investEU

Overblik over projektet

Filtrer efter:
Del

Integration via arbejde

Uddannelse og arbejde hjælper immigranter til at blive integreret i det finske samfund. Projektet "Social Impact Bond" (SIB) hjælper 2 500 immigranter til at finde jobs og skaffer på den måde medarbejdere til brancher, der mangler arbejdskraft. Det løber fra 2016 til 2019 og forventes at spare staten for 28 mio. euro frem til udgangen af 2022. Det skal ske gennem lavere udgifter til velfærd og integration og højere skatteindtægter.

Read more about Integration via arbejde Læs mere >
Del

PLOCAN: en videnskabelig port til havet

PLOCAN, De Kanariske Øers havplatform, er et flydende laboratorium for udvikling af avanceret havteknologi. Platformen, der ligger ud for Gran Canarias kyst, er center for talrige forskningsprojekter, der spænder fra havbiologi til fartøjsdesign.

Read more about PLOCAN: en videnskabelig port til havet Læs mere >
Del

Maskindele sætter turbiner i bevægelse

Turbocam România blev grundlagt i 2008 og ligger i Sântana de Mureş i det rumænske distrikt Mureş. Virksomheden fremstiller reservedele og højteknologiske komponenter til generatorer, turbiner og kompressorer i bil-, energi- og luftfartsindustrien. EU-støtte har givet virksomheden, som tidligere kun eksporterede komponenter, mulighed for at sælge integrerede enheder på det internationale marked for turbiner.

Read more about Maskindele sætter turbiner i bevægelse Læs mere >
Del

Bæredygtigt byggeri med træ

Umbria Legno, der ligger i Foligno i den italienske region Umbrien, er en innovativ iværksættervirksomhed, der bruger træ som byggemateriale. Udover at være holdbart og miljøvenligt, mindsker træ også bygningers energiforbrug. Takket være støtte fra EU kunne stifterne af Umbria Legno få et lån på gunstige vilkår og starte virksomheden.

Read more about Bæredygtigt byggeri med træ Læs mere >
Del

Nyt hospital i Treviso har fokus på sundhed og bæredygtighed

Miljømæssig bæredygtighed kræver en væsentlig indsats fra alle økonomiske sektorer, også sundhedssektoren. I Italien har Ca’ Foncello-hospitalet i Treviso taget denne udfordring op og vil med støtte fra regionen Veneto og EU renovere eksisterende bygninger og opføre nye faciliteter. Det vil hjælpe hospitalet med at øge energieffektiviteten, mindske CO2-udledningerne og opnå et højt niveau af miljømæssig bæredygtighed inden 2024.

Read more about Nyt hospital i Treviso har fokus på sundhed og bæredygtighed Læs mere >
Del

Et springbræt for hi-tech-virksomheder i Emilia-Romagna

Industriel forskning, eksperimentel udvikling og teknologioverførsel – det er nogen af de vigtigste aspekter af det EU-støttede projekt, der skal fremme 10 teknopoler i den italienske region Emilia-Romagna. Investeringen har ført til indgåelse af over 3 000 aftaler mellem virksomheder og workshops og har gjort regionen til et af EU’s største innovationscentrummer.

Read more about Et springbræt for hi-tech-virksomheder i Emilia-Romagna Læs mere >
Del

Integreret uddannelse og beskæftigelse i hjemmehjælpssektoren

Hjemmehjælpssektoren kan være problematisk: modtagere af hjælp i hjemmet må ofte lade sig nøje med ikke-uddannede personer, mens mange hjemmehjælpere har svært ved at blive integreret og få lovlig beskæftigelse. For at overvinde disse hindringer har den italienske region Piemonte sammen med EU udviklet et program, hvor der arbejdes med ligestilling, jobs og faglige kurser til gavn for over 26 000 mennesker.

Read more about Integreret uddannelse og beskæftigelse i hjemmehjælpssektoren Læs mere >
Del

Sundhedspleje af høj kvalitet med økonomiske fordele

Siciliens ISMETT-institut (institut for transplantation og avancerede specialiserede terapier) er det første hospital i Italien, som er opført udelukkende med henblik på transplantation og behandling i sidste fase ved svigt af vitale organer. Det er anerkendt som et medicinsk referencepunkt i hele Europa, og det er en økonomisk drivkraft for regionen. Tilskud fra regionen Sicilien og EU har sat ISMETT i stand til at forbedre sine ydelser.

Read more about Sundhedspleje af høj kvalitet med økonomiske fordele Læs mere >
Del

Gedefarmen Nagyréde moderniseres

Ved den sydlige fod af de ungarske Mátrabjerge ligger gedefarmen Nagyréde, som siden 1998 har fremstillet oste med en enestående smag takket være områdets vulkanske bjergarter. I 2017 trængte farmen til at blive moderniseret, og derfor ansøgte farmens ejere om og fik tildelt finansiering fra EU.

Read more about Gedefarmen Nagyréde moderniseres Læs mere >
Del

Forbedret vandforsyning i Gabrovo

Indbyggerne i den bulgarske by Gabrovo kan nu bryste sig af at bo i en renere og mere moderne by. EU-støtte har givet de kommunale myndigheder mulighed for at renovere det meste af byens vandinfrastruktur og lave ny belægning af mange af dens gader.

Read more about Forbedret vandforsyning i Gabrovo Læs mere >

Pages