investEU

A projektek listája

Szűrés:
Megosztás

Társadalmi befogadás a munka világán keresztül

A tanulás és a munka megnyitja az utat a bevándorlók előtt a beilleszkedéshez a finn társadalomba. A társadalmi kötvényekre épülő finnországi integrációs projekt célja, hogy a hároméves időtartama alatt 2500 bevándorlónak segítsen állást találni a munkaerőhiánnyal küszködő ágazatokban. A 2016 és 2019 között futó projekt a tervek szerint 28 millió euró megtakarítást fog eredményezni az államnak 2022 végéig. Hiszen kevesebbet kell költeni szociális és beilleszkedési célú juttatásokra, és növekednek a személyi...

Read more about Társadalmi befogadás a munka világán keresztül Tovább >
Megosztás

PLOCAN: az óceán vonzásában

A Kanári-szigeteki Óceáni Platform (Plataforma Oceánica de Canarias, PLOCAN) egy úszó laboratórium, amely fontos kutatói és fejlesztési tevékenységeknek ad helyet a tengertudomány és -technológia területén. A Gran Canaria keleti partjánál található létesítményben a tengerbiológiától kezdve a tengerijármű-tervezésig számos kutatási területen folynak projektek.

Read more about PLOCAN: az óceán vonzásában Tovább >
Megosztás

Turbinák nélkülözhetetlen kellékei

A 2008-ban alapított Turbocam România vállalat székhelye a Mureş (Maros) megyében található Sântana de Mureş (Marosszentanna) városában van. A cég csúcstechnológiás alkatrészeket gyárt a gépjárműiparban, az energiaszektorban és az aeronautikában használt generátorokhoz, turbinákhoz és kompresszorokhoz.

Az uniós finanszírozás lehetővé tette a vállalatnak, amely korábban csak alkatrészeket exportált, hogy integrált egységek értékesítésébe kezdjen a nemzetközi turbinapiacon.

Read more about Turbinák nélkülözhetetlen kellékei Tovább >
Megosztás

Nagyrédei Kecskefarm

A Mátra déli lábánál található ökogazdaság alapítói 1998 óta készítenek különleges ízvilágú sajtokat, melyek egyedisége a térség vulkanikus kőzeteiből ered. A hosszú évek óta tartó üzemelés miatt a kecskefarm korszerűsítésre szorult, ezért a tulajdonos 2017-ben elindult egy uniós pályázaton, amelyen támogatást nyert a tervezett munkálatokra.    

Read more about Nagyrédei Kecskefarm Tovább >
Megosztás

Falfelület a fehértábla helyett

A bolgár Escreo vállalkozás olyan festéket fejlesztett ki, amellyel az irodai falakra táblafilccel is lehet írni vagy rajzolni. Így könnyen feljegyezhetünk ötleteket, abban a pillanatban, amikor azok eszünkbe jutnak. A megoldás révén egyfajta szórakoztató és kreatív játéknak adhatnak teret az ötletbörzék, üzleti megbeszélések és prezentációk. A festék a RAL-színskála összes színében elérhető.

Read more about Falfelület a fehértábla helyett Tovább >
Megosztás

Intelligens játszóterek

Egyre több gyerek tölti a szabadidejét otthon, a négy fal között, elektronikus kütyükbe temetkezve, ahelyett, hogy kint, a szabadban játszanának. A mozgáshiány és az egészségtelen étrend miatt egyre több gyerek válik túlsúlyossá. A Playground Energy bolgár cég uniós finanszírozással olyan játszótereket épít, amelyeknek az eszközei a mozgási energiát hasznosítva hang- és fényeffektust hoznak létre. Ez arra ösztönzi a gyerekeket, hogy többet mozogjanak és egészségesebben éljenek.

Read more about Intelligens játszóterek Tovább >
Megosztás

Friss gránátalma Görögországból

A barátok és kollégák által létrehozott Alfiósz Ródi innovatív szociális vállalkozás gránátalma termesztésére, tárolására, feldolgozására és értékesítésére szakosodott. Célja, hogy bővítse a szuperélelmiszerek kínálatát, és hogy a Peloponnészosz félszigetet és Görögország kontinentális részét fokozatosan az egyik legfontosabb európai gránátalma-termelő vidékévé tegye.

Read more about Friss gránátalma Görögországból Tovább >
Megosztás

Légzsák kerékpárosoknak

Egy malmöi cég több évig tartó kutatás és fejlesztés eredményeképpen innovatív fejvédő légzsákkal állt elő. A kerékpárosoknak bukósisak helyett egy diszkrét gallért kell csak hordaniuk. Ez utóbbiban van elhelyezve az összehajtott légzsák, mely balesetkor villámgyorsan felfújódik.

Read more about Légzsák kerékpárosoknak Tovább >
Megosztás

Környezetbarát közlekedés Bulgáriából

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem sürgős intézkedéseket tesz szükségessé. Az Eldrive nevű bolgár cég kényelmes és környezetbarát közlekedési megoldások bevezetésével veszi ki a részét ebből a küzdelemből. A cég elektromos járművek bérbeadásával és töltőállomás-hálózatok kiépítésével javítja az e-mobilitást Délkelet-Európában, és ehhez uniós támogatásban részesül.

Read more about Környezetbarát közlekedés Bulgáriából Tovább >
Megosztás

Smart Bus Stop

Uniós támogatással fejleszt multifunkcionális buszmegállót az okos városokkal, közösségi közlekedési informatikával, lakossági ügyfélszolgálattal foglalkozó AQUIS Innovo Kft. Az úgynevezett „Smart Bus Stop” (intelligens buszmegálló) egyrészt tájékoztatja az utasokat az éppen aktuális közlekedési helyzetről, másrészt lehetőséget biztosít számukra ügyeik intézésére, például csomag- vagy csekkfeladásra, a mobiltelefonok feltöltésére.

Read more about Smart Bus Stop Tovább >

Pages