investEU
Dela

Laddningssystem för hantering av kiselskivor

Medelstort företag utvecklar innovativa specialmaskiner för halvledarindustrin

Om detta projekt

Tack vare ett lån inom EU:s investeringsplan för Europa kan Mechatronic Systemtechnik från Villach i den österrikiska delstaten Kärnten fortsätta att växa genom att utveckla nya maskiner. Företaget har sålt specialsystem till kunder i halvledarindustrin i nästan 20 år och intar därmed en särställning på denna snabbt växande marknad.

Högteknologiska halvledarlösningar från Kärnten

För att kunna fortsätta växa investerar Mechatronic Systemtechnik i utvecklingen av nya maskiner. Företaget i Villach, Österrike, har lånat 4,5 miljoner euro från en österrikisk bank. Hälften av lånet garanteras av Europeiska investeringsfonden med stöd av Europeiska fonden för strategiska investeringar.

– Finansieringsvillkoren var mycket attraktiva för vårt företag, säger vd Christoph Rauch. Vi använder pengarna för att systematiskt stärka vår marknadsposition. Det är bra att veta att EU stöder vår utveckling av innovationer för den globala marknaden.

Mechatronic Systemtechnik är ett högspecialiserat företag med ett unikt produktsortiment för hantering av tunna halvledarskivor. De används främst av fordonsindustrin för eldrivna och förarlösa bilar och av telekomindustrin för smarta telefoner och bärbara datorer.

Fakta och siffror
  • Grundades 1998
  • Huvudkontor och tillverkning i Villach, Österrike
  • Global leverantör av automatiska laddningssystem för hantering av kiselskivor
  • Över 90 anställda
  • Över 200 system levererade
Samordnare:
Bank Austria
Partners:
N/A
Plats:
Österrike, Villach (Kärnten)
Tidsram:
2016 - 2020
ECAS Login