investEU
Del

Uddannelse af Guadeloupes håndværkere

EU støtter Saint-Claudes regionale universitet for kunstneriske fag og håndværk

Om dette projekt

Guadeloupe er et af de franske oversøiske departementer, der er hårdest ramt af arbejdsløshed, især blandt unge. For at afhjælpe dette problem har EU ydet støtte til øens regionale universitet for kunstneriske fag og håndværk. Universitetet understøtter livslang læring ved at undervise mennesker med forskellig baggrund, bl.a. unge, studerende, virksomhedsledere og lønmodtagere.

Undervisning i håndværksfag og kunstneriske fag skaber jobs i Guadeloupe

Håndværk og kunsthåndværk kan være den rigtige vej at gå på et konkurrencepræget jobmarked. Siden 2012 har Guadeloupe's regionale universitet for kunstneriske fag og håndværk udbudt en række kurser til mennesker med alle slags baggrund. Det drejer sig om både studerende, virksomhedsledere og arbejdere under omskoling. På kurserne får de mulighed for at udvide deres kompetencer og finde job på så forskellige områder som kunst, mode, personlig pleje, catering og hygiejne.

Universitetet uddanner mere end 800 mennesker om året og medvirker dermed til at sænke arbejdsløsheden i Guadeloupe, især blandt de unge. Dets fokus på livslang læring er en af grundene til, at EU støtter projektet.

Tal og fakta
  • Et budget på 24,5 mio. euro – heraf 40 % fra EU
  • Over 800 studerende om året
  • 6,577m2 er afsat til erhvervsuddannelse
Koordinator:
Sammenslutningen af fag og håndværkere i regionen Guadeloupe
Partnere:
EU, Guadeloupes akademi, Guadeloupe local project, Fagforeningen for håndværkere
Sted:
Frankrig, Saint-Claude, Guadeloupe
Tidsramme:
2012 - 2020
ECAS Login