investEU

Pregled projekata

Filtrirati prema:
Podijelite

Integracija kroz posao

Obrazovanje i rad omogućuju imigrantima da se integriraju u finsko društvo. Projektom obveznica socijalnog djelovanja (SIB) nastoji se pomoći 2500 imigranata u pronalasku posla i osigurati zaposlenike sektorima koji nemaju dovoljno radne snage. Tim bi projektom, koji se provodi od 2016. do 2019., država trebala uštedjeti 28 milijuna EUR do kraja 2022. To će se postići smanjenim izdacima za socijalnu skrb i integraciju te većim prihodom od poreza.

Read more about Integracija kroz posao Pročitajte više >
Podijelite

PLOCAN: vrata prema oceanu

Oceanska platforma Kanarskih otoka (PLOCAN) plutajući je laboratorij za razvoj naprednih morskih tehnologija. PLOCAN je smješten na istočnoj obali otoka Gran Canaria, a u njemu se provode brojni istraživački projekti koji obuhvaćaju razna područja: od biologije mora do dizajna plovila.

Read more about PLOCAN: vrata prema oceanu Pročitajte više >
Podijelite

Dijelovi za pokretanje turbina

Osnovano 2008. godine, poduzeće Turbocam România smješteno je u mjestu Sântana de Mureş u rumunjskom okrugu Mureş. Poduzeće proizvodi rezervne dijelove i visokotehnološke komponente za generatore, turbine i kompresore koji se upotrebljavaju u automobilskoj industriji, energetici i zrakoplovnoj industriji. Sredstvima EU-a tom je poduzeću, koje je ranije izvozilo samo komponente, omogućena prodaja integriranih jedinica na međunarodnom tržištu turbina.

Read more about Dijelovi za pokretanje turbina Pročitajte više >
Podijelite

Od zidova do bijelih ploča

Bugarsko poduzeće Escreo razvilo je boju koja uredske zidove pretvara u površine za pisanje i crtanje markerima. Nove ideje mogu se odmah lako zapisati, a aktivnosti razmjene ideja, poslovni sastanci i prezentacije tako postaju zabavne, kreativne igre. Boja se proizvodi u svim nijansama iz registra boja RAL.

Read more about Od zidova do bijelih ploča Pročitajte više >
Podijelite

Pametna igrališta za djecu

Djeca provode sve više vremena igrajući se s elektroničkim uređajima u kući umjesto da se zabavljaju na igralištima. Zbog nedostatka tjelovježbe i nezdrave prehrane sve ih više boluje od pretilosti. S pomoću sredstava EU-a bugarsko poduzeće Playground Energy razvilo je igrališta na kojima se kinetička energija nastala kroz igru pretvara u zvuk i svjetlost. Time se djecu potiče da se više kreću i žive zdravije.

Read more about Pametna igrališta za djecu Pročitajte više >
Podijelite

Svježi šipak iz Grčke

Alfeios Rodi je inovativno socijalno poduzeće koje su osnovali prijatelji i kolege radi objedinjavanja aktivnosti uzgoja, skladištenja, prerade i prodaje šipka. Cilj je razviti novu superhranu te postupno pretvoriti Peloponez i kontinentalnu Grčku u jedno od glavnih europskih područja za uzgoj šipka.

Read more about Svježi šipak iz Grčke Pročitajte više >
Podijelite

Biciklistička kaciga sa zračnim jastukom

Poduzeće Hövding iz Malmöa nakon višegodišnjeg je istraživanja i razvoja proizvelo inovativnu biciklističku kacigu koja se nosi oko vrata kao neupadljiv ovratnik. U ovratniku je zračni jastuk koji se u slučaju nesreće aktivira i omata glavu biciklista.

Read more about Biciklistička kaciga sa zračnim jastukom Pročitajte više >
Podijelite

Zeleni prijevoz iz Bugarske

Za ublažavanje klimatskih promjena potrebno je hitno djelovati. Zato bugarsko trgovačko društvo Eldrive nastoji pronaći prikladna prometna rješenja prihvatljiva za okoliš. Uz potporu EU-a ono razvija e-mobilnost u jugoistočnoj Europi iznajmljujući električna vozila i gradeći mrežu stanica za punjenje.

Read more about Zeleni prijevoz iz Bugarske Pročitajte više >
Podijelite

Pametno autobusno stajalište

Mađarsko poduzeće AQUIS Innovo specijalizirano je za rješenja pametne urbane infrastrukture, informacijskih tehnologija u prometu i podrške korisnicima. Trenutačno sredstvima EU-a razvija multifunkcionalno autobusno stajalište. Pametno autobusno stajalište pruža ažurirane prometne informacije istodobno omogućujući putnicima obavljanje svakodnevnih poslova poput plaćanja računa, slanja paketa ili nadoplate računa mobilnih telefona.

Read more about Pametno autobusno stajalište Pročitajte više >
Podijelite

Širenje metalske tvrtke

Poduzeće Papp és Társa Lakatos osnovali su János Papp i njegov otac 2009. i trenutačno je vodeće poduzeće u Kecskemétu, gradu na istoku Mađarske. Proizvodi metalne građevinske elemente i nudi široku paletu metalskih proizvoda i usluga. Svoje proizvode distribuira diljem Mađarske, a u 2015. dodijeljena su mu sredstva EU-a u svrhu povećanja proizvodnog kapaciteta.

Read more about Širenje metalske tvrtke Pročitajte više >

Pages