investEU

Overblik over projektet

Filtrer efter:

Energetikum – et levende laboratorium

Forskningsbygningen Energetikum ved det østrigske universitet for anvendt videnskab i Burgenland er et forsøgsanlæg på højeste tekniske niveau. Her undersøger forskere, hvordan bygninger fungerer, med fokus på brugernes adfærd. Formålet er at finde måder, hvorpå man kan sikre den maksimale komfort og samtidig mindske energiforbruget til et minimum.

Read more about Energetikum – et levende laboratorium Læs mere >

Systemer til behandling af siliciumskiver

Takket være et lån gennem EU-initiativet investeringsplanen for Europa kan mechatronic systemtechnik fra Villach i den østrigske region Kärnten fortsat vokse ved at udvikle nye maskiner. I næsten 20 år har virksomheden leveret specialiserede systemer til kunder i halvlederindustrien. Det gør den til noget særligt på et hurtigt voksende marked.

Read more about Systemer til behandling af siliciumskiver Læs mere >

Innovation til alle

Med projektet InnoCámaras giver spanske handelskamre finansiering til SMV'er og selvstændige, der ønsker at øge innovationen i deres virksomhed. Modtagerne får tilskud og vejledning og bliver indbudt til arrangementer, hvor de kan udveksle erfaringer og få mere viden.

Read more about Innovation til alle Læs mere >

Forbedrede bydele

EU-støtte og private investeringer har givet bystyret i Santa Coloma de Gramenet i Catalonien mulighed for at forny bydele i Serra d’en Mena-området. Fornyelserne omfatter opførelsen af en multifunktionel bygning, der huser et marked, et bibliotek og en vuggestue. Det er et eksempel på, hvordan bydele kan gøres mere imødekommende og økonomisk og miljømæssigt bæredygtige.

Read more about Forbedrede bydele Læs mere >

Luftfartsmuseum i Szolnok

Det interaktive luftfartsmuseum RepTár i Szolnok i Ungarn er opført med finansiering fra EU og omfatter et udstillingsområde med enestående indblik i luftfartshistorien. Investeringen har også pustet nyt liv i det før forsømte lokalområde, hvor nye butikker og caféer er begyndt at dukke op.

Read more about Luftfartsmuseum i Szolnok Læs mere >

Zsóka Feketes Mangalicafarm

Efter at have afsluttet sin uddannelse i fødevarevidenskab startede Zsóka Fekete sin egen farm i Ungarn med finansiering fra EU. Hendes mål var at opdrætte og sælge svin, dyrke grøntsager og andre afgrøder og lave sine egne produkter ved at forarbejde kød fra den ungarske svinerace Mangalica. Hendes produkter har siden vundet mange prestigefyldte priser.

Read more about Zsóka Feketes Mangalicafarm Læs mere >

Helt ny allergitest

Med finansiering fra EU har SenzaGen udviklet en allergitest. Testen, der ikke kræver dyreforsøg, kontrollerer, om de kemikalier, vi kommer i kontakt med i hverdagen, er allergifremkaldende. Indtil videre har der ikke været metoder til kontrol af, hvorvidt kemikalier fremkalder luftvejsallergier. Luftvejsallergier er et stigende problem. Næsten 10 % af Sveriges befolkning og 4 % af europæerne lider af astma. Dette skyldes delvis, at visse kemikalier, vi kommer i kontakt med, kan fremkalde astma og allergi.

Read more about Helt ny allergitest Læs mere >

Verdens mest miljøvenlige batteri

Batterifabrikant Northvolt arbejder på at udvikle verdens mest miljøvenlige batteri ved hjælp af vandkraft fra det nordlige Sverige.

Takket være støtte fra EU kan Northvolt opføre udviklingscentret Northvolt, hvor batterierne vil blive udviklet og testet, inden de sættes i storproduktion på en fabrik i Skellefteå. Udviklingscentret vil skabe 400 arbejdspladser.

Read more about Verdens mest miljøvenlige batteri Læs mere >

Fra børneværelse til verdensmarkedet

Árpád Vas, stifter af virksomheden Faktum Bútor, lagde grundstenen til sin virksomhed ved at lave møbler til sin søns børneværelse. Han begyndte derefter at udvikle og markedsføre sine produkter, samtidig med at han købte aktiver og moderniserede sine arbejdslokaler med økonomiske bidrag fra EU. Her 25 år senere har Faktum Bútor 45 ansatte og er en vigtig spiller i børnemøbelbranchen med eksport til mange lande.

Read more about Fra børneværelse til verdensmarkedet Læs mere >

Integration via arbejde

Uddannelse og arbejde hjælper immigranter til at blive integreret i det finske samfund. Projektet "Social Impact Bond" (SIB) hjælper 2 500 immigranter til at finde jobs og skaffer på den måde medarbejdere til brancher, der mangler arbejdskraft. Det løber fra 2016 til 2019 og forventes at spare staten for 28 mio. euro frem til udgangen af 2022. Det skal ske gennem lavere udgifter til velfærd og integration og højere skatteindtægter.

Read more about Integration via arbejde Læs mere >

Pages