investEU
Megosztás

Ihletünk a bőr

Skinspiration: bőrgyógyászati kozmetikumok

A projektről

A Skinspiration 2014-ben jött létre, székhelye Madeirán, Funchal városában van. A cég a Lisszaboni Egyetem gyógyszerészeti karával együttműködve bőrgyógyászati termékek klinikai fejlesztésével foglalkozik. A vállalkozás a kozmetikumokat jelenleg csak Portugáliában forgalmazza, de most tervbe vette, hogy külföldön is megveti a lábát.

Hagyományos összetevőket tartalmazó innovatív kozmetikai termékek

A Skinspiration kozmetikai termékek kifejlesztése céljából együttműködési megállapodást kötött a Lisszaboni Egyetem gyógyszerészeti karával. A madeirai cég koncepciója: hagyományos alapanyagokból korszakalkotó kozmetikai termékeket előállítani. A projekt uniós támogatást is elnyert. A kezdeményezés a hagyományos nyersanyagokban rejlő potenciál maximális kiaknázására irányul, mégpedig innovatív technológiák bevetése révén.

A cég az uniós finanszírozás felhasználásával klinikai, érzékelési és biztonsági teszteket is végzett, melyek eredményeképpen kiemelkedő minőségű új termékvonalat hozott létre. A Skinsecret termékcsaládhoz tartozó arc-, test- és kézápoló krémek egyik fő alapanyaga a szamártej, mely egy helyi szamárfajtától származik.

A vállalkozás már nemcsak Portugáliában, hanem az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban is jelen van. Célja a további terjeszkedés, mielőbb meg szeretné vetni a lábát például az oroszországi piacon.

Részletek és adatok
  • Portugáliában, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban van jelen
  • Stratégiai partnerségben áll a Lisszaboni Egyetem gyógyszerészeti karával
  • A cég termékeinek alapanyagai: egy portugál szamárfajta teje, a moringa nevű növény és a gránátalma
Koordinátor:
Pedro Boavida (alapító partner)
Partnerek:
A Lisszaboni Egyetem gyógyszerészeti kara (FFUL)
Helyszín:
Portugália , Funchal, Madeira
Időtartam:
2013 - 2014
ECAS Login