investEU
Jaa

Belgiassa investoidaan ihmiseen

Comme Chez Nous auttaa vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä Valloniassa

Tietoa tästä hankkeesta

EU tukee Comme Chez Nous yhdistystä, joka tarjoaa hätämajoitusta, terveydenhoitoa ja koulutusta apua tarvitseville ihmisille Belgian Valloniassa. Yhdistyksen tavoitteena on auttaa ihmisiä takaisin jaloilleen, jotta he pääsisivät vähitellen osallistumaan yhteiskuntaan. Vuonna 2018 Comme Chez Nous antoi apua ja koulutusta 1 037 ihmiselle.

Tukea yli 1 000 syrjäytyneelle

Tukemalla Comme Chez Nous yhdistyksen toimintaa EU auttaa vaikeassa tilanteessa olevia sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan. Yhdistys auttaa esimerkiksi tilanteissa, jolloin henkilö tai perhe on joutunut asunnottomaksi, puutteellisiin asuinoloihin, häätöuhan alle tai syrjäytynyt yhteiskunnasta.

Comme Chez Nous tarjoaa monenlaisia palveluja saman katon alla: yhdistys auttaa asunnon hankintaan ja terveydenhuollon palveluihin liittyvissä paperitöissä sekä tarjoaa myös ammatillista valmennusta ja koulutusta. Projektin vahvuus on yhdistyksen pitkäaikaisessa sitoutumisessa: avun tarvitsija saa apua ja ohjausta koko matkan takaisin yhteiskuntaan.

Yksi avunsaajista kertoo: ”Tukihenkilöni antoivat minulle inspiraatiota ja auttoivat minua näkemään kykyni. Olen nyt aloittanut koulutuksen, jonka päätteeksi alan itsekin toimia tukihenkilönä. Olen todella ylpeä edistymisestäni.”

Vuonna 2018 Comme Chez Nous yhdistykseen oli yhteydessä 1 037 tuensaajaa 19 000 kertaa, mikä kertoo yhdistyksen sitoutumisesta sosiaalistavaan työhön.

Faktoja ja lukuja
  • Vuonna 2018 Comme Chez Nous yhdistys antoi apua ja koulutusta 1 037 ihmiselle.
  • Avunsaajat ja yhdistyksen henkilökunta olivat yhteydessä toisiinsa 19 045 kertaa vuoden aikana, mikä kertoo yhdistyksen sitoutumisesta sosiaalistavaan työhön.
  • Suurin osa avunsaajista on 18–24-vuotiaita.
  • Comme Chez Nous saa 380 441 euroa tukea Euroopan sosiaalirahastosta ja Vallonialta kaudella 2016–2020.
Koordinaattori:
Sophie Crapez, Comme Chez Nous yhdistyksen koordinaattori
EU-rahoitus:
EUR 380 441
Yhteistyökumppanit:
Sijainti:
Belgia, Charleroi
Aikataulu:
2016 - 2020
ECAS Login