investEU
alt text
Partajați

Integrare prin muncă

Un proiect finlandez caută locuri de muncă pentru imigranți și forță de muncă pentru întreprinderi

Despre acest proiect

Educația și munca le permit imigranților să se integreze în societatea finlandeză. Proiectul „Social Impact Bond” (SIB) își propune să ajute 2 500 de imigranți să-și găsească un loc de muncă și, în același timp, să le ofere sectoarelor deficitare forța de muncă necesară. Lansat în 2016, proiectul se va finaliza în 2019 și îi va permite statului să facă economii de 28 de milioane EUR până la sfârșitul lui 2022. Aceste economii vor veni din reducerea cheltuielilor pentru asistență socială și integrare și din încasări mai mari din taxe.

Un proiect pentru integrarea imigranților pe piața muncii

Mai multe sectoare ale economiei finlandeze, în special industria prelucrătoare, logistica și construcțiile, se confruntă cu un deficit de lucrători calificați. Imigranții pot răspunde acestei nevoi, dar în Finlanda ei sunt deseori obligați să petreacă ani de zile în sistemul de educație înainte de a se integra pe piața muncii.

Totodată, pe măsură ce piața devine din ce în ce mai globalizată, angajatorii vor avea nevoie de candidați foarte bine pregătiți. O piață a muncii diversă din punct de vedere cultural va ajuta Finlanda să atragă talente din lumea întreagă.

De aceea, este important să se stabilească legături mai eficiente între angajatori, potențialii candidați din rândul imigranților și furnizorii de cursuri de formare. Proiectul de integrare SIB le oferă imigranților formare la locul de muncă adaptată nevoilor lor și cerințelor de pe piața muncii. De asemenea, se organizează cursuri de limbă. Acest lucru este esențial pentru găsirea unui loc de muncă, stabilirea de contacte și punerea bazelor viitoarei cariere.

Fapte și date
  • sprijin pentru integrarea imigranților în societatea finlandeză
  • 28 de milioane EUR economii nete pentru stat până la sfârșitul anului 2022
  • 53 % din participanți angajați în termen de 3 ani de la începerea proiectului
Coordonator:
Ministerul afacerilor externe și al ocupării forței de muncă, TE Services, Sitra și Epiqus Oy, FIM
Parteneri:
N/A
Loc:
Finlanda
Interval de timp:
2016 - 2019
ECAS Login