investEU

Overblik over projektet

Filtrer efter:

Hjælp til demenspatienter

I dag er ca. 1,6 mio. mennesker i Tyskland ramt af demens. De fleste af dem ønsker at blive boende i deres eget hjem så længe, det kan lade sig gøre. Nu arbejder forskere ved Chemnitz University of Technology på at gøre det muligt. Med støtte fra EU er de ved at udvikle AUXILIA, som er et system, der skal hjælpe både patienter, professionelle omsorgspersoner og pårørende.

Read more about Hjælp til demenspatienter Læs mere >

Et center for unge og gamle

En fabriksgrund i Mallersdorf-Pfaffenberg i nærheden af den bayerske by Regensburg var blevet rømmet i 2002 og var i fare for at forfalde. Kommunen trådte til, og fik med støtte fra EU fabrikshallen fra 1960'erne omdannet til et forsamlingscenter for folk i alle aldre.

Read more about Et center for unge og gamle Læs mere >

Kamp mod børnekræft

Det østrigske biotekfirma Apeiron Biologics udvikler lægemidler mod kræft og fokuserer især på sjældne former, der mest rammer børn. Et EU-lån vil hjælpe virksomheden med at udvide forskningen og udvikle nye metoder til bekæmpelse af sygdommen.

Read more about Kamp mod børnekræft Læs mere >

Integration via arbejde

Uddannelse og arbejde hjælper immigranter til at blive integreret i det finske samfund. Projektet "Social Impact Bond" (SIB) hjælper 2 500 immigranter til at finde jobs og skaffer på den måde medarbejdere til brancher, der mangler arbejdskraft. Det løber fra 2016 til 2019 og forventes at spare staten for 28 mio. euro frem til udgangen af 2022. Det skal ske gennem lavere udgifter til velfærd og integration og højere skatteindtægter.

Read more about Integration via arbejde Læs mere >

PLOCAN: en videnskabelig port til havet

PLOCAN, De Kanariske Øers havplatform, er et flydende laboratorium for udvikling af avanceret havteknologi. Platformen, der ligger ud for Gran Canarias kyst, er center for talrige forskningsprojekter, der spænder fra havbiologi til fartøjsdesign.

Read more about PLOCAN: en videnskabelig port til havet Læs mere >

Maskindele sætter turbiner i bevægelse

Turbocam România blev grundlagt i 2008 og ligger i Sântana de Mureş i det rumænske distrikt Mureş. Virksomheden fremstiller reservedele og højteknologiske komponenter til generatorer, turbiner og kompressorer i bil-, energi- og luftfartsindustrien. EU-støtte har givet virksomheden, som tidligere kun eksporterede komponenter, mulighed for at sælge integrerede enheder på det internationale marked for turbiner.

Read more about Maskindele sætter turbiner i bevægelse Læs mere >

Bæredygtigt byggeri med træ

Umbria Legno, der ligger i Foligno i den italienske region Umbrien, er en innovativ iværksættervirksomhed, der bruger træ som byggemateriale. Udover at være holdbart og miljøvenligt, mindsker træ også bygningers energiforbrug. Takket være støtte fra EU kunne stifterne af Umbria Legno få et lån på gunstige vilkår og starte virksomheden.

Read more about Bæredygtigt byggeri med træ Læs mere >

Nyt hospital i Treviso har fokus på sundhed og bæredygtighed

Miljømæssig bæredygtighed kræver en væsentlig indsats fra alle økonomiske sektorer, også sundhedssektoren. I Italien har Ca’ Foncello-hospitalet i Treviso taget denne udfordring op og vil med støtte fra regionen Veneto og EU renovere eksisterende bygninger og opføre nye faciliteter. Det vil hjælpe hospitalet med at øge energieffektiviteten, mindske CO2-udledningerne og opnå et højt niveau af miljømæssig bæredygtighed inden 2024.

Read more about Nyt hospital i Treviso har fokus på sundhed og bæredygtighed Læs mere >

Et springbræt for hi-tech-virksomheder i Emilia-Romagna

Industriel forskning, eksperimentel udvikling og teknologioverførsel – det er nogen af de vigtigste aspekter af det EU-støttede projekt, der skal fremme 10 teknopoler i den italienske region Emilia-Romagna. Investeringen har ført til indgåelse af over 3 000 aftaler mellem virksomheder og workshops og har gjort regionen til et af EU’s største innovationscentrummer.

Read more about Et springbræt for hi-tech-virksomheder i Emilia-Romagna Læs mere >

Integreret uddannelse og beskæftigelse i hjemmehjælpssektoren

Hjemmehjælpssektoren kan være problematisk: modtagere af hjælp i hjemmet må ofte lade sig nøje med ikke-uddannede personer, mens mange hjemmehjælpere har svært ved at blive integreret og få lovlig beskæftigelse. For at overvinde disse hindringer har den italienske region Piemonte sammen med EU udviklet et program, hvor der arbejdes med ligestilling, jobs og faglige kurser til gavn for over 26 000 mennesker.

Read more about Integreret uddannelse og beskæftigelse i hjemmehjælpssektoren Læs mere >

Pages