investEU
Del

Nye markeder for bulgarsk rosenolie

Naturprodukter fremstilles med moderne udstyr i Panagyurishte

Om dette projekt

Ina EOOD, en lille producent af æterisk olie fra Panagyurishte i Bulgarien, har købt moderne destillationsudstyr til fremstilling af rosenolie med EU-støtte. Det har givet virksomheden mulighed for at starte en nye produktionslinje for økologiske produkter og opfylde den voksende efterspørgsel efter naturlige olier i Bulgarien og resten af Europa.

EU-støtte til bulgarsk rosenolie

Med 10 393 euro af sine egne midler og 10 407 euro i EU-støtte moderniserede Ina EOOD fra Panagyurishte i Bulgarien sit udvalg af produkter. Virksomheden startede en ny produktionslinje for naturlige æteriske olier, som forbedrede dens eksportpotentiale væsentligt.

Virksomhedens ejer, Veselina Ralcheva, udtaler: "EU-investering hjælper bulgarske iværksættere med at vokse hurtigere, end de ville være i stand til med egne midler alene. Det nye udstyr, som gjorde det muligt for os at starte produktion af økologiske olier, var afgørende".

Takket være sin økologiske rosenolie anses Ina EOOD som en pålidelig producent af æteriske olier på de lokale og internationale markeder. Virksomheden leverer til firmaer som Biofresh i Bulgarien og Wala i Tyskland.

Tal og fakta
  • Større produktudvalg med økologisk rosenolie og rosenvand
  • Eksporten steg fra 13 000 euro til 168 000 euro mellem 2012 og 2014
  • 3 nye sæsonbetingede arbejdspladser i landbruget
Koordinator:
Ina EOOD
Finansiering fra EU:
EUR 10 407
Partnere:
N/A
Sted:
Bulgarien, Tæt på Panagyurishte
Tidsramme:
2012 - 2014
ECAS Login