investEU
Partajați

La Treviso, un nou spital axat pe sănătate și durabilitate

Reamenajare pentru un spital modern, cu un consum energetic mai mic

Despre acest proiect

Durabilitatea mediului necesită eforturi considerabile din partea tuturor sectoarelor economice, inclusiv a sistemului medical. În Italia, această problemă a fost abordată de spitalul Ca’Foncello din Treviso, unde, datorită sprijinului oferit de regiunea Veneto și de UE, vor fi renovate clădirile existente și vor fi construite noi instalații. Acest lucru va ajuta spitalul să-și crească eficiența energetică, să-și reducă emisiile de dioxid de carbon și să atingă un nivel înalt de ecodurabilitate până în 2024.

Un spital de referință

Durabilitatea mediului necesită un angajament semnificativ din partea tuturor sectoarelor economice, inclusiv a sistemului medical. În Italia, această problemă a fost abordată de spitalul Ca’Foncello din Treviso, unde, datorită sprijinului oferit de regiunea Veneto și de UE, vor fi renovate clădirile existente și vor fi construite noi instalații. Acest lucru va ajuta spitalul să-și crească eficiența energetică, să-și reducă emisiile de dioxid de carbon și să atingă un nivel înalt de ecodurabilitate până în 2024.

Până în 2024, serviciile de sănătate din Italia și, în special, cele din orașul Treviso, vor avea un spital care va deveni un punct de referință în ceea ce privește îngrijirile medicale și utilizarea energiei. Datorită unui proiect de infrastructură în parteneriat public-privat care vizează îmbunătățirea serviciilor, complexul Ca’ Foncello din Treviso va deveni un centru de sănătate axat pe ecodurabilitate. Acesta va fi înconjurat de 5 hectare de spații verzi și căi pietonale și va beneficia de infrastructură adaptată pentru a reduce consumul de energie și emisiile și pentru a reutiliza apele reziduale.

Clădirile existente vor fi renovate, în timp ce altele noi vor fi construite. Clădirile noi și cele renovate, în egală măsură, vor îndeplini cele mai recente cerințe în materie de reglementări structurale pentru siguranță și rezistența la cutremur.

Spitalul va dispune de un număr suplimentar de 1 000 de paturi, din care 600 vor fi într-o clădire modernă, de înaltă tehnologie, iar celelalte 400 într-un spațiu nou de terapie intensivă și medie, precum și de 200 de săli de asistență medicală ambulatorie. De asemenea, vor fi create centre de cercetare și logistică.

„În opinia noastră, Treviso va deveni un model care va fi urmat în întreaga regiune Veneto - un nou concept de spital cu un parc și servicii publice excelente, bine integrat în oraș”, a declarat președintele regiunii Veneto, dl Luca Zaia, explicând că proiectul va începe cu „sediul central pentru numărul de urgență 118 și va oferi ulterior orașului un complex spitalicesc modern și cu tehnologie avansată. Acesta va fi spitalul viitorului”.

Costul total al proiectului este estimat la peste 250 de milioane EUR, buget parțial finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Prin intermediul Fondului european pentru investiții strategice - o inițiativă a UE menită să mobilizeze investiții pentru proiecte importante din punct de vedere strategic - BEI va pune la dispoziție aproximativ 70 de milioane EUR pentru proiectarea, construcția și punerea în funcțiune a unității spitalicești. 

Fapte și date
  • Proiectul va reduce consumul de energie și volumul de emisii al spitalului și îi va permite acestuia să reutilizeze apa uzată
  • Spitalul va fi înconjurat de 5 hectare de spațiu verde
  • Vor fi create 1 000 de paturi și 200 de săli ambulatorii
  • Costul total este de 250 de milioane EUR, din care aproximativ 70 de milioane EUR provin de la UE
Coordonator:
N/A
Finanțare europeană:
EUR 70 000 000
Parteneri:
N/A
Loc:
Italia, Treviso
Interval de timp:
2014 - 2024
ECAS Login