investEU

Επισκόπηση έργων

Φιλτράρισμα σύμφωνα με:

Upstream: Μία πολυεθνική «made in Greece»

Η Upstream, ελληνική εταιρεία πρωτοπόρος στο mobile marketing έχει εξελιχθεί σε μια παγκοσμίου κύρους εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες σε μια σειρά από κλάδους. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. στηρίζει τις πρόσφατες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. 

Read more about Upstream: Μία πολυεθνική «made in Greece» Διαβάστε περισσότερα >

Mani Foods: Το success story μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

Η εταιρεία Mani Foods, που παράγει και εξάγει βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο, όχι μόνο επιβίωσε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά κατάφερε να διπλασιάσει τον τζίρο της, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις εξαγωγές της. Σε αυτή της επιτυχία συνέβαλε ουσιαστικά η χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Read more about Mani Foods: Το success story μιας μικρομεσαίας επιχείρησης Διαβάστε περισσότερα >

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Το στολίδι του Θερμαϊκού

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου έδωσε μια σημαντική «ανάσα» στο δημόσιο χώρο αναβαθμίζοντας σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.

Read more about Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Το στολίδι του Θερμαϊκού Διαβάστε περισσότερα >

TILOS: Το έργο που ανατρέπει τα δεδομένα στην παραγωγή ενέργειας

Το νησί της Τήλου είναι πρωτοπόρο στην παραγωγή ενέργειας. Η εγκατάσταση, με τη χρηματοδότησης της Ε.Ε., ενός υβριδικού σταθμού παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγεται και καταναλώνεται η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Read more about TILOS: Το έργο που ανατρέπει τα δεδομένα στην παραγωγή ενέργειας Διαβάστε περισσότερα >

Μία καινοτόμος μονάδα βιοαερίου στη Θεσσαλονίκη

Αξιοποιώντας πόρους της Ε.Ε., δημιουργήθηκε μια μονάδα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο, κοντά στη Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεις Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελλάδα. Η μονάδα θα συμβάλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος της περιοχής, μέσα από την ασφαλέστερη διάθεση απορριμμάτων και την παραγωγή καθαρότερης ενέργειας. 

Read more about Μία καινοτόμος μονάδα βιοαερίου στη Θεσσαλονίκη Διαβάστε περισσότερα >

Αλφειός Ρόδι Α.Ε.

Η Αλφειός Ρόδι Α.Ε. αποτελεί μια πρωτοποριακή πολύ-συμμετοχική αυτό-διαχειριζόμενη κοινωνική επιχείρηση που ιδρύθηκε από φίλους και συνεργάτες με σκοπό την ολοκληρωμένη καλλιέργεια και διαχείριση του ροδιού. Η πρωτοβουλία έχει σκοπό την συλλογική ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος-υπερτροφής μετατρέποντας σταδιακά την Πελοπόννησο και την Κεντρική Ελλάδα σε διακριτό ροδώνα της Ευρώπης.

Read more about Αλφειός Ρόδι Α.Ε. Διαβάστε περισσότερα >

Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ετήσιας δυναμικότητας 120 χιλ. τόνων, για χρονικό διάστημα 27 ετών.
Το έργο αυτό έχει στόχο να παρέχει ένα βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης αποβλήτων που παράγονται στην περιοχή και μέχρι σήμερα διατίθενται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

 

Read more about Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Διαβάστε περισσότερα >

Hydrama Grand Hotel

Η ιστορική καπναποθήκη Hermann Spierer του 1924, σύμβολο της Δράμας στη Βόρεια Ελλάδα, από την εποχή της ευρωστίας της ως καπνοπαραγωγικού κέντρου, παρέμεινε ουσιαστικά σε αχρηστία από το 1974 έως το 2016. Το επιβλητικό κτίσμα μετατράπηκε σε παραδοσιακό ξενοδοχείο πολυτελείας το Hydrama Grand Hotel από τον επιχειρηματία κ. Μανώλη Λεδάκη και επιτεύχθηκε η λειτουργική αξιοποίηση του και επανένταξη του στην καθημερινότητα της πόλης.

Read more about Hydrama Grand Hotel Διαβάστε περισσότερα >

Κατασκευή 24 καινοτόμων σχολικών μονάδων στην Αττική

Τα σχολικά κτίρια στην Ελλάδα συχνά παρουσιάζουν δομικά προβλήματα, έλλειψη συντήρησης ή ανεπάρκειες. Επίσης, έχει σημειωθεί ότι ο αριθμός των υπαρχόντων μονάδων δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες διδασκαλίας και το σύνολο των μαθητών. Οι νέες 24 καινοτόμες σχολικές μονάδες σε 10 δήμους της Αττικής δίνουν λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης χωρητικότητας ή συστέγασης προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για άριστες δημόσιες σχολικές δομές, ενεργειακά αυτόνομες, που προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη...

Read more about Κατασκευή 24 καινοτόμων σχολικών μονάδων στην Αττική Διαβάστε περισσότερα >