investEU

Overblik over projektet

Filtrer efter:
Del

Integration via arbejde

Uddannelse og arbejde hjælper immigranter til at blive integreret i det finske samfund. Projektet "Social Impact Bond" (SIB) hjælper 2 500 immigranter til at finde jobs og skaffer på den måde medarbejdere til brancher, der mangler arbejdskraft. Det løber fra 2016 til 2019 og forventes at spare staten for 28 mio. euro frem til udgangen af 2022. Det skal ske gennem lavere udgifter til velfærd og integration og højere skatteindtægter.

Read more about Integration via arbejde Læs mere >
Del

PLOCAN: en videnskabelig port til havet

PLOCAN, De Kanariske Øers havplatform, er et flydende laboratorium for udvikling af avanceret havteknologi. Platformen, der ligger ud for Gran Canarias kyst, er center for talrige forskningsprojekter, der spænder fra havbiologi til fartøjsdesign.

Read more about PLOCAN: en videnskabelig port til havet Læs mere >
Del

Maskindele sætter turbiner i bevægelse

Turbocam România blev grundlagt i 2008 og ligger i Sântana de Mureş i det rumænske distrikt Mureş. Virksomheden fremstiller reservedele og højteknologiske komponenter til generatorer, turbiner og kompressorer i bil-, energi- og luftfartsindustrien. EU-støtte har givet virksomheden, som tidligere kun eksporterede komponenter, mulighed for at sælge integrerede enheder på det internationale marked for turbiner.

Read more about Maskindele sætter turbiner i bevægelse Læs mere >
Del

Fra vægge til whiteboards

Det bulgarske firma Escreo har udviklet en maling, der forvandler kontorvægge til overflader, hvor man kan skrive og tegne med speedmarker. Det gør det nemmere for folk at notere idéer, så snart de opstår, og brainstorming, møder og præsentationer bliver til sjove, kreative aktiviteter. Malingen fremstilles i alle de farver, der findes i RAL-farveskemaet.

Read more about Fra vægge til whiteboards Læs mere >
Del

Intelligente legepladser for børn

Børn bruger i højere og højere grad deres tid på at spille på forskellige elektroniske enheder derhjemme frem for at have det sjovt på legepladsen. Usund mad og manglen på motion gør, at flere og flere lider af fedme. Med EU-støtte har det bulgarske firma Playground Energy udviklet legepladser, hvor kinetisk energi fra spil bliver omdannet til lyd og lys. Det tilskynder børn til at bevæge sig mere og leve et sundere liv.

Read more about Intelligente legepladser for børn Læs mere >
Del

Friske granatæbler fra Grækenland

Alfeios Rodi blev oprettet af en række venner og kolleger og er en innovativ socialøkonomisk virksomhed, der kombinerer dyrkning, lagring, forarbejdning og salg af granatæbler. Formålet med virksomheden er at udvikle en ny slags superfood og gradvist gøre Peloponnes og det kontinentale Grækenland til et af Europas hovedområder for granatæbledyrkning.

Read more about Friske granatæbler fra Grækenland Læs mere >
Del

Cykelhjelm med airbag

Firmaet Hövding i Malmø har udviklet en innovativ cykelhjelm efter flere års forskning og udvikling. Den er udformet som en diskret krave, der passer rundt om halsen. Kraven indeholder en sammenfoldet airbag, der udløses, hvis der sker en ulykke, og så beskytter den cyklistens hoved.

Read more about Cykelhjelm med airbag Læs mere >
Del

Grøn transport fra Bulgarien

Der er behov for en omgående indsats for at bekæmpe klimaforandringerne. Den bulgarske virksomhed arbejder på at finde hensigtsmæssige og miljøvenlige transportløsninger. Med støtte fra EU udvikler den e-mobilitet i Sydøsteuropa ved at udleje elbiler og bygge netværk af ladestationer.

Read more about Grøn transport fra Bulgarien Læs mere >
Del

Et intelligent busstoppested

Den ungarske virksomhed AQUIS Innovo arbejder med intelligent infrastruktur i byerne, IT inden for offentlig transport og kundeserviceløsninger. Firmaet er nu ved at udvikle et multifunktionelt busstoppested med EU-støtte. Smart Bus Stop giver aktuel trafikinformation og giver samtidig passagererne mulighed for at udføre daglige opgaver, f.eks. betale regninger, sende pakker eller købe taletid til telefonen.

Read more about Et intelligent busstoppested Læs mere >
Del

Metalarbejdsvirksomhed udvider

Papp és Társa Lakatos, som blev grundlagt af  János Papp og hans far i 2009, er nu en førende virksomhed i Kecskemét i det østlige Ungarn. Den fremstiller metalkonstruktioner og tilbyder en lang række metalprodukter og tjenesteydelser. Firmaet, der har kunder i hele Ungarn, fik i 2015 EU-finansiering til at øge produktionskapaciteten.

Read more about Metalarbejdsvirksomhed udvider Læs mere >

Pages