investEU
Partajați

Pacienții români beneficiază de finanțare europeană

O rețea privată de sănătate construiește noi facilități

Despre acest proiect

Rețelei private de sănătate Regina Maria i-a fost garantată un credit de 15 milioane euro prin Planul de Investiții pentru Europa. Această finanțare permite modernizarea și extinderea serviciilor.

Rețeaua privată de sănătate Regina Maria își extinde serviciile și aria de acoperire

Prin dezvoltarea unor pachete de abonamente medicale, sistemul privat de sănătate încearcă  să educe pacienții, să se preocupe de sănătate înainte apariției unor probleme medicale.

Pachetele oferite angajaților de către companiile din țară îi încurajează pe aceștia să apeleze mai des la medic preventiv, obicei prezent, de altfel, doar la o mică parte din populație. 

În 2016, Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA constata, în urma unui studiu, că 30% dintre români au mers la medic doar când au prezentat simptome/dureri, şi numai unul din cinci s-a prezentat la medic în scop preventiv.

Introducerea pachetelor private a dus la o schimbare de comportament, abonații în regim privat mergând la medic de 2,5 de ori mai mult decât ceilalți. Cu cât cardul de sănătate acoperă mai multe servicii, beneficiarul are tendința de a vizita medicul mai des, prevenind astfel o serie de afecțiuni și/sau complicații.

Importanța unui sistem de sănătate performant constă și în accesul facil la acesta. Operator privat cu o vechime de peste 20 de ani pe piața din România, Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA și-a consolidat procesul de extindere în țară prin accesarea unui credit de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții. Creditul a primit garanții prin Planul de Investiții al Comisiei Europene, Planul Juncker, făcând posibile investițiile în construirea a două spitale private și 15 centre ambulatorii - policlinici, laboratoare, clinici de imagistică.

Prin proiectul de extindere, operatorul de sănătate își va crește capacitatea de acoperire și estimează că va genera 2.000 de noi locuri de muncă.

Fapte și date
  • Regina Maria oferă servicii private de sănătate de peste 20 de ani în România
  • Un studiu realizat în 2016 a reliefat că 30% dintre români merg la medic doar când prezintă simptome și doar unul din cinci români vizitează medicul în scop preventiv
  • Persoanele cu abonamente medicale private merg la medic de 2,5 ori mai des decât cei fără acest tip de servicii, prevenind astfel din timp diverse probleme care ar putea să apară
  • Un împrumut în valoare de 15 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții va permite rețelei Regina Maria să construiască două noi spitale și 15 centre ambulatorii
  • Această investiție va crește accesul la servicii de sănătate private și va crea 2.000 de locuri de muncă
Coordonator:
Rețeaua privată de sănătate Regina Maria
Parteneri:
N/A
Loc:
România
Interval de timp:
2017 - 2020
ECAS Login