investEU

Yleiskuvaus hankkeista

Suodata:

Kotouttamisen SIB -hanke

Hankkeen tavoitteena on auttaa 2500 maahanmuuttajaa työllistymään seuraavan 3 vuoden aikana. Samalla autetaan työvoimapulasta kärsiviä aloja saamaan tarvitsemaansa työvoimaa. Koulutuksen ja työllistymisen on tarkoitus tukea maahanmuuttajien integroitumista osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Hankkeen tavoitteena on tuoda valtiolle nettomääräisesti 28 miljoonaa euroa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Read more about Kotouttamisen SIB -hanke Lue lisää >

Tripla - Helsingin toinen keskusta nousee Pasilaan 2019

Tripla on jättimäinen rakennusprojekti, joka sijaitsee kasvavan Helsingin sydämessä Pasilassa. Triplaan valmistuu vaiheittain vuosina 2019–2021 liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus, toimistoja, asuntoja ja hotelli sekä Pasilan uusi rautatieasema. Tripla tulee olemaan lähes nollaenergiarakennus, jossa hyödynnetään monipuolisesti uusia kierrätys-, vedenkäsittely- ja jätteenkäsittelyratkaisuja.

Read more about Tripla - Helsingin toinen keskusta nousee Pasilaan 2019 Lue lisää >

Yrittäjänaiset kohti kasvua

EU:n tuen ansiosta Oona-hanke on pystynyt tarjoamaan Uudellamaalla noin 200 yrittäjänaiselle ilmaista koulutusta sekä verkostoitumismahdollisuuksia.

Oonan koulutusten ja tilaisuuksien ansiosta naisyrittäjät ovat pystyneet laajentamaan liiketoimintaansa, kasvattamaan myyntiään sekä muodostamaan kumppanuuksia toisten yrittäjien kanssa.

Read more about Yrittäjänaiset kohti kasvua Lue lisää >

Arctic Warriors - superfoodia Lapista

Arctic Warriors taistelee elinvoimaisen Lapin puolesta ja tukee pienviljelijöitä luoden arktiselle alueelle uutta elinkeinoa. Superfoodien raaka-aineina toimivat Lapin luonnonyrtit kuten ruusujuuri, väinönputki ja nokkonen. Raaka-aineet tulevat lappilaisilta pienviljelijöiltä tai kerättynä villinä Lapin puhtaasta luonnosta. Arctic Warriors työllistää yhdeksän pienviljelijää ja kymmenkunta keräilijää vuosittain. EU:n tuen avulla Arctic Warriors kehittää uusia tuotteita ja kansainvälistää toimintaansa entisestään.

Read more about Arctic Warriors - superfoodia Lapista Lue lisää >

Opiskelijoille lisää varmuutta tulevaisuuteen

EU-rahoitteisen kumppanuushankkeen tavoitteena on tukea lukio-opiskelijoiden oppimista entistä työelämälähtöisemmin. Hankkeen toimenpiteet lisäävät ja vahvistavat opetus- ja ohjaushenkilöstön työelämätuntemusta sekä kehittävät lukiokoulutuksen rakenteita opiskelijoiden urasuunnittelua tukeviksi. Tarkoituksena on, että lukiolainen tuntee monipuolisesti eri koulutus- ja uravaihtoehtoja.

Read more about Opiskelijoille lisää varmuutta tulevaisuuteen Lue lisää >

Ohjaamot tukevat nuorten työllistymistä ja kouluttautumista

Suomessa on noin 25 000 iältään 20—24-vuotiasta nuorta aikuista työelämän ja koulutuksen ulkopuolella. Matalan kynnyksen Ohjaamosta nuori saa ohjausta koulutus- ja työelämävalintoihinsa sekä niihin liittyviä palveluja. Ohjaamojen tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä ja ehkäistä syrjäytymistä. Kohtaamo-hanke koordinoi kaikille alle 30-vuotiaille nuorille suunnattujen Ohjaamojen kehittämistä. Ohjaamo-hanke on osa Nuorisotakuun toteuttamista Suomessa. 

Read more about Ohjaamot tukevat nuorten työllistymistä ja kouluttautumista Lue lisää >

Salaisuus pinnan alla

Ammattisukeltaja Rauno Koivusaari sai idean aaltojen pinnanalaisen liike-energian valjastamisesta energiantuotantoon katsoessaan vuonna 1993 hylyn lastiovea, joka heilui edestakaisin pinnan alaisen aallokon liikkeestä. EU sijoitti vuonna 2016 yli 10 miljoonaa euroa suomalaisen AW-Energyn aaltoenergiaa hyödyntävään teknologiasovellukseen, WaveRolleriin.

Read more about Salaisuus pinnan alla Lue lisää >

TactoTekin käsinkosketeltava innovaatio

Oululaisen TactoTekin elektroniikan ja muovin yhdistävää teknologiaa voi hyödyntää käytännössä mihin tahansa tuotteisiin, joissa on elektronisia toimintoja. Yritys on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta sekä EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -ohjelmasta.

Read more about TactoTekin käsinkosketeltava innovaatio Lue lisää >

Helsinki haluaa hiilineutraaliksi

Uskaltaisitko sinä astua robottibussin kyytiin? Aika moni helsinkiläinen jo uskaltaa, kun sellainen eteen tulee. Automaattibussikokeilu on osa EU:n rahoittamaa hanketta, joka pyrkii tekemään Helsingistä hiilineutraalin, pieni askel kerrallaan.

Read more about Helsinki haluaa hiilineutraaliksi Lue lisää >

Suositun tv-sarjan fanit mukaan yhteen sen jaksoista

Media-ala kaipaa kipeästi uusia, kaupallisia innovaatioita, joita usein syntyy samoista lähteistä kuin haasteitakin eli sosiaalisten medioiden sekä joukkoistamisen kautta. Euroopan aluekehitysrahaston tuella toimiva MEDAIA-hanke pyrkii vahvistamaan media-alan yritysten ja korkeakoulujen yhteistyötä.

Read more about Suositun tv-sarjan fanit mukaan yhteen sen jaksoista Lue lisää >

Pages