investEU
Deli

Sistemi za ravnanje s silikonskimi rezinami

Inovativno MSP razvija specializirane stroje za industrijo polprevodnikov

O tem projektu

Posojilo v okviru naložbenega načrta za Evropo omogoča nadaljnji razvoj podjetja mechatronic systemtechnik iz Beljaka na avstrijskem Koroškem. Podjetje že 20 let proizvaja specializirane sisteme za industrijo polprevodnikov. To mu daje posebno mesto na trgu, ki se hitro širi.

Zahtevne tehnološke rešitve iz Koroške za polprevodnike

Da bi nadaljevalo stabilno rast zadnjih let, podjetje mechatronic systemtechnik vlaga v razvoj novih strojev. Podjetje iz avstrijskega Beljaka je pri avstrijski banki dobilo posojilo v znesku 4,5 milijona evrov s 50-odstotnim jamstvom Evropskega investicijskega sklada in podporo Evropskega sklada za strateške naložbe.

„Finančni pogoji za naše podjetje so bili zelo privlačni.  Sredstva uporabljamo za sistematično utrjevanje našega položaja na trgu. Pri razvoju naših inovacij za svetovni trg nam pomaga Evropska unija,” je dejal direktor Christoph Rauch.

Podjetje mechatronic systemtechnik je visoko specializirano podjetje z edinstveno izbiro proizvodov za ravnanje s tankimi silikonskimi rezinami iz polprevodnih materialov. V glavnem se uporabljajo v avtomobilski industriji za vozila na električni pogon ali samovozeča vozila, in v telekomunikacijski industriji za pametne telefone in nosljive naprave.

Dejstva in številke
  • Ustanovljeno leta 1998
  • Sedež in proizvodnja v avstrijskem Beljaku
  • Svetovni dobavitelj avtomatiziranih sistemov za ravnanje s silikonskimi rezinami
  • Več kot 90 zaposlenih
  • Več kot 200 dobavljenih sistemov
Koordinator:
Bank Austria
Partnerji:
N/A
Kraj:
Avstrija, Beljak, Koroška
Časovni okvir:
2016 - 2020
ECAS Login