Ugródeszka az Emilia Romagna régióban letelepedett, csúcstechnológiára szakosodott vállalkozások számára

Ipari kutatás, kísérleti fejlesztés és technológiatranszfer – hogy csak néhányat említsünk azon uniós finanszírozással megvalósuló projekt fő vonatkozásai közül, amely 10 technológiai központ (technopolisz) kiépüléséhez járult hozzá Olaszország Emilia Romagna régiójában. A beruházás eredményeként több mint 3000 szerződés jött létre vállalkozások és műhelyek között, aminek köszönhetően a régió az EU egyik legfontosabb innovációs csomópontjává vált.

Read more about Ugródeszka az Emilia Romagna régióban letelepedett, csúcstechnológiára szakosodott vállalkozások számára Tovább >
Megosztás

Integrált képzés és foglalkoztatás az otthoni gondozás területén

Az otthoni gondozás/ápolás néha problematikus: a segítségre szorulókat gyakran képzetlen személyek látják el, miközben sok gondozó számára nehézséget okoz a munkaerőpiacra való beilleszkedés és a jogszerű munkavállalás. Ezeknek az akadályoknak a leküzdésére az olaszországi Piemont régió az EU-val vállvetve megvalósított egy, a munkavégzést és a szakmai képzést ötvöző programot, amely elősegítette az esélyegyenlőség térnyerését és több mint 26 ezer ember életében hozott javulást.

Read more about Integrált képzés és foglalkoztatás az otthoni gondozás területén Tovább >
Megosztás

Magas színvonalú egészségügyi ellátás gazdasági előnyökkel

Szicíliában működik a transzplantációk és a különleges szakterápiák földközi-tengeri intézete, az ISMETT (Istituto Mediterraneo per Trapianti e Terapie ad alta specializzazione). Ez az első kórház Olaszországban, melyben kizárólag szervátültetéssel és az életfontosságú szervek végső stádiumú betegségeivel foglalkoznak. Az intézet az európai orvostudomány egyik fellegvárának számít, és egyben a térség gazdaságának egyik motorja. Szicília régió és az EU anyagi támogatásával javult az ISMETT által kínált...

Read more about Magas színvonalú egészségügyi ellátás gazdasági előnyökkel Tovább >
Megosztás

Nagyrédei Kecskefarm

A Mátra déli lábánál található ökogazdaság alapítói 1998 óta készítenek különleges ízvilágú sajtokat, melyek egyedisége a térség vulkanikus kőzeteiből ered. A hosszú évek óta tartó üzemelés miatt a kecskefarm korszerűsítésre szorult, ezért a tulajdonos 2017-ben elindult egy uniós pályázaton, amelyen támogatást nyert a tervezett munkálatokra.    

Read more about Nagyrédei Kecskefarm Tovább >

Pages