investEU
alt text
Del

Integration via arbejde

Finsk projekt skaffer arbejde til immigranter og arbejdskraft til virksomheder

Om dette projekt

Uddannelse og arbejde hjælper immigranter til at blive integreret i det finske samfund. Projektet "Social Impact Bond" (SIB) hjælper 2 500 immigranter til at finde jobs og skaffer på den måde medarbejdere til brancher, der mangler arbejdskraft. Det løber fra 2016 til 2019 og forventes at spare staten for 28 mio. euro frem til udgangen af 2022. Det skal ske gennem lavere udgifter til velfærd og integration og højere skatteindtægter.

Uddannelse hjælper immigranter med at opbygge karrierer og netværk

I Finland har nogle brancher, især inden for produktion, logistik og byggeri, svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Immigranter kan godt opfylde behovet, men de skal i mange tilfælde bruge mange år på at uddanne sig, før de er klar til at arbejde.

Dertil kommer, at efterhånden som jobmarkedet bliver mere og mere globaliseret, får arbejdsgiverne brug for flere højtuddannede medarbejdere. Et kulturelt mangfoldigt arbejdsmarked er med til at trække førende internationale talenter til Finland.

Derfor er det vigtigt at koble arbejdsgivere, potentielle arbejdstagere med indvandrerbaggrund og nye uddannelsesforløb sammen på en mere effektiv måde. Integrationsprojektet SIB giver immigranter mulighed for at få en uddannelse på arbejdspladsen, som er tilpasset både deres og arbejdsgivernes behov. De kan også tage sprogkurser. Denne fremgangsmåde er nøglen til at finde arbejde i en fart og tage de første skridt til at opbygge en karriere og et netværk.

Tal og fakta
  • SIB understøtter immigranters integration i det finske samfund
  • Projektet sparer staten for 28 mio. euro netto frem til slutningen af 2022
  • 53 % af deltagerne kommer i arbejde inden for 3 år efter projektets start
Koordinator:
Økonomi- og beskæftigelsesministeriet, TE Services, Sitra, Epiqus Oy og FIM
Partnere:
N/A
Sted:
Finland
Tidsramme:
2016 - 2019
ECAS Login