investEU
Podijelite

Koža kao inspiracija

Skinspiration stvara kozmetiku s dermatološkim prednostima

O ovome projektu

Poduzeće Skinspiration osnovano je 2014., a sjedište mu je u Funchalu na Madeiri. S farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Lisabonu surađuje na kliničkom razvoju linije dermatoloških proizvoda. Te kozmetičke proizvode prodaje u Portugalu, ali sada se želi proširiti i na inozemstvo.

Inovativna kozmetika od tradicionalnih sastojaka

U suradnji s farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Lisabonu te uz potporu EU-a poduzeće Skinspiration osmislilo je koncept „tradicionalne kozmetike za novo doba”. Taj im je koncept omogućio da ostvare puni potencijal tradicionalnih sirovina s pomoću inovativne tehnologije.

Sredstva EU-a doprinijela su i kliničkim, senzornim i sigurnosnim ispitivanjima na temelju kojih je osmišljena temeljna formula za prepoznatljivu vrstu proizvoda. Linija proizvoda Skinsecret uključuje kreme za lice, tijelo i ruke te kao poseban sastojak sadržava mlijeko portugalske pasmine magarca.

Osim u Portugalu, to je poduzeće već prisutno i na tržištima u Ujedinjenoj Kraljevini i SAD-u. Sada je usmjereno na nova tržišta, kao što je Rusija.

Činjenice i brojke
  • Aktivno u Portugalu, Ujedinjenoj Kraljevini i SAD-u
  • Strateško partnerstvo s farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Lisabonu
  • Linija proizvoda na bazi mlijeka portugalske pasmine magarca, moringe i šipka
Koordinator:
Pedro Boavida (osnivački partner)
Partneri:
Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Lisabonu (FFUL)
Mjesto:
Portugal, Funchal, Madeira
Rokovi:
2013 - 2014
ECAS Login