investEU
Споделете

Вдъхновение от кожата

Skinspiration създава козметични продукти с дерматологични ползи

За този проект

Седалището на основаната през 2014 г. компания Skinspiration се намира във Фуншал, Мадейра. Компанията работи в сътрудничество с факултета по фармация на Лисабонския университет по клиничното разработване на линия дерматологични продукти. Skinspiration продава продуктите си в Португалия, а сега иска да излезе и на чуждестранния пазар.

Новаторска козметика, основана на традиционни съставки

След като сключва споразумение с факултета по фармация на Лисабонския университет и получава финансиране от ЕС, Skinspiration създава концепцията си „Традиционна козметика от новата ера“. Това ѝ позволява да използва максимално потенциала на традиционни суровини, прилагайки новаторска технология.

Финансирането от ЕС подпомага клиничните и сензорни изпитвания и изпитванията за безопасност, благодарение на които се ражда основната формула за една открояваща се линия продукти. Наречена Skinsecret, тя включва крем за лице, тяло и ръце, като специална съставка в продуктите е мляко от португалска порода магаре.

Освен в Португалия, компанията вече работи и в Обединеното кралство и САЩ. Целта сега е да се проучат нови пазари, например Русия.

Факти и цифри
  • работи в Португалия, Обединеното кралство и САЩ
  • стратегическо партньорство с факултета по фармация на Лисабонския университет
  • линия от продукти, основани на мляко от португалска порода магаре, моринга и нар
Координатор:
Педро Боавида (партньор основател)
Партньори:
Факултет по фармация на Лисабонския университет
Местоположение:
Португалия, Фуншал, Мадейра
Етапи:
2013 - 2014
ECAS Login