investEU
Споделете

Системи за обработка на силициеви пластини

Новаторско МСП разработва специализирани машини за производството на полупроводници

За този проект

Благодарение на заем в рамките на Плана за инвестиции за Европа, компанията mechatronic systemtechnik от Филах в австрийския регион Каринтия може да продължи да расте, като разработва нови машини. От близо 20 години компанията доставя специализирани системи на клиенти в сектора на производство на полупроводници. Това я откроява от останалите участници в този бързо развиващ се пазар.

Високотехнологични решения в областта на полупроводниците от Каринтия

За да запази стабилния си растеж от последните години, mechatronic systemtechnik инвестира в разработването на нови машини. Компанията от Филах, Австрия, е получила заем от 4,5 млн. евро от австрийска банка с 50 % гаранция от Европейския инвестиционен фонд, подкрепена от Европейския фонд за стратегически инвестиции.

„Условията за финансиране бяха много привлекателни за нашата компания. Използваме средствата систематично за укрепване на нашите позиции на пазара. Добре е да знаем, че Европейският съюз ни подкрепя в разработването на иновации за световния пазар“, отбелязва управляващият директор Кристоф Раух.

Mechatronic systemtechnik е високо специализирана компания с уникален набор от продукти за обработка на тънки пластини, направени от полупроводникови материали. Те се използват предимно в автомобилната промишленост — за електрически автомобили и автомобили без шофьор, както и в телекомуникационния сектор — за смартфони и преносими устройства.

Факти и цифри
  • Основана през 1998 г.
  • Седалището и производството на компанията Са базирани във Филах, Австрия
  • Доставя в цял свят автоматизирани системи за обработка на силициеви пластини
  • Повече от 90 служители
  • Доставени над 200 системи
Координатор:
Bank Austria
Партньори:
N/A
Местоположение:
Австрия, Филах, Каринтия
Етапи:
2016 - 2020
ECAS Login