investEU
Del

Job’In: one stop shop for iværksættere

Støtte til iværksætterkultur og jobskabelse i Vallonien

Om dette projekt

Job’In bekæmper arbejdsløshed i Vallonien ved at hjælpe jobsøgende med at starte deres egen virksomhed. Projektet får 50 % af sine midler fra EU og beskæftiger 28 personer 7 forskellige steder i regionen.

Job'In: one of many EU-funded projects in Belgium

Did you know? The EU finances projects with local impact
Henin Fanny, Manager at Les Voisines (Liège)

By funding projects like Job'In, the EU helps people looking for work to start their own company. Since 1997, Job'In has supported more than 2,000 entrepreneurs in Wallonia.

The EU is investing in thousands of other Belgian projects to support communities. The impact can be seen in terms of:
•    job creation and local economic development
•    innovation and investment in R&D
•    support for training and employment

Did you know?

Jobsøgende får hjælp til at opnå faglig tilfredsstillelse

Siden 1997 har Job’In hjulpet jobsøgende, selvstændige og personer, som ønsker at skifte karriereretning, med at starte holdbare virksomheder. 

Direktør Marine Troisfontaines ser kontoret som et springbræt, der giver selvstændige erhvervsdrivende de rette værktøjer til at konkurrere på markedet. Med hendes egne ord hjælper dette med at gøre iværksætteri til "en positiv oplevelse, der er umagen værd, og en kilde til faglig tilfredsstillelse". Med en inspirerende entusiasme understreger hun, at EU-finansieringen giver mulighed for at spille både en social og en økonomisk rolle i Vallonien. 

Marine Troisfontaines' personlighed samt Job’In's filosofi kan beskrives kort med Aristoteles ord: "Glæde i arbejdet giver perfektion i resultatet".

Støtte til iværksættere i Vallonien på alle niveauer

Økonomien i den belgiske region Vallonien er præget af små virksomheder, som skal fremmes og støttes. For at fremme iværksætterkulturen har offentlige myndigheder på alle niveauer iværksat en række projekter, planer og finansieringsværktøjer. 

På europæisk plan spiller EU's strukturfonde og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling en afgørende rolle i at finansiere adskillige projekter. På regionalt plan skal det vallonske styres Marshall Plan 4.0 sætte skub i regionens økonomi. 

Forandringer på arbejdsmarkedet gør det vigtigt for folk at skabe muligheder for sig selv. Jobsøgende i Vallonien står i dag bag en fjerdedel af alle nystartede virksomheder. Vallonien tror på de arbejdsløses potentiale til at skabe deres eget job, og støtter derfor organisationer, der hjælper jobsøgende med at blive selvstændige erhvervsdrivende.

Tal og fakta
  • Der er over 298 000 virksomheder i Vallonien, hvoraf 81 % har under 10 ansatte
  • Der etableres 15-20 000 virksomheder om året, mens andre lukkes
  • Der findes i øjeblikket 12 vallonske organisationer, som hjælper folk med at skabe deres eget job
  • Job'In blev oprettet i 1997 og har hjulpet med at etablere næsten 2 000 virksomheder inden for forskellige sektorer
  • Over 75 % af disse virksomheder eksisterer stadig efter tre år
Koordinator:
Regionen Vallonien
Finansiering fra EU:
EUR 1 160 000
Partnere:
FOREM
Sted:
Belgien, Vallonien
Tidsramme:
2014 - 2020
ECAS Login