investEU

Επισκόπηση έργων

Φιλτράρισμα σύμφωνα με:

PLOCAN: μια πύλη πρόσβασης στον ωκεανό

Η Ωκεάνια Πλατφόρμα των Καναρίων Νήσων (PLOCAN) είναι ένα πλωτό εργαστήριο για την ανάπτυξη προηγμένων θαλάσσιων τεχνολογιών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της νήσου Γκραν Κανάρια, και αποτελεί κόμβο για πολλά ερευνητικά έργα. Αυτά καλύπτουν τομείς που εκτείνονται από τη θαλάσσια βιολογία μέχρι τον σχεδιασμό οχημάτων.

Read more about PLOCAN: μια πύλη πρόσβασης στον ωκεανό Διαβάστε περισσότερα >

Καινοτόμο αστικό σύστημα αποστράγγισης

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο LIFE CERSUDS ανέπτυξε ένα καινοτόμο και βιώσιμο σύστημα αποστράγγισης που χρησιμοποιεί κεραμικά πλακάκια χαμηλής αξίας για να φιλτράρει τα ύδατα μέσω του οδοστρώματος. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στις πόλεις να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή μειώνοντας τον αντίκτυπο των πλημμυρών και διευκολύνοντας την επαναχρησιμοποίηση των αποθηκευμένων υδάτων.

Read more about Καινοτόμο αστικό σύστημα αποστράγγισης Διαβάστε περισσότερα >

Dominó: κεραμικά του μέλλοντος

Η Dominó είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή Κοΐμπρα της Πορτογαλίας η οποία  κατασκευάζει κεραμικά προϊόντα εδώ και 3 γενιές. Ιδρύθηκε το 1988 και κατασκευάζει πλακάκια δαπέδου και τοίχου για οικοδομές και διακόσμηση. Από το 2009, η Dominó έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση. Χωρίς όμως να μειώσει τους μισθούς ή να απολύσει προσωπικό, κατάφερε να διατηρήσει τη δραστηριότητά της εστιάζοντας στις εξαγωγές και σε ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Read more about Dominó: κεραμικά του μέλλοντος Διαβάστε περισσότερα >

Ένα μοναδικό κέντρο μάθησης

Η νέα πανεπιστημιούπολη του Nova School of Business and Economics (Nova SBE), που βρίσκεται στο Carcavelos κοντά στη Λισαβόνα, εκτείνεται σε 84 000 m². Αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-19. Η πανεπιστημιούπολη, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, μπορεί να υποδεχτεί 3 200 φοιτητές, δηλαδή 700 παραπάνω απ’ότι η σημερινή πανεπιστημιούπολη στο Campolide.

Read more about Ένα μοναδικό κέντρο μάθησης Διαβάστε περισσότερα >

Κατασκευή βιώσιμων ξύλινων κτιρίων

Με έδρα το Foligno, στην περιφέρεια Ούμπρια της Ιταλίας, η καινοτόμος νεοφυής επιχείρηση Umbria Legno χρησιμοποιεί το ξύλο ως δομικό υλικό. Εκτός του ότι είναι ανθεκτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο υλικό, το ξύλο έχει μονωτικές ιδιότητες και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας των κτιρίων. Χάρη στη στήριξη της ΕΕ, οι ιδρυτές της Umbria Legno μπόρεσαν να βρουν χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους  δραστηριότητα.

Read more about Κατασκευή βιώσιμων ξύλινων κτιρίων Διαβάστε περισσότερα >

Συντήρηση της Πομπηίας

Η Πομπηία είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Για τη συντήρηση και την αποκατάστασή του έχουν επενδυθεί 105 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του έργου Grande Progetto Pompei, εκ των οποίων 78 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από πόρους της ΕΕ. Το έργο αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία καθώς θα αυξήσει τον τουρισμό και τις συναφείς οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής. Η 1η φάση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και το υπόλοιπο έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη...

Read more about Συντήρηση της Πομπηίας Διαβάστε περισσότερα >

Το μελισσοκομείο Eberlin αναπτύσσεται συνεχώς

Στα 27 του χρόνια, με μεταπτυχιακό στα νέα μέσα επικοινωνίας, ο Krists Ēberliņš δεν φαίνεται για μελισσοκόμος. Όμως, επί 5 χρόνια διαχειρίζεται το οικογενειακό μελισσοκομείο στο Nīgrande της Λετονίας. Χάρη στον εξοπλισμό που αγοράστηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, το μελισσοκομείο κατάφερε να αυξήσει τις αποικίες μελισσών από 1 σε 350, δημιουργήθηκαν νέα προϊόντα και αυξήθηκαν οι εξαγωγές. Η οικογένεια εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και να προσλάβει επιπλέον προσωπικό.

Read more about Το μελισσοκομείο Eberlin αναπτύσσεται συνεχώς Διαβάστε περισσότερα >

Η ΕΕ επενδύει σε καθαρές μορφές ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η επιχείρηση επενδύσεων Mirova και η εταιρία αιολικής ενέργειας Eolus έχουν από κοινού χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αιολικού πάρκου Långmarken στο Värmland, στη Σουηδία. Το πάρκο περιλαμβάνει 8 ανεμογεννήτριες που θα παρέχουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε 40.000 άτομα για τα προσεχή χρόνια, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας.

Read more about Η ΕΕ επενδύει σε καθαρές μορφές ενέργειας Διαβάστε περισσότερα >

Ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη Λεμεσό

Το Sir Paul Hotel αποτελεί το μοναδικό μπουτίκ ξενοδοχείο στη Λεμεσό, πιστοποιημένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία απασχολεί πάνω από15 άτομα και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας της Λεμεσού. Η δημιουργία της επιχείρησης κατέστη δυνατή με δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου και εγγύηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Read more about Ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη Λεμεσό Διαβάστε περισσότερα >

Προωθώντας τη σχολική και κοινωνική ένταξη

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε. (Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης) βοηθά ευάλωτους μαθητές/τριες σε όλη την Κύπρο. Τάξεις με ενισχυτική διδασκαλία, απογευματινά μαθήματα και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης συμβάλλουν στη σχολική και κοινωνική ένταξη 15,000 μαθητών. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 96 νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές και απασχολεί 825 εκπαιδευτικούς και 15-20 ψυχολόγους κάθε χρόνο.

Read more about Προωθώντας τη σχολική και κοινωνική ένταξη Διαβάστε περισσότερα >

Pages