investEU
Deli

Za boljšo kakovost življenja v soseskah

Sredstva EU so namenjena obnovi enega od najbolj gosto naseljenih območij v Kataloniji

O tem projektu

Sredstva EU in zasebne naložbe so občinskemu svetu v mestu Santa Coloma de Gramenet, Katalonija, omogočila obnovo sosesk na območju Serra d’en Mena. Izboljšave zajemajo gradnjo večnamenske stavbe s tržnico, knjižnico in otroškimi jaslimi. To je primer stanovalcem prijazne ter gospodarsko in okoljsko vzdržne soseske.

Soseske z občutkom skupnosti

Obnova sosesk na območju Serra d’en Mena v Kataloniji vsako leto izboljšuje kakovost življenja 42 000 prebivalcev. Obnova je del projekta, ki ga v vrednosti več kot 14 milijonov evrov sofinancira EU.

Največji del naložbe je namenjen gradnji stavbe Edificio Fondo, modernega večnamenskega poslopja, ki spodbuja sosedske dejavnosti in krepi občutek skupnosti. Stanovalci lahko nakupujejo na tržnici, uporabljajo otroške jasli ali si sposodijo knjige iz knjižnice.

Projekt je namenjen izključno izboljšanju življenja stanovalcev v eni od najbolj gosto naseljenih katalonskih območij. Temelji na načelih trajnosti in varstva okolja.

Dejstva in številke
  • obnova enega od najbolj gosto naseljenih območij v Kataloniji
  • 7 sosesk je od leta 2011 prejelo naložbena sredstva v skupni višini 14 milijonov evrov
  • Santa Coloma de Gramenet je eno od 43 španskih mest, ki so prejela finančno pomoč za obnovo sosesk s posebnimi potrebami
Koordinator:
Carmen Moraira, prva namestnica župana, Santa Coloma de Gramenet
Finančna sredstva EU:
EUR 7 298 264
Partnerji:
Kraj:
Španija , Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Catalonia
Časovni okvir:
2007 - 2015
ECAS Login