investEU

Pregled projekata

Filtrirati prema:
Podijelite

Nova tržišta za bugarsko ružino ulje

Poduzeće Ina EEOD, mali proizvođač esencijalnog ulja iz Panađurišta u Bugarskoj, kupilo je suvremenu opremu za destilaciju ružinog ulja s pomoću sredstava EU-a. Na taj je način pokrenulo novu proizvodnu liniju za ekološke proizvode i odgovorilo na rastuću potražnju za prirodnim uljima u Bugarskoj i diljem Europe.

Read more about Nova tržišta za bugarsko ružino ulje Pročitajte više >
Podijelite

Poljoprivredno gospodarstvo Zsóke Fekete za uzgoj svinja pasmine mangalica

Nakon diplome iz znanosti o hrani Zsóka Fekete osnovala je uz potporu iz fondova EU-a svoje poljoprivredno gospodarstvo u Mađarskoj. Željela je uzgajati i prodavati stoku, uzgajati povrće i poljoprivredne kulture te raditi vlastite proizvode od mesa mangalice, mađarske pasmine svinja. Njezini su proizvodi u međuvremenu osvojili brojne prestižne nagrade.

Read more about Poljoprivredno gospodarstvo Zsóke Fekete za uzgoj svinja pasmine mangalica Pročitajte više >
Podijelite

Novost u Helsinkiju

Tripla je građevinski projekt u okrugu Pasila u Helsinkiju, a dovršavat će se u fazama od 2019. do 2021. Sadržavat će najveći trgovački centar u Finskoj, urede, stanove i novi željeznički kolodvor. Tripla će proizvoditi dovoljno energije iz obnovljivih izvora da pokrije gotovo sve svoje potrebe te će biti opremljena sustavima za recikliranje, pročišćavanje vode i obradu otpada.

Read more about Novost u Helsinkiju Pročitajte više >
Podijelite

Atika dobiva najsuvremenije škole

U školskim zgradama u Grčkoj često se javljaju strukturni problemi i loše su održavane, a i premalo ih je za sve učenike. Gradnjom 24 nove državne škole u Atici riješen je problem manjka mjesta, a nastava se održava u vrhunskim objektima koji sami proizvode potrebnu energiju. Osnovna škola u Ilionu, umjetnička škola u Keratsiniju i škola u Thissiju samo su neki primjeri tih vrhunskih novih objekata.

Read more about Atika dobiva najsuvremenije škole Pročitajte više >
Podijelite

Osposobljavanje i priprema za posao

Škola za osposobljavanje na radu LEA u austrijskom gradu Wörglu mlade u dobi od 15 do 19 godina priprema za strukovno osposobljavanje ili posao. Osnovana je 2010. uz financijsku pomoć EU-a. Ključ njezina uspjeha razvoj je stručnih, osobnih i društvenih vještina u kontekstu participativnog obrazovanja.

Read more about Osposobljavanje i priprema za posao Pročitajte više >
Podijelite

KREDIT KOJI OTVARA PODUZEĆA

Talijanska regija Marke odlučno se bori protiv nezaposlenosti. U okviru projekta „Zajam časti” regija odobrava male zajmove nezaposlenim osobama koje predoče poslovni plan. „Zajam časti” u kombinaciji s besplatnim osposobljavanjem i tehničkom pomoći omogućio je otvaranje 1355 poduzeća u razdoblju od 2006. do 2015.

Read more about KREDIT KOJI OTVARA PODUZEĆA Pročitajte više >
Podijelite

Čvršći beton Primekss

Mostovi kojima stotinama godina nije potreban popravak, zgrade koje mogu izdržati potrese, podovi koji su dovoljno ravni da se na njih postave najzahtjevniji roboti – to su tek neke od primjena kompozitnog betona poduzeća Primekss. Pametni materijal, proizveden uz potporu EU-a, tom je poduzeću omogućio da postane jedan od najuspješnijih latvijskih izvoznika i jedan od najpriznatijih proizvođača industrijskih podova u Europi. No Primekssov je cilj puno ambiciozniji: žele da 80 % betonskih konstrukcija u svijetu bude izgrađeno od njihova...

Read more about Čvršći beton Primekss Pročitajte više >
Podijelite

Odilo uspostavlja platformu za promicanje e-čitanja

Odilo je španjolsko poduzeće specijalizirano za pružanje digitalnih sadržaja poduzeća i javnih tijela, uglavnom knjižnicama te obrazovnom i turističkom sektoru. Na njegovoj su platformi brojne institucije na raspolaganje stavile svoje digitalne dokumente, potičući građane na čitanje i proširivanje znanja.

Read more about Odilo uspostavlja platformu za promicanje e-čitanja Pročitajte više >
Podijelite

Belvue: hotel s niskom energetskom potrošnjom

Hotel Belvue na području nekadašnje pivovare Belle-Vue inovativni je projekt uz podršku briselske općine Molenbeek-Saint-Jean. U njemu se stapaju industrijsko naslijeđe, urbana obnova, energetska učinkovitost i stvaranje radnih mjesta te stvara idealna turistička atrakcija u Bruxellesu.

Read more about Belvue: hotel s niskom energetskom potrošnjom Pročitajte više >
Podijelite

Izgledi za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Jedan od šest građana EU-a živi s invaliditetom. Ključni je cilj EU-a pomoći osobama s invaliditetom da igraju aktivnu ulogu u društvu i gospodarstvu. U okviru mađarskog projekta RÉV koji podupire EU razvijene su metodologije te uspostavljena suradnja i pokrenuto osposobljavanje kako bi im se olakšalo pronalaženje posla.

Read more about Izgledi za zapošljavanje osoba s invaliditetom Pročitajte više >

Pages