investEU
Delen

Geïnspireerd op de huid

Skinspiration maakt cosmetica die gezond is voor de huid

Over dit project

Skinspiration, dat in 2014 is opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Funchal, op Madeira. Het bedrijf werkt samen met de farmaceutische faculteit van de Universiteit van Lissabon aan de klinische ontwikkeling van een dermatologische productlijn. Tot voor kort bracht Skinspiration zijn producten alleen in Portugal op de markt, maar nu begint het ook buitenlandse markten te verkennen.

Innovatieve cosmetica met traditionele grondstoffen

Op basis van een overeenkomst met de Universiteit van Lissabon en met steun van de EU heeft Skinspiration zijn concept "Traditional New Era Cosmetics" ontwikkeld. De innovatieve technologie waarover het bedrijf dankzij die samenwerking kan beschikken, maakt het mogelijk traditionele grondstoffen optimaal te benutten.

Met financiële steun van de EU zijn de klinische, sensoriële en veiligheidstests uitgevoerd die nodig waren voor een nieuwe lijn van producten. Een opmerkelijk bestanddeel van de nieuwe productlijn, die uit een gezichtscrème, bodymilk en handcrème bestaat, is de melk van een Portugese ezelsoort.

Behalve in Portugal is het bedrijf ook al actief in het VK en de VS. Nu wil het nieuwe markten, zoals Rusland, gaan betreden.

Feiten en cijfers
  • Actief in Portugal, het VK en de VS
  • Strategisch partnerschap met de farmaceutische faculteit van de Universiteit van Lissabon
  • Producten op basis van melk van een Portugese ezelsoort, moringa en granaatappel
Coördinator:
Pedro Boavida (medeoprichter)
Partners:
Farmaceutische faculteit van de Universiteit van Lissabon (FFUL)
Locatie:
Portugal, Funchal, Madeira
Looptijd:
2013 - 2014
ECAS Login