investEU

Yleiskuvaus hankkeista

Suodata:

Szolnokin ilmailumuseo

EU:n tuella Unkarin Szolnokiin avatussa RepTár-ilmailumuseossa esitellään ilmailun historiaa vuorovaikutteisten näyttelyjen ja ainutlaatuisten esineiden avulla. Investointi on myös elvyttänyt rapistumaan päässyttä aluetta, sillä museon läheisyyteen on avattu uusia kauppoja ja kahviloita.

Read more about Szolnokin ilmailumuseo Lue lisää >

Zsóka Feketen villasikatila

Valmistuttuaan elintarviketieteen opinnoistaan Zsóka Fekete perusti oman maatilan Unkariin EU-rahoituksen avulla. Suunnitelmana oli kasvattaa ja myydä unkarilaisia mangalitza-villasikoja, kasvattaa kasviksia ja muita viljelykasveja sekä valmistaa lihajalosteita villasian lihasta. Feketen tuotteet ovat voittaneet lukuisia arvostettuja palkintoja.

Read more about Zsóka Feketen villasikatila Lue lisää >

Kotouttamisen SIB -hanke

Hankkeen tavoitteena on auttaa 2500 maahanmuuttajaa työllistymään seuraavan 3 vuoden aikana. Samalla autetaan työvoimapulasta kärsiviä aloja saamaan tarvitsemaansa työvoimaa. Koulutuksen ja työllistymisen on tarkoitus tukea maahanmuuttajien integroitumista osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Hankkeen tavoitteena on tuoda valtiolle nettomääräisesti 28 miljoonaa euroa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Read more about Kotouttamisen SIB -hanke Lue lisää >

Tripla - Helsingin toinen keskusta nousee Pasilaan 2019

Tripla on jättimäinen rakennusprojekti, joka sijaitsee kasvavan Helsingin sydämessä Pasilassa. Triplaan valmistuu vaiheittain vuosina 2019–2021 liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus, toimistoja, asuntoja ja hotelli sekä Pasilan uusi rautatieasema. Tripla tulee olemaan lähes nollaenergiarakennus, jossa hyödynnetään monipuolisesti uusia kierrätys-, vedenkäsittely- ja jätteenkäsittelyratkaisuja.

Read more about Tripla - Helsingin toinen keskusta nousee Pasilaan 2019 Lue lisää >

Yrittäjänaiset kohti kasvua

EU:n tuen ansiosta Oona-hanke on pystynyt tarjoamaan Uudellamaalla noin 200 yrittäjänaiselle ilmaista koulutusta sekä verkostoitumismahdollisuuksia.

Oonan koulutusten ja tilaisuuksien ansiosta naisyrittäjät ovat pystyneet laajentamaan liiketoimintaansa, kasvattamaan myyntiään sekä muodostamaan kumppanuuksia toisten yrittäjien kanssa.

Read more about Yrittäjänaiset kohti kasvua Lue lisää >

Grazilainen biotekniikkayritys laajentaa

Itävallan Grazissa toimiva ZETA Biopharma on erikoistunut bioteollisuuden, lääketeollisuuden ja elintarvikealan tuotantojärjestelmiin, joilla valmistetaan esimerkiksi syöpälääkkeitä, insuliinia, rokotteita ja infuusionesteitä. Itävaltalaispankki antoi ZETAlle EU:n takaaman lainan, jonka avulla yritys voi laajentaa toimintaansa. Yrityksellä on asiakkaita eri puolilla maailmaa, ja sen markkinaosuus kasvaa koko ajan.

Read more about Grazilainen biotekniikkayritys laajentaa Lue lisää >

Pienellä maatilalla toteutetaan suuria suunnitelmia

Yksitoista nuorta agronomia päätti vuonna 2015 perustaa Ranskan Haute-Viennen departementtiin yhteisöllisen maatilan ja myydä tilalla tuotettuja luomutuotteita. Kaksi vuotta myöhemmin rohkea hanke, La Tournerien tila, tuottaa kirjaimellisesti hedelmää – sekä vihanneksia, lihaa ja jopa luomuolutta. Viljelijöiden vastuullista ja ympäristöystävällistä toimintatapaa on tuettu EU-rahoituksella.

Read more about Pienellä maatilalla toteutetaan suuria suunnitelmia Lue lisää >

Tukea tutkimusalan startup-yrityksille

Quadrivium 1 on ranskalaisen pääomasijoitusyhtiö Seventure Partnersin vuonna 2013 perustama 56,1 miljoonan euron siemenrahasto. Se tukee lupaavia startup-yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet biotieteisiin, kuten bio-, terveys- ja puhtaaseen teknologiaan, sekä digitaaliteknologiaan ja robotiikkaan.

Read more about Tukea tutkimusalan startup-yrityksille Lue lisää >

Älykästä energiansäästöä koteihin

Bulgarialainen MClimate on kehittänyt EU:n tuella Melissa-älylaitteen ilmastoinnin säätämiseen. Älypuhelimella ohjattava ja langattomaan lähiverkkoon kytkettävä laite analysoi muun muassa sitä, kuinka lämmintä ihmiset haluavat asunnossa olevan tullessaan kotiin ja kauanko ilmastointijärjestelmällä kestää halutun lämpötilan saavuttamisessa. Laite säätää järjestelmää tietojen pohjalta niin, että se kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa.

Read more about Älykästä energiansäästöä koteihin Lue lisää >

Trevison uudessa sairaalassa keskitytään terveyteen ja ympäristökestävyyteen

Ympäristön kestävyys edellyttää merkittävää sitoutumista kaikilta talouden aloilta – myös terveydenhuollolta. Italiassa tähän haasteeseen tarttui Trevisossa sijaitseva Ca’ Foncellon sairaala, jonka vanhat rakennukset kunnostetaan ja johon rakennetaan uusia tiloja Veneton alueen ja EU:n tuella. Tämä auttaa sairaalaa parantamaan energiatehokkuutta, vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja saavuttamaan korkeamman ympäristökestävyyden tason vuoteen 2024 mennessä.

Read more about Trevison uudessa sairaalassa keskitytään terveyteen ja ympäristökestävyyteen Lue lisää >

Pages