investEU

Επισκόπηση έργων

Φιλτράρισμα σύμφωνα με:

Energetikum: ένα «ζωντανό» εργαστήριο

Το κτίριο έρευνας Energetikum στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Burgenland της Αυστρίας είναι μια υπερσύγχρονη πειραματική εγκατάσταση. Ερευνητές διεξάγουν μελέτες σχετικά με τις κτιριακές λειτουργίες, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά των χρηστών. Στόχος είναι να βρεθούν τρόποι ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο επίπεδο άνεσης και παράλληλα να ελαχιστοποιηθεί η ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων.

Read more about Energetikum: ένα «ζωντανό» εργαστήριο Διαβάστε περισσότερα >

Συστήματα χειρισμού δίσκων πυριτίου

Χάρη σε δάνειο που έλαβε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕ «Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη», η  εταιρεία Mechatronic Systemtechnik, στο Φίλλαχ της Καρινθίας (Αυστρία), μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας νέα μηχανήματα. Εδώ και 20 χρόνια, η εταιρεία προμηθεύει εξειδικευμένα συστήματα σε πελάτες της από τη βιομηχανία ημιαγωγών, γεγονός που την κάνει να ξεχωρίζει σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Read more about Συστήματα χειρισμού δίσκων πυριτίου Διαβάστε περισσότερα >

Καινοτομία για όλους

Στο πλαίσιο του προγράμματος InnoCámaras, τα ισπανικά εμπορικά επιμελητήρια χρηματοδοτούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και αυτοαπασχολούμενα άτομα, που επιθυμούν να αυξήσουν τα επίπεδα καινοτομίας των επιχειρήσεών τους. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιχορήγηση, συμβουλές καθώς και προσκλήσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις ανταλλαγής γνώσεων.

Read more about Καινοτομία για όλους Διαβάστε περισσότερα >

Καλύτερες γειτονιές

Χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ και σε ιδιωτικές επενδύσεις, το δημοτικό συμβούλιο της Santa Coloma de Gramenet στην Καταλονία μπόρεσε να αναμορφώσει γειτονιές στην περιοχή της Serra d’en Mena. Οι εργασίες αναμόρφωσης περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός κτιρίου πολλαπλών χρήσεων με αγορά, βιβλιοθήκη και βρεφονηπιακό σταθμό. Το έργο αυτό αποτελεί παράδειγμα του πώς οι γειτονιές μπορούν να γίνουν περισσότερο ελκυστικές και ταυτόχρονα βιώσιμες από οικονομική και περιβαλλοντική άποψη.

Read more about Καλύτερες γειτονιές Διαβάστε περισσότερα >

Μουσείο αεροπορίας στο Szolnok

Με τη βοήθεια χρηματοδότησης της ΕΕ, η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την κατασκευή του διαδραστικού μουσείου αεροπορίας RepTár στο Szolnok, προσθέτοντας έναν εκθεσιακό χώρο στέγασης ορισμένων μοναδικών δειγμάτων της ιστορίας της αεροπορίας. Η επένδυση αναζωογόνησε επίσης μια παραμελημένη στο παρελθόν γειτονιά, στην οποία δημιουργούνται καθημερινά νέα καταστήματα και καφετέριες.

Read more about Μουσείο αεροπορίας στο Szolnok Διαβάστε περισσότερα >

Εκτροφή χοίρων Mangalica από την Zsóka Fekete

Αφού πήρε το πτυχίο της στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων, η Zsóka Fekete δημιούργησε δική της γεωργική εκμετάλλευση στην Ουγγαρία λαμβάνοντας χρηματοδότηση από την ΕΕ. Στόχος της ήταν να εκτρέφει και να πωλεί ζώα, να καλλιεργεί οπωροκηπευτικά και να παράγει δικά της προϊόντα από την επεξεργασία του κρέατος χοίρων Mangalica, μιας ουγγρικής φυλής χοίρων. Τα προϊόντα της έχουν κερδίσει πολυάριθμα σημαντικά βραβεία.

Read more about Εκτροφή χοίρων Mangalica από την Zsóka Fekete Διαβάστε περισσότερα >

Νέο τεστ αλλεργίας

Με χρηματοδότηση από την ΕΕ, η εταιρεία SenzaGen ανέπτυξε ένα τεστ αλλεργίας. Το τεστ αυτό δεν απαιτεί δοκιμές σε ζώα και σκοπό έχει να διαπιστώσει αν κάποιες χημικές ουσίες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά είναι αλλεργιογόνες. Μέχρι τώρα δεν διαθέταμε μεθόδους ελέγχου για το κατά πόσον οι χημικές ουσίες προκαλούν αλλεργίες του αναπνευστικού. Οι αλλεργίες του αναπνευστικού αποτελούν ένα όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα. Το 10% σχεδόν του πληθυσμού της Σουηδίας και το 4% του συνόλου των Ευρωπαίων πάσχουν από...

Read more about Νέο τεστ αλλεργίας Διαβάστε περισσότερα >

Η πιο πράσινη μπαταρία στον κόσμο

Η επιχείρηση κατασκευής μπαταριών Northvolt φιλοδοξεί να δημιουργήσει την πιο πράσινη μπαταρία του κόσμου χρησιμοποιώντας υδροηλεκτρική ενέργεια από τη βόρεια Σουηδία.

Χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ, η Northvolt μπορεί να κτίσει το κέντρο ανάπτυξης Northvolt Labs, όπου θα κατασκευάζονται και θα δοκιμάζονται οι μπαταρίες προτού να ξεκινήσει η μεγάλης κλίμακας παραγωγή στο εργοστάσιο στην πόλη Skellefteå. Το κέντρο ανάπτυξης θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας.

Read more about Η πιο πράσινη μπαταρία στον κόσμο Διαβάστε περισσότερα >

Από το βρεφικό δωμάτιο στην παγκόσμια αγορά

Ο ιδρυτής της Faktum Bútor, Árpád Vas, έβαλε τα θεμέλια της εταιρείας του φτιάχνοντας έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο του γιου του. Ακολούθησε η ανάπτυξη περισσότερων προϊόντων και η εμπορική τους προώθηση, αγοράστηκαν ακίνητα και το εργασιακό περιβάλλον εκσυγχρονίστηκε χάρη σε χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ. Μετά από 25 χρόνια, η Faktum Bútor έχει 45 υπαλλήλους και έχει κατακτήσει σημαντική θέση στον τομέα των παιδικών επίπλων, αφότου επεκτάθηκε σε πολλές νέες αγορές.

Read more about Από το βρεφικό δωμάτιο στην παγκόσμια αγορά Διαβάστε περισσότερα >

Κοινωνική ένταξη μέσα από την απασχόληση

Η εκπαίδευση και η εργασία δίνουν τη δυνατότητα στους μετανάστες να ενταχθούν στη φινλανδική κοινωνία. Το έργο «Social Impact Bond» (SIB) έχει ως στόχο να βοηθήσει 2.500 μετανάστες να βρουν εργασία και να εξασφαλίσει το αναγκαίο εργατικό δυναμικό στους τομείς που αντιμετωπίζουν ελλείψεις. Το έργο SIB, που εφαρμόζεται την περίοδο 2016-19, αναμένεται να εξοικονομήσει κρατικούς πόρους ύψους 28 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2022. Η εξοικονόμηση αυτή θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των δαπανών για την πρόνοια και την...

Read more about Κοινωνική ένταξη μέσα από την απασχόληση Διαβάστε περισσότερα >

Pages