investEU

A projektek listája

Szűrés:

Az Eberlin családi vállalkozás bővítése

A médiatudományból mesterszakot végzett, 27 éves Krists Ēberliņš nem szokványos méhész, ám 5 éve ő vezeti a családja méhészetét a lettországi Nīgrande városában. Az uniós támogatással vásárolt berendezéseknek köszönhetően az egyetlen méhcsaláddal induló méhészet ma már 350 méhcsaládot számlál, új termékeket állít elő és egyre többet exportál. A család a termelés korszerűsítését és további alkalmazottak felvételét tervezi. 

Read more about Az Eberlin családi vállalkozás bővítése Tovább >

Az EU befektet a tiszta energiába

Az Európai Beruházási Bank, a Mirova befektetési társaság és a szélenergiával foglalkozó Eolus vállalat közösen finanszírozta a Långmarken szélerőműpark megépítését a svédországi Värmland megyében. A park nyolc szélturbinából áll, amelyek 40 ezer ember számára fognak megújuló energiát biztosítani. A park amellett, hogy csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, munkahelyekről is gondoskodik

Read more about Az EU befektet a tiszta energiába Tovább >

Új piaci távlatok a bolgár rózsaolaj számára

Az Ina Kft. egy bolgár kisvállalkozás, mely Panagjuriste városában illóolaj előállításával foglalkozik. A cég nemrég uniós támogatással korszerű rózsaolaj-desztilláló berendezést vásárolt. Ez lehetővé tette a kisvállalkozás számára, hogy új termelősort helyezzen üzembe biotermékek előállítása céljából, s ezzel növelje értékesítéseit a természetes olajok egyre bővülő piacán, Bulgáriában és Európa-szerte egyaránt.

Read more about Új piaci távlatok a bolgár rózsaolaj számára Tovább >

Belvue: alacsony energiafelhasználású szálloda

A volt Belle-Vue sörfőzde helyszínén található Belvue Szálloda egy innovatív projekt eredménye. A projekt a Brüsszelhez tartozó Molenbeek-Saint-Jean városnegyed önkormányzatának támogatásával jött létre. Az új szálloda az ipari örökség védelme, a városrehabilitáció, az energiahatékonyság és a munkahelyteremtés szempontjából egyaránt figyelemreméltó, és ideális szálláshelyet kínál azoknak a turistáknak, akik Brüsszel legfőbb nevezetességeit szeretnék felkeresni.

Read more about Belvue: alacsony energiafelhasználású szálloda Tovább >

Energetikum – Az energiahatékony épületek laboratóriuma

A Burgenlandi Alkalmazott Tudományok Egyetemén található Energetikum a legmodernebb technológiával működő kísérleti kutatóintézmény, ahol a felhasználói szokásokon alapuló épületüzemeltetési kutatások folynak. A kutatók olyan módszerek kidolgozását tűzték ki célul, amelyek csökkentik az épületek energiafogyasztását, miközben az emberek számára a maximális komfortot nyújtják.

Read more about Energetikum – Az energiahatékony épületek laboratóriuma Tovább >

Szilíciumlap-kezelő rendszerek

Az európai beruházási terv részeként nyújtott kölcsön jóvoltából a mechatronic systemtechnik GmbH új gépeket fejleszt ki, így tovább tud növekedni. A cég, melynek székhelye az ausztriai Villachban van, csaknem 20 éve szállít specializált rendszereket a félvezetőipar részére, ami megkülönbözteti versenytársaitól ebben a gyorsan bővülő piaci szegmensben.

Read more about Szilíciumlap-kezelő rendszerek Tovább >

Egyetemes innováció

Spanyolországban összefogtak a kereskedelmi kamarák, és útjára indították az InnoCámaras projektet, hogy forráshoz juttassák az újítani kívánó kkv-kat és önfoglalkoztatókat. A kedvezményezettek a pénzügyi támogatáson kívül tanácsadást is igénybe vehetnek, és különböző rendezvényeken módjuk nyílik a tapasztalatcserére és az ismeretszerzésre.

Read more about Egyetemes innováció Tovább >

Városnegyed-rehabilitáció

Uniós és magánberuházási forrásokból a katalóniai Santa Coloma de Gramenet város önkormányzata nagyszabású renovációs projekteket tudott véghez vinni Serra d’en Mena körzetében. Többek között új közösségi épület épült, amelyben piac, könyvtár és bölcsőde működik. A projekt jól szemlélteti, hogyan lehet egy városnegyedet vonzóbbá, valamint gazdasági és környezeti szempontból egyaránt fenntarthatóbbá tenni.

Read more about Városnegyed-rehabilitáció Tovább >

RepTár Interaktív Repülőmúzeum

A szolnoki RepTár repülőmúzeum közel kétmilliárd forintos uniós támogatással valósult meg és általa újult meg az egykor elhanyagolt városrészt. Szolnok város repülőmúzeuma különleges repüléstörténeti kiállítóhely, ám a beruházásnak köszönhetően nem csupán egy múzeum jött létre, hanem a környezete is virágzásnak indult: a látványosság közelében új üzletek, cukrászdák nyíltak.

Read more about RepTár Interaktív Repülőmúzeum Tovább >

Fekete Zsóka mangalicafarmja

Fekete Zsóka élelmiszermérnöki tanulmányai elvégzése után uniós támogatással saját vállalkozásba kezdett, és egy mangalicafarmot hozott létre. A fiatal gazda célja egy komplex gazdaság kialakítása volt, ahol nem csupán állatokat tenyészt és értékesít, de zöldséget és növényt is termel, a mangalicákat pedig feldolgozza, és azokból saját termékeket állít elő. Termékei több rangos díjat is elnyertek. 

Read more about Fekete Zsóka mangalicafarmja Tovább >

Pages