investEU
Megosztás

Egyetemes innováció

Innovatív pályára állított spanyolországi kis- és középvállalkozások

A projektről

Spanyolországban összefogtak a kereskedelmi kamarák, és útjára indították az InnoCámaras projektet, hogy forráshoz juttassák az újítani kívánó kkv-kat és önfoglalkoztatókat. A kedvezményezettek a pénzügyi támogatáson kívül tanácsadást is igénybe vehetnek, és különböző rendezvényeken módjuk nyílik a tapasztalatcserére és az ismeretszerzésre.

InnoCámaras: az innovációra kész vállalkozások szolgálatában

Az InnoCámaras projekt azoknak a vállalkozásoknak siet a segítségére, amelyek megújulnának, de az ehhez szükséges források híján vannak.

Az Európai Bizottság és a Spanyol Kereskedelmi Kamara együttműködése nyomán az InnoCámaras keretén belül a vállalkozások és az egyéni vállalkozók legelőször is ahhoz kapnak szakértői támogatást, hogy felmérjék saját igényeiket. Ezt követően a fejlesztések végrehajtásához pénzügyi támogatásban is részesülnek.

A projekt kezdete óta eltelt 10 évben 16 000 vállalkozás élt ezzel a lehetőséggel, közülük 6700-an a 2007–2013-as költségvetési időszakban. A regionális kereskedelmi kamarák közreműködésének köszönhetően a vállalkozások – a tudásmegosztás jegyében – szakosodott ügynökségekkel tudták felvenni a kapcsolatot.

Az InnoCámaras költségvetése 35 millió euróra nőtt, így a projekt 2023-ig tovább működhet. A költségeket részben uniós finanszírozás, részben állami források fedezik.

Részletek és adatok
  • 2007-es beindítása óta a projektnek több mint 16 000 kkv látta hasznát
  • 59 kereskedelmi kamara vesz részt a tevékenységekben
  • 2016-ban a program meghosszabbítása mellett döntöttek, így egészen 2023-ig még 35 millió euró áll rendelkezésre
Koordinátor:
Spanyol Kereskedelmi Kamara
Uniós finanszírozás:
EUR 20 206 490
Partnerek:
N/A
Helyszín:
Spanyolország
Időtartam:
2007 - 2023
ECAS Login