investEU

Pregled projekata

Filtrirati prema:
Podijelite

Novi bioproizvodi od biljnog ulja

Projekt First2Run želi prikazati tehničku i gospodarsku održivost te okolišnu održivost biorafinerije u kojoj se od ulja od uljarica uzgojenih u sušnim ili zabačenim područjima izrađuju bioproizvodi. Ulja se kemijskom obradom pretvaraju u plastiku, sredstva za podmazivanje, kozmetiku i plastifikatore. Integracijom svih faza, od uzgoja usjeva do sinteze proizvoda, ostvaruje se korist za gospodarstvo, okoliš i tu regiju.

Read more about Novi bioproizvodi od biljnog ulja Pročitajte više >
Podijelite

DRAGON – inovativan pristup bušenju tunela

Izgradnja tunela uključuje iskopavanje nekoliko milijuna kubičnih metara stijena, koje često završe na odlagalištu otpada. Zahvaljujući tehnologiji DRAGON stijene se može analizirati i razvrstati na mjestu iskopa. Izdvajaju se vrijedni mineralni resursi za potrebe industrijskog procesiranja za dobivanje, primjerice, keramike i čelika.

Read more about DRAGON – inovativan pristup bušenju tunela Pročitajte više >
Podijelite

Dominó: keramika budućnosti

Dominó, obiteljsko poduzeće u regiji Coimbra u Portugalu, proizvodi keramiku već tri generacije. Osnovano je 1988. i proizvodi podne i zidne pločice kao građevinske i ukrasne elemente. Dominó je od 2009. teško pogođen financijskom krizom, ali usmjeravanjem na izvoz i zapošljavanjem kvalificiranog osoblja ostali su uspješni, a da nisu smanjili plaće ni otpuštali radnike.

Read more about Dominó: keramika budućnosti Pročitajte više >
Podijelite

E2C: dvostruko veća prilika za uspjeh

Škole za drugu priliku (E2C) nude posebne programe, koji se razlikuju od onih u redovnim školama, za osobe u dobi od 16 do 25 godina koje su ranije napustile školovanje. Na taj se način motiviranim mladim osobama pruža druga prilika da nađu svoje mjesto na tržištu rada te da ostvare socijalnu i građansku integraciju.

Read more about E2C: dvostruko veća prilika za uspjeh Pročitajte više >
Podijelite

Treća linija podzemne željeznice u Sofiji

U Sofiji i njezinoj okolici živi oko 1,5 milijuna stanovnika, a sve više njih odabire podzemnu željeznicu kao prijevozno sredstvo. Prijevoz podzemnom željeznicom je brz, udoban i ekonomičan te pridonosi smanjenju prometnih gužvi i onečišćenja. Gotovo 350 000 građana svakodnevno putuje na postojeće dvije linije, stoga EU financira izgradnju treće linije.

Read more about Treća linija podzemne željeznice u Sofiji Pročitajte više >
Podijelite

Odilo uspostavlja platformu za promicanje e-čitanja

Odilo je španjolsko poduzeće specijalizirano za pružanje digitalnih sadržaja poduzeća i javnih tijela, uglavnom knjižnicama te obrazovnom i turističkom sektoru. Na njegovoj su platformi brojne institucije na raspolaganje stavile svoje digitalne dokumente, potičući građane na čitanje i proširivanje znanja.

Read more about Odilo uspostavlja platformu za promicanje e-čitanja Pročitajte više >
Podijelite

Osobna kupnja za muškarce

Sad kad imaju OUTFITTERY, muškarci koji ne vole ići u kupnju više se ne moraju brinuti o odabiru odjeće. Stilisti ove njemačke internetske usluge sastavljaju savršenu kombinaciju i šalju je kupcu. Uz financijska sredstva EU-a OUTFITTERY od 2012. muškarcima olakšava život kad je riječ o kupnji odjeće.

Read more about Osobna kupnja za muškarce Pročitajte više >
Podijelite

Pomoć osobama s invaliditetom u traženju posla

Portal Por Talento pomaže osoba s invaliditetom da pronađu zaposlenje. Ta španjolska platforma, koju sufinancira EU, omogućuje upravljanje obavijestima o poslovima i nudi smjernice tražiteljima posla i poslodavcima. Osim toga, platforma nudi informacije o zakonodavstvu i vladinim bespovratnim sredstvima te različitim inicijativama povećava interes poslodavaca.

 

Read more about Pomoć osobama s invaliditetom u traženju posla Pročitajte više >
Podijelite

Cjenovno pristupačni stanovi u Poznańu

Mnogi Poljaci sanjaju o tome da postanu vlasnicima stana, ali teško dobivaju hipoteku. U okviru programa „Od unajmljivanja do vlasništva”, poznańska stambena udruga PTBS gradi stanove za osobe s nižim prihodima. Sa svojih 1300 stanova i socijalnom infrastrukturom u četvrti Strzeszyn trebali bi lokalnom stanovništvu pomoći pri pronalasku doma u gradu.

Read more about Cjenovno pristupačni stanovi u Poznańu Pročitajte više >
Podijelite

Čisti autobusi na cestama Gelderlanda

U lipnju 2016. u redovitu upotrebu pušteni su prvi autobusi s pogonom na vodikove gorive ćelije u Apeldoornu u nizozemskoj pokrajini Gelderland. Ti autobusi ispuštaju samo vodu i tako pridonose poboljšanju kvalitete zraka. Osim toga su i gotovo potpuno tihi. Tehnologiju za autobuse razvilo je poduzeće Hymove iz Gelderlanda s pomoću financijske potpore EU-a.

Read more about Čisti autobusi na cestama Gelderlanda Pročitajte više >

Pages