investEU

A projektek listája

Szűrés:

RepTár Interaktív Repülőmúzeum

A szolnoki RepTár repülőmúzeum közel kétmilliárd forintos uniós támogatással valósult meg és általa újult meg az egykor elhanyagolt városrészt. Szolnok város repülőmúzeuma különleges repüléstörténeti kiállítóhely, ám a beruházásnak köszönhetően nem csupán egy múzeum jött létre, hanem a környezete is virágzásnak indult: a látványosság közelében új üzletek, cukrászdák nyíltak.

Read more about RepTár Interaktív Repülőmúzeum Tovább >

Fekete Zsóka mangalicafarmja

Fekete Zsóka élelmiszermérnöki tanulmányai elvégzése után uniós támogatással saját vállalkozásba kezdett, és egy mangalicafarmot hozott létre. A fiatal gazda célja egy komplex gazdaság kialakítása volt, ahol nem csupán állatokat tenyészt és értékesít, de zöldséget és növényt is termel, a mangalicákat pedig feldolgozza, és azokból saját termékeket állít elő. Termékei több rangos díjat is elnyertek. 

Read more about Fekete Zsóka mangalicafarmja Tovább >

Babaszobából a világpiacra

A Faktum Bútor alapítója, Vas Árpád saját kisfia babaszobájában rakta le vállalkozása alapjait. A cég azóta rengeteg munkával, innovatív termékfejlesztéssel, hatékony marketinggel és az EU többszöri, az eszközbővítésre, a munkakörnyezet modernizálására, piacbővítésre nyújtott pénzügyi támogatásával növekszik tovább. 25 évvel megalakulásuk után a Faktum Bútor már 45 munkavállalót foglalkoztat és meghatározó szereplővé nőtte ki magát a gyermekbútor gyártásban, miközben új piacokra is belépett.

Read more about Babaszobából a világpiacra Tovább >

Társadalmi befogadás a munka világán keresztül

A tanulás és a munka megnyitja az utat a bevándorlók előtt a beilleszkedéshez a finn társadalomba. A társadalmi kötvényekre épülő finnországi integrációs projekt célja, hogy a hároméves időtartama alatt 2500 bevándorlónak segítsen állást találni a munkaerőhiánnyal küszködő ágazatokban. A 2016 és 2019 között futó projekt a tervek szerint 28 millió euró megtakarítást fog eredményezni az államnak 2022 végéig. Hiszen kevesebbet kell költeni szociális és beilleszkedési célú juttatásokra, és növekednek a személyi...

Read more about Társadalmi befogadás a munka világán keresztül Tovább >

Új városfejlesztési projekt Helsinkiben

Helsinki Pasila városnegyedében Tripla néven építési projekt indult, mely a tervek szerint több fázisban 2019 és 2021 között fejeződik be. A felépíteni tervezett komplexumban Finnország legnagyobb bevásárlóközpontja és egy új vasútállomás mellett irodák és lakások kapnak majd helyet. Az épületegyüttes elegendő megújuló energiát fog termelni ahhoz, hogy saját energiaszükségletét csaknem teljes mértékben fedezze, és újrahasznosítási, víztisztító és hulladékfeldolgozó rendszerekkel is fel lesz szerelve.

Read more about Új városfejlesztési projekt Helsinkiben Tovább >

Dinamikusan növekvő biotechnológiai cég Grazból

A ZETA Biopharma, melynek székhelye az ausztriai Grazban van, gyártóberendezéseket készít a biotechnológiai ágazat, a gyógyszeripar és az élelmiszeripar számára. A stájerországi vállalkozás által gyártott berendezések rákgyógyszerek, inzulin, oltóanyagok, infúziók és hasonló termékek előállítására szolgálnak. A ZETA egy osztrák banktól vett fel kölcsönt uniós garanciával, ami nagyban elősegítette számára a terjeszkedést. A cégnek ma már világszerte vannak ügyfelei, és a piaci részesedése folyamatosan nő.

Read more about Dinamikusan növekvő biotechnológiai cég Grazból Tovább >

Kis gazdaság – nagy ötletekkel

2015-ben 11 friss diplomás mezőgazdász elhatározta, hogy a franciaországi Haute-Vienne megyében létrehoznak egy közösségi gazdaságot, hogy bio termékeket tudjanak termelni és helyben árulni. Két év telt el azóta. A fiatalok vállalkozását siker koronázta és a La Tournerie nevű mezőgazdasági üzemből gyümölcs, zöldség, hús és biosör kerül a piacra. Az EU támogatást nyújtott a gazdák felelős ökológiai céljainak megvalósításához.

Read more about Kis gazdaság – nagy ötletekkel Tovább >

Kutatási eredmények piaci hasznosítását célzó innovatív vállalkozások (startupok) támogatása

Az 56,1 millió eurós magvetőtőke-alapot, a Quadrivium 1-et 2013-ban hozta létre a francia kockázatitőke-társaság, a Seventure Partners. A tőkealap az élettudományok (ideértve a bio-, az egészségügyi és a tiszta technológiákat), valamint a digitális és robottechnológiák ágazatában tevékenykedő, nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startup vállalkozásokat hivatott támogatni.

Read more about Kutatási eredmények piaci hasznosítását célzó innovatív vállalkozások (startupok) támogatása Tovább >

Intelligens energiamegtakarítás

A MClimate bolgár vállalat uniós támogatással fejlesztette ki a „Melissa” nevű intelligens készüléket, amely egy okostelefon-alkalmazás és a WiFi segítségével vezérli a lakásban lévő légkondicionáló berendezést. A Melissa több tényezőt is felmér, mint pl. hogy hány fokot szeretnének a lakók, amikor hazaérnek, és hogy mennyi időbe telik, míg a klímaberendezés eléri ezt a kívánt hőmérsékletet. A készülék ezek után úgy állítja be a légkondicionálót, hogy az a lehető legkevesebb energiát fogyassza.

Read more about Intelligens energiamegtakarítás Tovább >

Egy trevisói kórház a korszerű betegellátást a környezeti fenntarthatósággal ötvözi

A környezeti fenntarthatóság ma már megkerülhetetlen szempont, és jelentős kötelezettségvállalást tesz szükségessé minden gazdasági ágazatban, így az egészségügyben is. Az olaszországi Trevisóban működő Ca’ Foncello kórház tisztában van ezzel, és jó példával jár elöl: Veneto régió és az EU támogatásával felújítja meglévő épületeit és újakat épít. Ezáltal növelni fogja a kórház működésének energiahatékonyságát, csökkenteni fogja a szén-dioxid-kibocsátást, és lehetővé fogja tenni az intézmény számára, hogy 2024-re...

Read more about Egy trevisói kórház a korszerű betegellátást a környezeti fenntarthatósággal ötvözi Tovább >

Pages