investEU
Podijelite

Sustavi za rukovanje silicijskim supstratima

Inovativni MSP razvija specijalizirane strojeve za industriju poluvodiča

O ovome projektu

Zahvaljujući zajmu u okviru EU-ove inicijative Plan ulaganja za Europu poduzeće Mechatronic Systemtechnik iz Villacha u austrijskoj regiji Koruškoj može nastaviti rasti razvijajući nove strojeve. To poduzeće već gotovo 20 godina opskrbljuje korisnike u industriji poluvodiča specijaliziranim sustavima. Po tome su prepoznatljivi na tržištu koje brzo raste.

Visokotehnološka rješenja za poluvodiče iz Koruške

Poduzeće Mechatronic Systemtechnik proteklih godina bilježi stalan rast. Kako bi se rast održao, ulažu u razvoj novih strojeva. Tom je poduzeću iz Villacha u Austriji jedna austrijska banka dala zajam od 4,5 milijuna eura, uz 50-postotno jamstvo Europskog investicijskog fonda i potporu Europskog fonda za strateška ulaganja.

„Uvjeti financiranja bili su nam vrlo privlačni. Upotrebljavamo ta sredstva kako bismo sustavno poboljšavali svoj položaj na tržištu. Zadovoljni smo što nas Europska unija podupire u razvoju inovacija za svjetsko tržište”, izjavio je glavni direktor poduzeća Christoph Rauch.

Visokospecijalizirano poduzeće Mechatronic Systemtechnik nudi jedinstvenu paletu proizvoda za rukovanje tankim silicijskim supstratima od poluvodičkog materijala. Ti se supstrati uglavnom upotrebljavaju u automobilskoj industriji za proizvodnju električnih automobila i automobila bez vozača te u telekomunikacijskoj industriji za pametne telefone i prenosive elektroničke uređaje.

Činjenice i brojke
  • Osnovano 1998.
  • Sjedište i proizvodnja u Villachu u Austriji
  • Globalni dobavljač automatiziranih sustava za rukovanje silicijskim supstratima
  • Više od 90 zaposlenih
  • Isporučuje više od 200 sustava
Koordinator:
Bank Austria
Partneri:
N/A
Mjesto:
Austrija, Villach, Koruška
Rokovi:
2016 - 2020
ECAS Login