investEU

Pregled projekata

Filtrirati prema:
Podijelite

Proširena bolnica u Toruńu

Mnogim je poljskim bolnicama potreban novac za proširenje, ali lokalna tijela često nemaju sredstava za projekte modernizacije. Kujavsko-pomeranska regionalna uprava kombinira razne oblike financiranja EU-a kako bi unaprijedila Rydygierovu bolnicu u Toruńu te poboljšala zdravstvenu skrb za lokalno stanovništvo.

Read more about Proširena bolnica u Toruńu Pročitajte više >
Podijelite

Automatizirani sustav eCall

Zakonodavstvom EU-a propisuje se da svi novi automobili i laka gospodarska vozila registrirani nakon 31. ožujka 2018. moraju imati automatiziranu tehnologiju eCall za hitne pozive s podrškom za GPS. Mađarsko poduzeće Albacomp RI koristi sredstva EU-a za razvoj sustava za hitne pozive koji se može naknadno ugraditi u vozila. Tako će eCall postati dostupan i korisnicima rabljenih automobila.

Read more about Automatizirani sustav eCall Pročitajte više >
Podijelite

Job’In: sve na jednom mjestu za poduzetnike

Udruga Job’In odgovara na problem nezaposlenosti u Valoniji tako što tražiteljima zaposlenja omogućava pokretanje vlastitih poduzeća. Polovica njezinih sredstava dolazi od EU-a, a zapošljava 28 osoba na 7 lokacija diljem regije.

Read more about Job’In: sve na jednom mjestu za poduzetnike Pročitajte više >
Podijelite

Gospodarenje otpadom u zapadnoj Makedoniji

Financiranjem EU-a podržano je osmišljavanje i izgradnja integriranog sustava za gospodarenje otpadom u grčkoj regiji zapadnoj Makedoniji. Sredstva obuhvaćaju i održavanje sustava i upravljanje njime na 27 godina. Ta infrastruktura može obraditi 120 000 tona otpada godišnje te bi trebala smanjiti količinu otpada koji odlazi na odlagališta.

Read more about Gospodarenje otpadom u zapadnoj Makedoniji Pročitajte više >
Podijelite

Od zidova do bijelih ploča

Bugarsko poduzeće Escreo razvilo je boju koja uredske zidove pretvara u površine za pisanje i crtanje markerima. Nove ideje mogu se odmah lako zapisati, a aktivnosti razmjene ideja, poslovni sastanci i prezentacije tako postaju zabavne, kreativne igre. Boja se proizvodi u svim nijansama iz registra boja RAL.

Read more about Od zidova do bijelih ploča Pročitajte više >
Podijelite

Pametna igrališta za djecu

Djeca provode sve više vremena igrajući se s elektroničkim uređajima u kući umjesto da se zabavljaju na igralištima. Zbog nedostatka tjelovježbe i nezdrave prehrane sve ih više boluje od pretilosti. S pomoću sredstava EU-a bugarsko poduzeće Playground Energy razvilo je igrališta na kojima se kinetička energija nastala kroz igru pretvara u zvuk i svjetlost. Time se djecu potiče da se više kreću i žive zdravije.

Read more about Pametna igrališta za djecu Pročitajte više >
Podijelite

Pametni sustavi za pčelarstvo

Pčele imaju iznimno važnu ulogu u održavanju ravnoteže u prirodi. O njima ovise proizvodnja hrane, biološka raznolikost i održivost okoliša. Sredstva EU-a omogućila su bugarskom poduzeću Bee Smart Technologies da razvije digitalni sustav za dijagnostiku i praćenje na daljinu u pčelarstvu. Zahvaljujući njemu pčelari mogu uzgojiti više pčela i one su zdravije.

Read more about Pametni sustavi za pčelarstvo Pročitajte više >
Podijelite

Proširena stvarnost u čestitkama

Čestitke bugarskog poduzeća iGreet izgledaju kao tradicionalne čestitke, ali imaju žive poruke i akustične efekte. Uz pomoć financijskih sredstava EU-a iGreet je razvio vlastitu tehnologiju za proširenu stvarnost i sad prodaje čestitke u nekoliko europskih zemalja. Te čestitke pružaju ljudima novo iskustvo, a tehnologijom bi se mogla osigurati određena rješenja i za poduzeća.

Read more about Proširena stvarnost u čestitkama Pročitajte više >
Podijelite

Hydrama Grand Hotel

Skladište duhana Hermann Spierer sagrađeno je 1924. te je od davnih dana, kada je bilo središnja točka proizvodnje duhana, simbol sjevernogrčkoga grada Drame. Zgrada je od 1974. do 2016. bila napuštena, a zatim ju je poduzetnik Manolis Ledakis pretvorio u luksuzan hotel – Hydrama Grand Hotel. Sada ponovno ima ulogu u svakodnevnom životu grada.

Read more about Hydrama Grand Hotel Pročitajte više >
Podijelite

Platforma za nativne aplikacije

Mobilne aplikacije pružaju izvrsne prilike za bolju komunikaciju. Međutim, njihov razvoj podrazumijeva znatna sredstva i vrijeme. Uz pomoć sredstava EU-a Appzio razvija inovativnu platformu putem koje korisnici brže i jeftinije primaju aplikacije bogatog sadržaja. Korištenje aplikacijom zanimljivo je iskustvo za korisnike i tehnološko rješenje za poduzeća.

Read more about Platforma za nativne aplikacije Pročitajte više >

Pages